Baird Bryant

Regisseur, Cameraman

Baird Bryant is regisseur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Celebration at Big Sur

1971 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1971. Muziek van Baird Bryant. Met o.a. Johanna Demetrakas, Joan Baez, < Crosby, < Stills en < Nash.

Documentaire film over rock'n roll is ondanks een paar grote muzikale momenten magertjes uitgevallen, en is slecht gemonteerd. Een van de weinige gelegenheden om Joni Mitchell te zien.

Easy Rider

1969 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Dennis Hopper. Met o.a. Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Karen Black en Luana Anders.

Legendarische lowbudget cultfilm was de vertolking van de geest van de jaren zestig. Inmiddels komen het verhaal en de geroemde dialogen ietwat langdradig, vaag en naïef over. Fonda en Hopper zijn twee stevig blowende motorrijders op zoek naar vrijheid die ze niet kunnen vinden. Rijdend van LA naar New Orleans komen ze lieve hippies tegen, vriendelijke hoeren, alsmede integere ranchers, fascistische plattelanders en - gedenkwaardig hoogtepunt - Jack Nicholson. Zijn rol als doorgeslagen advocaat die een tijdje met de helden optrekt is onvergetelijk en maakte van de B-acteur terecht een filmster.

The Cool World

1963 | Experimenteel

Verenigde Staten 1963. Experimenteel van Shirley Clarke. Met o.a. Hampton Clanton, Yolanda Rodriguez en Carl Lee.

Deze film behoort tot de New American Cinema en is gebaseerd op een boek van Warren Miller en gaat over een veertienjarige zwarte jongen, die ervan droomt gangster te worden om zo zijn noodlottige bestaan te verbeteren. Het loopt slecht met hem af, want hij valt in de handen van de politie en de maatschappij heeft niets voor hem kunnen en willen doen. De tweede film van de maakster, die zijn eigen betekenis heeft in de annalen van de historie van de zevende muze. Scenario van regisseuse Clarke en Carl Lee. Baird Bryant stond achter de camera.

op televisie
2 uitzendingen

Easy Rider (1969) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 17 augustus
ARTE
01:50 - 03:20
zondag 28 juli
ARTE
22:20 - 23:50

Reageer