Jane Hylton

Acteur

Jane Hylton is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

House of Mystery

1961 | Horror, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Vernon Sewell. Met o.a. Jane Hylton, Peter Dyneley, Nanette Newman, Maurice Kaufman en John Merivale.

Een rake film over een huis met spoken. De nieuwe eigenaars leren de mysterieuze voorgeschiedenis van het huis kennen. Een verhaal over het bovennatuurlijke, dat heel goed gespeeld wordt.

Violent Moment

1959 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Sidney Hayers. Met o.a. Lyndon Brook en Jane Hylton.

Een deserteur uit het leger woont bij een vrouw en haar zoontje. Hij pleegt een moord als zij haar zoon wil laten adopteren. Een redelijk drama, gebaseerd op Edgar Wallace- verhaal.

Night Train For Inverness

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Ernest Morris. Met o.a. Norman Wooland, Jane Hylton, Denis Waterman, Sylvia Francis en Valentine Dyall.

Een diabeticus verkeert in levensgevaar tenzij men hem op tijd kan bereiken met medicijnen. Een redelijk spannend drama.

Devil's Bait

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Peter Graham Scott. Met o.a. Geoffrey Keen, Jane Hylton, Gordon Jackson en Dermot Kelly.

Intrigerende doch kalm verlopende B-film, over een bakker en zijn vrouw die per ongeluk vergif in hun waren doen en proberen klanten te vinden.

Burnt Evidence

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Daniel Birt. Met o.a. Jane Hylton, Duncan Lamont, Meredith Edwards, Irene Handl en Donald Gray.

Een man schiet de zogenaamde minnaar van zijn vrouw neer en steekt vervolgens zijn failliete bedrijf in brand. Als zijn vrouw gearresteerd wordt, meldt hij zich bij de politie. Gelukkig komt alles weer goed, als hij door de jury wordt vrijgesproken. Het verhaaltje is al even slap als het acteerwerk.

The Weak and the Wicked

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Lee Thompson en J. Lee Thompson. Met o.a. Glynis Johns, John Gregson, Diana Dors en Jane Hylton.

Een openhartige studie van het leven in een vrouwengevangenis met centrale aandacht voor de reclassering.

The Tall Headlines

1953 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van Terence Young. Met o.a. André Morell, Flora Robson, Mai Zetterling, Michael Denison en Mervyn Johns.

Een moordenaar valt een gezin lastig als de jongste zoon met moord te maken krijgt. Scenario van Audrey Erskine Lindop naar haar roman. Ook bekend als THE FRIGHTENED BRIDE.

It Started in Paradise

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Compton Bennett. Met o.a. Jane Hylton, Ian Hunter, Terence Morgan, Muriel Pavlow en Brian Worth.

Intriges rond de haute couture veroorzaken een weinig opwindende geschiedenis, die alleen kleur krijgt door mooie fotografie van Jack Cardiff. De film zal nu helemaal verouderd overkomen.

The Quiet Woman

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van John Gilling. Met o.a. Derek Bond, Jane Hylton, Dora Bryan en Dianne Foster.

De eigenaresse van een kroeg aan zee heeft een geheim dat prijsgegeven moet worden als haar echtgenoot uit de gevangenis opduikt. Een goed melodrama.

Dance Hall

1950 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1950. Romantiek van Charles Crichton. Met o.a. Natasha Parry, Jane Hylton, Diana Dors, Petula Clark en Donald Houston.

Brokkelig verhaaltje over ontmoetingen en avontuurtjes van vier fabrieksmeisjes in lokale danszaal. Niet veel.

My Brother's Keeper

1949 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Misdaad van Alfred Roome. Met o.a. Jack Warner, Jane Hylton, George Cole, Bill Owen en David Tomlinson.

Deze film over de jacht op ontsnapte dwangarbeiders benut de vondst van twee aan elkaar geketende gevangenen.

It Always Rains on Sunday

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Robert Hammer en Robert Hamer. Met o.a. Googie Withers, Edward Chapman, Sydney Tafler, Jane Hylton en Alfie Bass.

Een uitstekend mozaïek aan karakters wier levens dooreen geweven zijn in een druilerige Londense buurt.

Here Come the Huggetts

1948 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Jack Warner, Kathleen Harrison, Diana Dors, Jane Hylton en Susan Shaw.

Het Engelse antwoord op de Amerikaanse ANDY HARDY-reeks. De leden van de familie Huggett moeten oproeien tegen een stroom problemen en avonturen. De gezellige familie die we gezien hebben in HOLIDAY CAMP gaat een eigen leven leiden. Best amusant, deze eerste van drie films. Warner en Harrison werden gedurende vele jaren een onafscheidelijk duo. De latere zangeres Petula Clark speelt Warners dochter. Diana Dors viel toen ook al op als het nichtje, dat een verstorend element vormt. De vervolgen: VOTE FOR HUGGETT en THE HUGGETTS ABROAD.

The Upturned Glass

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Lawrence Huntington. Met o.a. James Mason, Rosamund John, Pamela Kellino, Jane Hylton en Maurice Denham.

Mason, een vooraanstaand arts, probeert de perfecte moord te plegen uit wraak voor de dood van de vrouw die hij liefhad. Een geraffineerde en intelligente psychologische thriller, met een superieure rol van Mason als de door pessimisme beheerste held.

Daybreak

1946 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Compton Bennett. Met o.a. Eric Portman, Ann Todd, Maxwell Reed, Bill Owen en Jane Hylton.

Somber verhaal over jong stel dat in een woonboot leeft, met overspel dat voor alle betrokkenen traumatische gevolgen heeft.

A Girl in a Million

1946 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1946. Komedie van Francis Searle. Met o.a. Joan Greenwood, Hugh Williams, Yvonne Owen, Edward Lexy en Jane Hylton.

Komedie, die hier en daar wel wat niveau bereikt, over een doofstom meisje dat haar charme gebruikt om een aantal chagrijnige heren te veranderen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jane Hylton op televisie komt.

Reageer