Aminata Fall

Acteur

Aminata Fall is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mammy Mamours

1993 | Komedie

Senegal/Frankrijk 1993. Komedie van Philippe Niang. Met o.a. Annie Cordy, Sekkou Sall, Isseu Niang, Valdy Thiam en Mariama Barry.

Sall, een twaalf-jarige jongen van Senegalese afkomst, werd kort na zijn geboorte geadopteerd door de nu zestig-jarige Cordy. Ze leiden een rustig leventje in een dorpje ergens in Midden- Frankrijk. Cordy heeft hem steeds beloofd dat ze een bezoek zullen brengen aan zijn vaderland wanneer hij twaalf wordt en nu is dat moment aangebroken. Voor Cordy, die amper uit haar dorp geweest is, wordt de reis een hele expeditie. In Dakar wordt ze ziek. Ze wordt opgenomen in het ziekenhuis en in de tussentijd moet Sall naar een religieus instituut. Hij voelt zich weer wees en hij besluit te ontsnappen. Een bitterzoete komedie over twee culturen die er maar niet in slagen nader tot elkaar te komen. Het zwakke scenario van Niang en Claude Gutman wordt gered door de schitterende prestatie van Cordy en de hartveroverende aanwezigheid van de kleine Sall. Mooie fotografie van Georges Barsky.

Touki Bouki

1973 | Avonturenfilm, Komedie

Senegal 1973. Avonturenfilm van Djibril Diop Mambety en Djibril Diop Mambetty. Met o.a. Al Demba, Dieynaba Dieng, Assane Faye, Robbie Lawson en Magoné N'Diaye.

Een zwerftocht van een stel jonge Senegalese randfiguren per motor naar Dakar. Mory, de herder, wil naar Parijs: niet om er werk te vinden maar om er feest te vieren! Ze zullen niet verder komen dan Dakar. Gedurende deze zwerftocht leeft Mory van afpersing en bedrijft hij de liefde met Anta. Open einde. Een verrassende film door zijn aanstekelijke wilskracht en zijn mengsel van realiteit, poëzie en dromerigheid. Dromen en alledaagse werkelijkheid lopen zo sterk door elkaar heen, dat het onderscheid niet meer te maken is. Deze duidelijk zichtbaar gemaakte fictie verleent de film een erg non-conformistisch karakter. Ook bekend als LE VOYAGE DE L'HYÈNE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aminata Fall op televisie komt.

Reageer