Sharon Maguire

1960 Regisseur, Scenarist

Sharon Maguire (1960) is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Bridget Jones's Baby

2016 | Romantische komedie

Verenigd Koninkrijk/Ierland/Frankrijk/Verenigde Staten 2016. Romantische komedie van Sharon Maguire. Met o.a. Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent en Gemma Jones.

In deze derde film naar de columns van (coscenariste) Helen Fielding heeft de even neurotische als optimistische Bridget Jones een luxeprobleem: twee mannen, noteert ze in haar lief dagboek. En dan raakt ze zwanger. Van wie? Nog immer enthousiast keert de 47-jarige Zellweger terug als de vrouw die worstelt met calorieën, chardonnay en de angst om alleen te zijn, en ondanks een carrière in haar flanellen pyjama-meisjefase is blijven hangen. Matig leuk. Coscenariste Emma Thompson heeft een geestige bijrol als nuchtere gynaecologe.

Call Me Crazy: A Five Film

2013 | Drama

Verenigde Staten 2013. Drama van Laura Dern, Bryce Dallas Howard, Bonnie Hunt, Ashley Judd en Sharon Maguire. Met o.a. Jennifer Hudson, Sarah Hyland, Melissa Leo, Octavia Spencer en Mitch Rouse.

Na het vijfluik Five, met als thematische rode draad borstkanker, volgt een nieuwe compilatie van vijf korte films, waarin ditmaal mentale aandoeningen centraal staan. Schizofrenie, bipolariteit, posttrauma-syndroom: de verhalen, geregisseerd door bekende actrices, laten zien welke effecten ze op mensen en hun familie kunnen hebben. Sympathiek, hoewel wat wisselvallig project met prima rollen van onder meer Leo, is een tikje overweldigend, mede doordat de maaksters graag 'oplossingen' aandragen voor complexe zaken.

Incendiary

2008 | Drama, Romantiek, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2008. Drama van Sharon Maguire. Met o.a. Michelle Williams, Ewan McGregor, Matthew Macfadyen, Sidney Johnston en Nicholas Gleaves.

Jonge moeder moet zien verder te leven nadat ze man en kind heeft verloren tijdens terroristische aanval. Drama van Sharon ‘Bridget Jones’s Diary’ Maguire.

Bridget Jones's Diary

2001 | Romantische komedie

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2001. Romantische komedie van Sharon Maguire. Met o.a. Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Gemma Jones en Jim Broadbent.

De casting van Zellweger als Bridget Jones, de geliefde antiheldin uit de columns en bestseller van Helen Fielding, was voor veel fans even schrikken. Ze zou te knap, te slank en vooral te Amerikaans zijn om de klunzige, mollige Britse single te kunnen spelen. Zellweger kwam echter wat kilo's aan, oefende op een Brits accent en bleek alsnog een prima keuze. Al even leuk zijn Grant en Firth als haar rivaliserende (losjes op personages van Jane Austen gebaseerde) tegenspelers. Een fijne romcom met heel wat gênant-humoristische hoogtepunten. In 2004 en 2016 verschenen niet onaardige vervolgfilms.

H.G. Wells

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Sharon Maguire. Met o.a. Michael Foot, Jill Craigie, Michael Coren, Victoria Glendinning en Peter Kemp.

Een uitstekend gestoffeerde biografie van de Britse schrijver Herbert George Wells (1866-1946) aan de hand van authentiek foto- en filmmateriaal en gesprekken met mensen die beroepshalve ge[KA3]interesseerd zijn in diens oeuvre. Auteur Michael Foot leidt ons rond en bezoekt de plaatsen die van groot belang waren voor de auteur. De documentaire over de [KL]Shakespeare van de sciencefiction [KLE] (dixit Brian Aldiss) bestaat uit twee delen. Deel 1, BROMLEY BOY, behandelt zijn jeugd, zijn beslissende ontmoeting met T.H. Huxley, zijn eerste romans en zijn vele liefdesavonturen. In deel 2, THE PANTHER AND THE JAGUAR, staat Wells` relatie met schrijfster Rebecca West centraal, evenals zijn communistische sympathie[KA3]en. In het communisme zag hij trouwens zijn gedroomd [KL]Utopia[KLE]. Fragmenten uit zijn romans [KL]The Time Machine[KLE] (1895), [KL]Tono Bungay[KLE] (1909), [KL]The War Of The Worlds[KLE] (1898), [KL]Anticipations[KLE] (1901), [KL]Anna Veronica[KLE] (1909), [KL]Mariage[KLE] (1912), [KL]The Research Magnificent[KLE] (1915), [KL]The Passionate Friends[KLE] (1913), [KL]Russia In The Shadow[KLE] (1920) en zijn autobiografie worden gelezen door David Troughton. De film wordt tevens ge[KA3]illustreerd met fragmenten uit KIPPS van Carol Reed (1941) en THE HISTORY OF MR. POLLY van Anthony Pelissier (1949), evenals uit de documentaire OUTLINE OF HISTORY waarin Wells zelf zijn toekomstvisie vertelt. Maguire schreef het scenario, terwijl Steve Scales de montage voor zijn rekening nam. Nieuw fotomateriaal werd geschoten door Tony Miller en Allen Guilford.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sharon Maguire op televisie komt.

Reageer