Samir Sabri is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le Voyage

1984 | Avonturenfilm, Thriller, Film noir

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Michel Andrieu. Met o.a. Victoria Abril, Christophe Malaviy, Victorio Cavallo, Asar el Hakim en Samir Sabri.

Een echtpaar wordt gechanteerd en moet een auto, volgestopt met explosieven, naar Egypte rijden zonder het fijne van de zaak te weten. Aan het einde van hun beproeving wordt hun auto tot ontploffing gebracht terwijl op dat moment een officiële stoet passeert. Ook al heeft Andrieu de onzinnigheid van zo'n situatie willen uitbeelden, het is hem toch niet gelukt de clichés ongebruikt te laten. De acteurs zijn tweederangs psychologen. Een rommeltje met ongewilde karikaturen. De Franse thriller is er inderdaad slecht aan toe.

Death of a Princess

1980 | Documentaire, Drama

Australië/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Nieuw-Zeeland/Nederland 1980. Documentaire van Anthony Thomas. Met o.a. Suzanne Abou Taleb, Paul Freeman, Judy Parfitt, Samir Sabri en Ismet Raafat.

Destijds ophefmakend docu-drama waarin een Britse verslaggever naar Saoedi-Arabië reist om meer te weten te komen over de publieke executie van een jonge prinses. Hij interviewt verschillende mensen uit haar kennissenkring maar stuit overal op tegenwerking en openlijk verzet. Toen de film, gemaakt in opdracht van een onafhankelijk Brits tv-station in samenwerking met verschillende andere landen, werd uitgezonden veroorzaakte hij een diplomatieke rel tussen Engeland en Saoedi- Arabië en een geplande tweede uitzending werd onder diplomatieke druk geschrapt. Een onthutsende film.