Shion Sono

Regisseur, Scenarist

Shion Sono is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Why Don't You Play in Hell?

2013 | Komedie, Actiefilm

Japan 2013. Komedie van Shion Sono. Met o.a. Jun Kunimura, Fumi Nikaidô en Shin'ichi Tsutsumi.

Groteske ode aan ouderwetse 8mm-films van cineast Shion Sono, een van de vaandeldragers van de moderne Japanse cinema. Hoofdpersonen zijn de leden van filmclub The Fuck Bombers, een bonte verzameling van ongetalenteerde nerds die er al jaren van dromen een heuse speelfilm te mogen maken. Dat lijkt ijdele hoop, totdat een machtige yakuzabaas hen inhuurt voor een ambitieus project. Compleet gestoorde actiekomedie, inclusief weelderige bloedfonteinen en bewust knullige slapstick. Op het filmfestival van Toronto bekroond met de Midnight Madness-publieksprijs.

Guilty of Romance

2011 | Misdaad, Drama

Japan 2011. Misdaad van Shion Sono. Met o.a. Miki Mizuno, Megumi Kagurazaka en Makoto Togashi.

Tokio wordt opgeschrikt door een crimineel die graag puzzelt met stukken vrouw en stukken etalagepop. Tegelijkertijd ontvouwt zich een Belle du Jour-verhaal over een verveelde huisvrouw die verzeild raakt in nachtelijke hoererij. Het vuurwerk begint als de twee verhalen elkaar kruisen, in het desoriënterende neondecor van de duistere buurtjes in Tokio. Guilty of Romance is het slotdeel van Sono's Haat-trilogie, na Love Exposure (2008) en Gold Fish (2010). De director's cut van 144 minuten bevat een half uur extra speurwerk van de detectives.

Suicide Club

2002 | Drama, Thriller

Japan 2002. Drama van Shion Sono. Met o.a. Mai Hosho, Takashi Nomura en Rolly.

Een schoolklas springt hand in hand voor de metro, en vormt zo de inspiratie voor een golf aan collectieve zelfmoorden. Een detective probeert de oorzaak te achterhalen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shion Sono op televisie komt.

Reageer