Pierre Douglas: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

La gueule de l'autre

1979 | Komedie

Frankrijk 1979. Komedie van Pierre Tchernia. Met o.a. Michel Serrault, Jean Poiret, Bernadette Lafont, Curd Jürgens en Andréa Parisy.

Uit angst voor een terrorist laat een politicus zich tijdens de verkiezingscampagne vervangen door een op hem lijkend familielid. De plaatsvervanger, die acteur is, pakt alles op zijn eigen manier aan, en met succes. Tenslotte zal de vervanger de identiteit van de ander aannemen. De satirische elementen worden al te voorzichtig aangepakt waardoor de uitwerking van dit kansrijke gegeven vrijblijvend vriendelijk wordt. De personages blijven schetsmatig, op de dubbelrol van Serrault na, die door gebrek aan tegenspel ook teleurstelt.

Les Bidasses en vadrouille

1978 | Komedie

Frankrijk 1978. Komedie van Christian Caza. Met o.a. Martin Circus, Pierre Douglas, Guilhaine Dubos, Paul Mercey en Alain Nobis.

Vier overijverige soldaten gaan ervandoor met een gloednieuwe gevechtstank om aldus scenarioschrijver Richard Balducci en regisseur Caza de kans te geven nog maar eens een stomme Franse soldatenklucht in elkaar te draaien. Het viertal wordt vertolkt, voor zover je bij dit soort semi-geïmproviseerde drek natuurlijk van vertolkingen kan spreken, door het zanggroepje 'Martin Circus[KA2] en Pierre Douglas zorgt voor de reactionaire noot door een misselijke imitatie van de Franse communistenleider Marchais.

Le Funambule

1974 | Experimenteel, Drama

Frankrijk 1974. Experimenteel van Serge Poljinsky. Met o.a. Pierre Arditi, Danièle Delange, Michel Heulin, Pierre Douglas en Denise Scala.

Een man probeert zich van alle normen te bevrijden en verwerpt de algemeen geaccepteerde maatschappelijke 'waarden'. Het idee is aardig maar de verwezenlijking is minder. Omdat de film is samengesteld uit scènes zonder duidelijk onderling verband, ontstaat een als los zand aan elkaar hangend geheel, voornamelijk verwarrend. Deze film van de onbekend gebleven regisseur werd bekroond maar niet vertoond. Komt vandaag de dag nogal traag over, hoewel soms vanwege de stijl interessant.