Jack Watson: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Seconds Out

1992 | Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Sportfilm van Bruce MacDonald. Met o.a. Steven Waddington, Tom Bell, Colum Convey, Derek Neward en Clive Russell.

Uitstekende bokser, een potentiële kampioen, valt in handen van een gewetenloze manager, die hem meesleept in het duistere wereldje van illegale wedstrijden. Gewelddadig drama tegen een zeer geloofwaardige achtergrond, met een paar aardige wendingen in een bekend verhaal.

Tangier

1982 | Thriller

Verenigde Staten 1982. Thriller van Michael L. Briant. Met o.a. Ronald Fraser, Ronny Cox, Billie Whitelaw, Ronald Lacey en Oscar Quitak.

Een verbitterde ex CIA-agent krijgt plotseling de kans om weer in dienst te komen als men het evenbeeld van een legendarische sportieve macho-held zoekt, die zeven jaar daarvoor verdwenen is. Een film die even snel bekeken als vergeten is.

Ffolkes

1979 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Actiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Roger Moore, Anthony Perkins, James Mason, Michael Parks en David Hedison.

Zes terroristen hebben een Noors bevoorradingsschip gekaapt en zetten koers naar de booreilanden in de Noordzee. Ze voorzien de twee grootste van explosieven en eisen van de Britse regering een losgeld van 25 miljoen pond.

The Wild Geese

1978 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Zwitserland 1978. Actiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Richard Burton, Roger Moore, Richard Harris, Hardy Krüger en Stewart Granger.

Deze avonturenfilm van Andrew V. McLaglen begint met een veelbelovende, zo op het oog politiek bewuste titelrol: de castnamen zijn geprojecteerd op een kaart van Afrika; de grenzen tussen de diverse staten zijn uitgevoerd in prikkeldraad, en op de achtergrond ontrolt zich een stukje Afrikaanse geschiedenis aan de hand van archiefbeelden. Achteraf gezien slaat dat nergens op, want alles in The Wild Geese draait simpelweg om botte actie. De plaats van handeling is - na een uitstapje in Londen - inderdaad Afrika, het denkbeeldige Kulundi om precies te zijn. Daar zit een liberale zwarte politicus gevangen die op de nominatie staat geëxecuteerd te worden door een perfide dictator. Maar let op: de zeer Britse Sir Edward huurt colonel Allen Faulkner (Burton) in om de nobele zwarte te bevrijden. Faulkner doet dat niet alleen. Hij verzamelt een groepje 'wilde ganzen' om zich heen, en dan moet de levensgevaarlijke opdracht lukken. Eigenlijk is The Wild Geese qua plot en verhaalopbouw een kopie van de befaamde Professionals van Richard Brooks. Zij het zonder de onontbeerlijke vaart en spanning.

David Balfour

1978 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Zwitserland​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Oostenrijk 1978. Avonturenfilm van Jean-Pierre Decourt. Met o.a. David McCallum, Ekkehardt Belle, Aude Landry, Bernhard Wicki en John Carson.

Schotland 1751. Ebenezer Balfour laat zijn neef David (Belle) ontvoeren zodat hij diens erfenis kan inpikken. Hij geeft de opdracht hem te verkopen als slaaf in de Amerikaanse koloni[KA3]en. Onderweg komt het schip in aanvaring met een roeiboot. De enige overlevende is Alan Breck (McCallum), die op weg was naar Frankrijk om een leger samen te stellen dat de rechtmatige Schotse koning terug op de troon kan zetten. De kapitein wil Alan doden en diens geld stelen, maar David kan hem redden. De twee worden beste maatjes. Ze verzeilen terug op de Schotse kust, waar ze getuige zijn van de moord op de `Rode Vos`, een geduchte tegenstander van de rebellen. David, Alan en een oom van Alan worden van de moord beschuldigd. Ze worden vogelvrij verklaard. Ze krijgen hulp van de mooie Catriona (Landry). Goed gemaakte bewerking van de meermaals verfilmde romans Kidnapped en David Balfour van Robert Louis Stevenson. Uitstekende ontspanning voor een jong publiek, maar ook ouderen zullen er volop van genieten. De decors zijn levensecht en de kostuums een lust voor het oog. Ondanks de lengte zit verveling er niet in dank zij de wervelende avonturen van het tweetal. Walter Ulbrich en Peter Graham Scott bewerkten de klassiekers. Knappe fotografie van Brian Morgan. Uitgezonden in vier delen.

