Werner Nekes

Regisseur, Scenarist, Producer, Cameraman, Editor

Werner Nekes is regisseur, scenarist, producer, cameraman en editor.
Er zijn 6 films gevonden.

Der Tag des Malers

1997 |

Duitsland 1997. Werner Nekes. Met o.a. Judith Verberne, Maria Masciulli, Heide Jansen en Kirsten Dressler.

Johnny Flash

1986 | Komedie, Muziek

Duitsland 1986. Komedie van Werner Nekes. Met o.a. Helge Schneider, Andreas Kunze, Heike Melba-Fendel en Marianne Traub.

De moeder (Kunze) van de wat onhandige electricien Jürgen Potzkothen (Schneider) vindt dat hij zo mooi kan zingen. Is een carrière als schlager-zanger niet wat voor hem? Hij laat zich door impresario Terrence Toi (ook Kunze) inschrijven voor een talentenjacht, onder de artiestennaam Johnny Flash. Al snel wordt de held een speelbal van commerciële krachten. De in Duitsland in sommige kunstzinnige kringen op handen gedragen Helge Schneider maakte naam als jazzmuzikant, film- en theaterregisseur en vooral als komiek met een eigenzinnige, absurdistische inslag. Wel even wennen, zijn humor.

Was geschah wirklich zwischen den Bildern

1985 | Documentaire, Historische film

Duitsland 1985. Documentaire van Werner Nekes.

Nekes verzamelt al twintig jaar historisch materiaal over de ontwikkeling van de film. In deze film brengt hij oude beelden tot leven en verplaatst hij de toeschouwer naar het betoverende verleden. Scenario van Werner Nekes.

Uliisses

1982 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1982. Drama van Werner Nekes. Met o.a. Armin Wölfl, Tabea Bloomenschein en Russel Denton.

Een dag uit het leven van een fotograaf, een fotomodel dat droomt van een carrière als filmster en een jonge Engelsman die op pad is in Europa. Motieven en verhalen uit de Odyssee en de Ulysses van Joyce worden aardig opgevuld in deze film die tevens een tocht wil zijn door de geschiedenis van de film. En dat lukt nog aardig ook.

Mirador

1979 | Experimenteel

Duitsland 1979. Experimenteel van Werner Nekes. Met o.a. Günter Tuzing, Claus Böhmler, Ingrid Heller en Geeske Hof-Helmers.

Een experimentele film die protesteert tegen de onderdrukking van de fantasie door de doorsnee publieksfilms. Verschillende scènes zijn achter elkaar gezet en het wordt aan de toeschouwer overgelaten daaruit een verhaal te construeren.

Hurrycan

1979 | Experimenteel

Duitsland 1979. Experimenteel van Werner Nekes. Met o.a. Bernd Upmoor, Birger Bustorff en Dore O.

Een zenuwslopende experimentele film waarin Nekes goochelt met allerlei visuele effekten, o.a. een stroboscoop om de toeschouwer te pesten. Het beeld en wat daarmee wordt uitgehaald is overigens de enige bestaansreden van de film; verder gaat het absoluut nergens over. Kortom: niet om aan te zien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Werner Nekes op televisie komt.

Reageer