Stéphane Moucha: muziek.
Er zijn 11 films gevonden.

Le silence des églises

2013 | Drama

Frankrijk 2013. Drama van Edwin Baily. Met o.a. Robinson Stévenin, Robin Renucci, Florian Vigilante, Sandrine Blancke en Astrid Whettnall.

Een jonge vader kruist na jaren onverwacht weer het pad van de pater annex kostschooldirecteur die hem als twaalfjarige heeft misbruikt. Opgekropte razernij en eigenrechtergedachten verteren hem. Dan bezint hij zich. Genuanceerde, bekroonde tv-film grijpt terug op de zaak-Pican uit 2000, toen een pederaste pastoor met verkrachtingen en andere zedendelicten op zijn kerfstok achttien jaar cel kreeg. Bisschop Pican die de misdaden in zijn diocees verzweeg, werd eveneens veroordeeld. Sinds dat grensverleggend arrest kan een Franse geestelijke zich in soortgelijke strafzaken niet langer op zijn zwijgplicht beroepen.

Lauf Junge lauf

2013 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Polen 2013. Oorlogsfilm van Pepe Danquart. Met o.a. Kamil Tkacz, Andrzej Tkacz, Rainer Bock en Jeanette Hain.

De achtjarige Srulik (afwisselend gespeeld door de tweeling Tkacz) vlucht in 1942 uit een joods getto in Warschau, sluit zich in een bos aan bij een groep andere kinderen en neemt uiteindelijk een andere identiteit aan om de oorlogsjaren door te komen. Filmbewerking van de roman van Uri Orlev met veel oog voor mooie landschappen en gevoel voor poëzie, tussen de angstmomenten van de jongen door. Regisseur Danquart werpt vragen op over de definitie van identiteit en onderstreept het belang van medemenselijkheid onder vreemden.

La joie de vivre

2012 | Drama

Frankrijk 2012. Drama van Jean-Pierre Améris. Met o.a. Anaïs Demoustier, Swann Arlaud, Marianne Basler en Jean-François Balmer.

Verbeten optimist Émile Zola liet in 1883 zijn opgeruimde geest los op een verhaal over tienjarige wees Pauline en de gedeprimeerde familieleden - verwanten van haar wijlen vader - die haar onderdak verlenen. De telefilm La joie de vivre is de verfilming van Zola's gelijknamige sleutelnovelle met frisse actrice Demoustier in de hoofdrol als vleesgeworden levensvreugde te midden van lieden die misbruik maken van haar geërfde fortuin en geen oog hebben voor haar sluimerende eenzaamheid, met uitzondering van lieftallige neef Lazare (Arlaud). Kundige, literair getrouwe verfilming.

Anleitung zum Unglücklichsein

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Sherry Hormann. Met o.a. Johanna Wokalek, Iris Berben, Richy Müller, Benjamin Sadler en David Kross.

In zijn parodie op geluksreceptboek Anleitung zum Unglücklichsein (1983) draait de Oostenrijkse psycholoog Paul Watzlawick alles om: hoe word je succesvol ongelukkig? Bijna dertig jaar later interpreteert Hormann de bestseller: als het verhaal van Tiffany Blechschmidt, eigenaresse van een lunchroom annex delicatessenzaak. Bijgelovige alleengaander Tiffany heeft een chronisch laag zelfbeeld, maar daarmee neemt de liefde geen genoegen. Visueel fraai grotestadssprookje uit de Amélie-vederlichtschool gaat de cynische tijdgeest soms wat al te snoezepoezig te lijf, maar is ook subtiel grappig. Bijrollende karakterkoppen: Robert Gwisdek, Rüdiger Vogler.

Die Fremde

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Feo Aladag. Met o.a. Sibel Kekilli, Derya Alabora, Settar Tanriögen, Tamer Yigit en Florian Lukas.

In de ogen van Turkse vader Kader (Tanriögen) heeft dochter Umay (Kekilli, Gegen die Wand) de familie-eer geschonden door met haar zoontje haar gewelddadige man te ontvluchten, van Turkije naar Berlijn. Wat volgt is een adembenemend schouwspel - met af en toe jankend vals sentiment - over de worsteling van de vader met diens gevoel voor traditionele plicht, en de drang van de dochter naar vrijheid. Glansdebuut van Feo Aladag, bekroond op festivals van Berlijn tot Marrakesh vanwege de geslaagde balans tussen het vertelperspectief van de vader en het potentiële slachtoffer van eerwraak. Geschoten in Berlijn.

Nicolas Le Floch - L'homme au ventre de plomb

2008 | Mysterie, Misdaad, Historische film

Frankrijk 2008. Mysterie van Edwin Baily. Met o.a. Jérôme Robart, Vimala Pons, Mathias Mlekuz, Carole Franck en François Caron.