Un taxi mauve

1977 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1977. Drama van Yves Boisset. Met o.a. Charlotte Rampling, Philippe Noiret, Peter Ustinov, Agostina Belli en Edward Albert.

Om verschillende redenen hebben mensen van diverse nationaliteit de eenzaamheid van het Ierse platteland gekozen, waar hun wegen zich kruisen met romantische en bijna tragische gevolgen en als uiteindelijk resultaat nieuwe realiteitszin en levensmoed. Deze Engels gesproken film mist romantische bevlogenheid om de romanstof van Michel Déon echt recht te doen, al compenseren landschapsfotografie en muziek dat heel effectief. De sterbezetting combineert en contrasteert goed, maar de afzonderlijke rollen zijn schetsmatig uitgewerkt.

Schizo

1976 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1976. Horror van Pete Walker. Met o.a. Lynne Frederick, John Leyton, Stephanie Beacham, John Fraser en Jack Watson.

Een vrijgekomen moordenaar (Watson) gaat achter een ski- kampioene aan, die van plan is te trouwen. Zij was reeds op zes- jarige leeftijd getuige van de moord op haar moeder. Veel bloederige effecten maken er toch geen goede thriller van.

11 Harrowhouse

1974 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Komedie van Aram Avakian. Met o.a. Charles Grodin, Candice Bergen, James Mason, Trevor Howard en John Gielgud.

Geestige, actierijke satire op overvalfilms, waarin diamanthandelaar Grodin het wereldhandelshuis van edelstenen berooft. Grodin bewerkte ook A. Browne's best-seller-roman voor het script. Hertiteld: ANYTHING FOR LOVE.

Horror on Snape Island

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1972. Horror van Jim O'Connolly. Met o.a. Bryant Halliday, Jill Haworth, Anna Palk, Jack Watson en Mark Edwards.

Een van de verschrikkingen is een serie brute moorden, in elkaar geknutseld door een krankzinnige; een andere verschrikking is de film zelf. Ook bekend als TOWER OF EVIL en BEYOND THE FOG.

Think Dirty

1970 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Komedie van Jim Clark. Met o.a. Marty Feldman, Shelley Berman, Judy Cornwell, Julie Ege en Patrick Cargill.

In deze voyeuristische vervelende onzinkomedie moet reclameman Feldman seks als middel aanwenden om het een of ander voedsel op de televisie te promoten; onderwijl zet zijn preutse vrouw een campagne op om de ether van dergelijke smetten te zuiveren. De oorspronkelijke Engelse titel luidt: EVERY HOME SHOULD HAVE ONE.

The McKenzie Break

1970 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1970. Oorlogsfilm van Lamont Johnson. Met o.a. Brian Keith, Helmut Griem, Ian Hendry, Jack Watson en Patrick O'Connell.

Een ongebruikelijk onderwerp wordt stoer en spannend behandeld in The McKenzie Break. Keith speelt een Ierse speciale agent die naar Schotland komt om daar een oproer in het Duitse oorlogsgevangenenkamp McKenzie te onderzoeken. Hij komt gelijk in conflict met de voormalige U-boot kapitein Schlütter (Griem), die hij verdenkt van grootschalige ontsnappingsplannen. Wie een omgekeerde The Great Escape wil zien, waarin nazi's de gevangenen zijn in plaats van geallieerden en waarin de grote effecten en acteursnamen plaatsmaken voor subtiliteit en onbekender talent, zit goed bij The McKenzie Break.

Every Home Should Have One

1970 | Komedie, Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1970. Komedie van Jim Clark. Met o.a. Marty Feldman, Shelley Berman, Judy Cornwall, Julie Ege en Patrick Cargill.

Satire gericht op tv-reclame met Marty in zijn echte filmdebuut na al het tv-werk. Hij speelt vol overtuiging de schrijver die betrokken raakt bij een campagne om pap en seks met elkaar te verbinden. Soms leuk dankzij de ontwapenende Marty. Scenario van Feldman, Denis Norden en Barry Took. Camerawerk van Ken Hodges.

The Strange Affair

1968 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1968. Mysterie van David Greene en David Green. Met o.a. Michael York, Jeremy Kemp, Susan George, Jack Watson en Nigel Davenport.

Een redelijk goed politiedrama over aankomend agent York die het met een sexy hippie houdt, en diens meerdere Kemp die een zaak niet rondkrijgt. George steelt de show in één van haar eerste filmrollen.

Tobruk

1967 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Oorlogsfilm van Arthur Hiller. Met o.a. Rock Hudson, George Peppard, Nigel Green, Guy Stockwell en Jack Watson.

