Hannes Holm

Regisseur, Acteur, Scenarist

Hannes Holm is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Een man die Ove heet

2015 | Komedie, Drama

Zweden 2015. Komedie van Hannes Holm. Met o.a. Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg en Ida Engvoll.

Ove is een 59-jarige mopperpot en overtuigd Saab-rijder die witte boorden haat en zich omringd weet door idioten. Tot zijn bleke leven weer wat kleur krijgt dankzij de nieuwe, chaotische buren. Dramatische komedie naar gelijknamige roman van Fredrik Backman legt burgerlijk Zweden onder het vergrootglas. In flashbacks trekken Ove's leven en grote liefde voorbij. Soms plat, maar vaker vermakelijk, mede dankzij het geweldige spel van titelvertolker Rolf Lassgård als de proto-Zweed met de hangende mondhoeken. Een goed in elkaar zittende feelgood rond een mierenneuker met een verhaal.

De Anderssons in de bergen

2014 | Jeugdfilm, Romantiek

Zweden 2014. Jeugdfilm van Gustaf Åkerblom. Met o.a. William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist, Hanna Elffors Elfström en Julius Jimenez Hugoson.

Deze vierde film over de familie Andersson speelt zich af in de besneeuwde bergen. Dat de familie op wintersport gaat is geregeld door de dertienjarige tienerzoon Sune, die zijn vriendinnetje achterna wil reizen, omdat hij bang is dat ze het op de skipiste aanlegt met een verdacht knappe klasgenoot. Het leidt allemaal tot vrolijke, slapstickachtige taferelen, waarbij alle leden van het gezin hun eigen specifieke rol vervullen. Leuke, onschuldige familiefilm, voor liefhebbers van Scandinavische humor.

De Anderssons - bijna miljonairs

2013 | Jeugdfilm, Komedie, Familiefilm

Zweden 2013. Jeugdfilm van Hannes Holm. Met o.a. William Ringström, Anja Lundkvist en Morgan Alling.

Meestal wil de vader van Sune (Ringström) naar een onaangenaam vakantieoord, het zogenaamde ‘muskieteneiland’. Maar dit jaar wil hij tot grote vreugde van het hele gezin naar Tirol! Daar blijkt echter dat hij er alleen naartoe wilde omdat hij een vroeg, ongesigneerd schilderij van een inmiddels beroemde schilder uit het gebergte alsnog wil laten ondertekenen, zodat het een kapitaal waard wordt. De humor is niet erg subtiel in deze Zweedse familiekomedie, wie dat geen bezwaar vindt zal zich best amuseren.

De Anderssons in Griekenland

2012 | Jeugdfilm

Zweden 2012. Jeugdfilm van Hannes Holm. Met o.a. William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist en Feline Andersson.

Zweeds gezinnetje Andersson gaat ieder jaar kamperen in eigen land, maar deze keer mag pa vanwege een conferentie in Griekenland met het hele gezin naar een all inclusive Grieks resort. En vanaf het prilste begin gaat mis wat mis kan gaan. De missers zijn wel stuk voor stuk tam, met bijvoorbeeld een kwijlende moeder na te veel reistabletjes. Of twee kinderen in een wankele eenpersoons mascottepop. De lieflijke avonturen van Sune staan centraal, de elfjarige ontluikende tiener die speciaal voor de gelegenheid een relatiepauze heeft ingelast met zijn Zweedse vriendinnetje. Ongecompliceerd vermaak.

Adam & Eva

1997 | Romantiek

Zweden 1997. Romantiek van Hannes Holm en Mȧns Herngren. Met o.a. Björn Kjellman, Josefin Nilsson, Tintin Anderzon, Jacob Ericksson en Reine Brynolfsson.

Niet bijzonder origineel maar wel aardig als comedy, deze Zweedse productie die in Zweden in 1997 de kassa`s deed rinkelen. Adam (Kjellman) en Eva (Nilsson) worden hals over kop verliefd. Vier jaar later wonen zij samen, zij wil trouwen en kinderen krijgen, maar de sleur heeft toegeslagen en hij heeft inmiddels zijn oog laten vallen op Jackie (Ekerlund), de jonge babysitter van zijn broertje. Eva komt achter Adams affaire met Jackie, schopt een rel en ze gaan uit elkaar; Adam realiseert zich dat Eva zijn echte liefde is, maar het is te laat: zij heeft al een nieuw vriendje gevonden met wie zij gaat trouwen. Charmant, fris, met zangeres Nilsson verrassend goed tussen professionele acteurs. Het scenario met een happy end in Hollywoodstijl is van het regie-duo Herngren en Holm. De film was goed voor een onderscheiding als Beste Vrouwelijke Bijrol voor Tintin Anderzon als Tove op het filmfestival van Göteberg in 1998. Het camerawerk is van Mats Olofsson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hannes Holm op televisie komt.

Reageer