2-delige filmadaptatie van L’homme au ventre de plomb (2000), de tweede succesroman in de historische-politiereeks van Jean-François Parot rond Nicolas Le Floch. Nicolas Le Floch, in 1761 politie-inspecteur op bureau Châtelet in het hart van Parijs, wordt geconfronteerd met een aristocratisch lijk dat de maag vol lood heeft. De gedreven speurneus bijt zich vast in het onderzoek, dat leidt naar hof- en courtisanenkringen in Versailles. Is er wellicht een complot tegen koning Louis XV gaande? Spannend en visueel verzorgd mysterie in de geest van Vidocq en Arsène Lupin.

Un juge sous influence

2007 | Drama

Frankrijk 2007. Drama van Jean Marboeuf. Met o.a. Delphine Rich, Pierre Cassignard, Thomas Chabrol en Patricia Malvoisin.

Ervaren rechter-commissaris Clémence (Rich) wordt belast met het dossier van de moord op de overspelige echtgenote van een eminente collega: rechter Duval (Cassignard). Al snel krijgt ze te maken met een geraffineerde vorm van manipulatie en moet ze alle zeilen bijzetten om een heldere blik op de zaak te bewaren. In deze zouteloze tv-film, waarin de onafhankelijkheid van juridisch onderzoek ter discussie wordt gesteld, ontstijgt geen van de acteurs de middelmaat. Rich doet niettemin monter haar best om in Clémence de kwaliteiten onkreukbaar, sympathiek en doortastend te verenigen.

Du goût et des couleurs

2006 | Drama, Komedie

Frankrijk 2006. Drama van Michaëla Watteaux. Met o.a. Sophie Broustal, François-Régis Marchasson, Pascal Légitimus, Julie Bataille en Jean Dell.

Wie slaat nu het aanbod af om chef te worden van een comptoir voor wijn en gedistilleerd? Juliette (Broustal), al enige tijd werkloos, in elk geval niet, al betekent haar 'ja, ik wil' dat zij met man en kroost van Parijs naar de landelijke Bourgogne moet verkassen. En daar begint het dubbelzinnig getitelde Du goût et des couleurs pas echt: echtgenoot en leraar Frans Olivier (co-scenarist Légitimus) heeft een koffiekleurtje en dat zorgt voor stekelige obstakels. Bekend gegeven in typisch Frans decor lijdt helaas onder nogal stereotiepe afschildering van zowel de stads- als plattelandsbevolking.

Das Leben der Anderen

2006 | Drama, Thriller

Duitsland 2006. Drama van Florian Henckel von Donnersmarck. Met o.a. Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch, Ulrich Tukur en Thomas Thieme.

Stasi-officier Gerd Wiesler (Mühe) krijgt opdracht het appartement van de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Koch) van afluisterapparatuur te voorzien. Hij vestigt zich op de kale zolder van het wooncomplex, waar hij via zijn koptelefoon alles hoort. Dan wordt de eenzame Wiesler heimelijk verliefd op de vriendin van Dreyman. ­Debuterend regisseur Henckel von Donnersmarck maakte een meeslepende thriller én een verhaal over individuele vrijheid en ethiek binnen een repressief systeem. De film won allerlei prijzen, waaronder een Oscar.

Le miroir de l'eau

2004 | Mysterie, Drama, Romantiek

Frankrijk 2004. Mysterie van Edwin Baily. Met o.a. Bernard Yerlès, Line Renaud, Cristiana Réali, Jean-Claude Adelin en Valérie Mairesse.

Stasi-officier Gerd Wiesler (Mühe) krijgt opdracht het appartement van de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Koch) van afluisterapparatuur te voorzien. Hij vestigt zich op de kale zolder van het wooncomplex, waar hij via zijn koptelefoon alles hoort. Dan wordt de eenzame Wiesler heimelijk verliefd op de vriendin van Dreyman. ­Debuterend regisseur Henckel von Donnersmarck maakte een meeslepende thriller én een verhaal over individuele vrijheid en ethiek binnen een repressief systeem. De film won allerlei prijzen, waaronder een Oscar.

La petite Fadette

2004 | Drama, Romantiek

Frankrijk 2004. Drama van Michaëla Watteaux. Met o.a. Mélanie Bernier, Jérémie Renier, Richard Bohringer en Annie Girardot.

Televisiefilm, gebaseerd op de gelijknamige plattelandsroman (1849) van schrijfster en feministe George Sand (1804-1876). Fadette (Bernier) is een meisje dat door de boerengemeenschap wordt beschimpt vanwege haar armoedige voorkomen en haar hekserige oma. De zoon van een herenboer ziet wel wat in haar - na tal van omtrekkende bewegingen - maar een relatie wordt bemoeilijkt door zijn jaloerse tweelingbroer. Innemend acteerwerk en aandacht voor detail, tillen de film boven menig verwant televisiewerk. Een ode aan het belang van ware liefde én je ware aard. Geschoten op locatie rond Nohant (Indre), de plek waar Sand haar jeugd doorbracht.