Noord-Afrika, september 1942. De Duitse troepen onder veldmaarschalk Rommel staan al voor het Suezkanaal. Hierop besluiten de Engelsen een commando, vermomd als Duits gevangenenkonvooi, naar Tobruk te sturen om daar de Duitse brandstofvoorraden te vernietigen.

The night caller

1965 | Sciencefiction, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Sciencefiction van John Gilling. Met o.a. Jack Watson, Alfred Burke, Maurice Denham, Patricia Haines en John Saxon.

In de Britse lowbudget sciencefictionthriller The night caller is een vervaarlijk buitenaards wezen op jacht naar aards schoon. Eenzame wetenschapper Ann Barlow (Patricia Haines) ruikt onraad als ze ontdekt dat een vermist meisje vlak voor haar verdwijning interesse toonde in een advertentie voor modellenwerk in Bikini girl magazine. Absolute toppulp met grimmige ondertonen en fraai acteerwerk van onder meer Ann Barlow als gewillig aas, John Carson (Zombie death house) als de chefwetenschapper en Aubrey Morris (A clockwork orange) als de ranzige eigenaar van een dito seksshop. In de VS werd de film in drive-ins gedraaid als Blood beast from outer space.

The Hill

1965 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1965. Oorlogsfilm van Sidney Lumet. Met o.a. Sean Connery, Harry Andrews, Ian Hendry, Michael Redgrave en Ian Bannen.

Sean Connery was definitief James Bond af na zijn prachtrol in The Hill, een veelgeprezen en in Cannes gelauwerd WO II-drama over een Brits strafkamp in de Libische woestijn voor militairen die van onder meer dronkenschap, desertie of insubordinatie beschuldigd zijn. Het door Connery geleide verzet tegen de dienstdoende sergeant-bewaker (overtuigend sadistisch gespeeld door Ian Hendry) was voor regisseur Lumet een metafoor voor de 'strijd' tegen het establishment 'that in most areas really keeps control'. Van de zes BAFTA-nominaties werd die voor het camerawerk verzilverd.

Night Caller, The

1965 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1965. Sciencefiction van John Gilling. Met o.a. John Saxon, Maurice Denham, Patricia Haines, Alfred Burke en Jack Watson.

Een goed gemaakte SF-thriller over een buitenaardse mutant die gekidnapte aardbewoners naar zijn eigen geplaagde planeet afvoert.

The Gorgon

1964 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Christopher Lee, Peter Cushing, Richard Pasco, Barbara Shelley en Michael Goodliffe.

In het Midden-Europese stadje Valdorf wordt elke tweede vollemaansnacht een versteend lijk gevonden. Zou een van de Gorgonen - de monsters uit de Griekse mythologie die zo lelijk waren dat wie ze aankeek versteende - weer tot leven zijn gekomen? De lokale wetenschapper Dr. Namaroff (Cushing) lijkt meer van de zaak te weten. De broer van een van de slachtoffers en diens mentor, Professor Meister (Lee) gaan op onderzoek uit. Leuke horror uit de Hammer studio's, waarin de sfeer veel belangrijker is dan de kwaliteit van de special effects.

Five to One

1964 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1964. Mysterie van Gordon Flemyng. Met o.a. Lee Montague, Ingrid Hafner, John Thaw, Brian McDermott en Ewan Roberts.

Thaw is in deze vroege rol beloftevol als bendeleider Alan Roper die ten onder gaat aan zijn eigen ambities. Edgar Wallace- thriller met een knappe plot. Het scenario is van Roger Marshall, de het boek Thief in The Night van Wallace bewerkte. Mono.

Peeping Tom

1960 | Horror, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Horror van Michael Powell. Met o.a. Karl-Heinz Boehm, Moira Shearer, Anna Massey, Maxine Audley en Brenda Bruce.

Deze indertijd aanstootgevende film - voor het gerecht aangeklaagd in 1960 en waarover veel werd geschreven in de sensatiepers - heeft de laatste jaren een fervente aanhang verworven (misschien wel omdat Polanski ooit verklaarde dat het zijn lievelingsfilm is). Een sterk, maar pervers verhaal over een psychopatische moordenaar die zijn slachtoffers op het moment van hun dood fotografeert. Het politie-onderzoek legt hij, geheel dwangmatig, ook vast op de gevoelige laag. Dit gestoorde gedrag moet gezocht worden in een jeugdtrauma dat veroorzaakt werd door zijn vader die hem op een 'wetenschappelijke' wijze geestelijk martelde.