Isabel Jewel

Acteur

Isabel Jewel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ciao Manhattan

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van John Palmer en Kiell Rostad. Met o.a. Edie Sedgewick, Wesley Hayes, Geoffrey Briggs, Isabel Jewel en Jane Holzer.

Een hopeloos verouderde semidocumentaire film die zich afspeelt in het Newyorkse undergroundmilieu van 'the swinging sixties', de gloriedagen van drugs, vrije liefde en Andy Warhol. Het heeft allemaal iets tragisch, en de verondersteld arty vormgeving gaat op den duur behoorlijk op de zenuwen werken. Let op fenomeen Vadim in een bijrol als dr. Braun. Met muziek van o.a. Richie Havens en Kim Fowley.

Sweet Kill

1972 | Thriller

Verenigde Staten 1972. Thriller van Curtis Hanson. Met o.a. Tab Hunter, Cherie Latimer, Nadyne Turner, Isabel Jewel en Linda Leider.

Een degelijke thriller, hoewel regelrecht geïmiteerd van Hitchcocks PSYCHO, over een impotente gymnastiekleraar, die bij toeval ontdekt dat het vermoorden van jonge meisjes hem in verregaande staat van opwinding brengt. De film wordt gedragen door de uitstekende vertolking van Hunter.

The Crowd Roars

1938 | Drama, Horror, Sportfilm

Verenigde Staten 1938. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Taylor, Edward Arnold, Frank Morgan, Maureen O'Sullivan en William Gargan.

Tommy McCoy (Taylor) heeft snelle vuisten en kan bovendien aardig zingen. Zijn speelzuchtige vader Brian (Morgan) is een zuiplap met grote schulden. Hij profiteert als `manager` van zijn zoon door hem als de boksende zangvogel te promoten. Na een voorspoedige opmars in het bokswereldje treedt Tommy in de ring in Madison Square Garden om de titel voor het middengewicht. Zijn vader heeft met bookmaker Jim Cain (Arnold) een afspraak gemaakt dat Tommy zal verliezen om zijn schulden bij hem te `betalen`, maar Tommy geeft zijn tegenstander zo`n klap, dat hij niet meer opstaat. Voortaan wordt Tommy `Killer McCoy` genoemd. Tommy wil de bokssport vaarwel zeggen, maar zijn vader zit in de klem. Cains concurrent `Pug` Walsh (Pendleton) heeft het spelletje door en wil meeprofiteren of de zaak verlinken en Tommy is verliefd op Cains dochter Sheila (O'Sullivan). Het scenario van Thomas Lennon, George Bruce en George Oppenheimer bevat een vlot verteld verhaal over ambitie, trouw en de American Dream. Uitstekende spelprestaties in het portret van een man wiens karakter gevormd wordt door bittere ervaring. Het camerawerk is van John Seitz. Remake: KILLER McCOY.

Times Square Lady

1935 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1935. Romantiek van George B. Seitz. Met o.a. Robert Taylor, Virginia Bruce, Pinky Tomlin, Helen Twelvetrees en Nat Pendleton.

De eerste belangrijke rol van de knappe Taylor. Albert Cohen en Robert Shannon schreven het verhaal rond een stelletje goklustigen. Tomlin zong 'The Object of My Affection', wat een hit werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isabel Jewel op televisie komt.

Reageer