Peter Striebeck (1938): cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Stiller Abschied

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Florian Baxmeyer. Met o.a. Christiane Hörbiger, Oliver Mommsen, Jeanette Hain, Peter Striebeck en Ulrike C. Tscharre.

Tatort - Undercover Camping

1997 | Mysterie

Duitsland 1997. Mysterie van Jürgen Bretzinger. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Peter Striebeck en Sven Martinek.

Lisa Falk - Eine Frau für alle Fälle: Der letzte Besucher

1997 | Drama

Duitsland 1997. Drama van Ilse Hofmann. Met o.a. Ulrike Kriener, Nina Hoger, Kai Lentrodt, Kathy von Keller en Peter Striebeck.

Lisa Falk - Eine Frau für alle Fälle: Tödlicher Freispruch

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Ilse Hofmann. Met o.a. Ulrike Kriener, Kai Lentrodt, Kathy von Keller, Peter Striebeck en Max Volkert Martens.

Tot auf Halde

1995 | Mysterie

Duitsland 1995. Mysterie van Theodor Kotulla. Met o.a. Susanne Schulten, Peter Striebeck, Jane Arikan, Alexander Radszun en Rolf Becker.

Jankowski, een werkloze mijnwerkerszoon, wordt dood aangetroffen in de buurt van de mijn. De politie kan de zaak niet meteen oplossen. De vader van de jongen, Striebeck, is radeloos en zoekt troost in de alcohol. De Kripo verdenkt het vriendje van Jankowski's zus Schulten, die aanpapt met mijneigenaar Radszun. Opvallend knappe enscenering, gedraaid in het Roergebied, met echte mijnwerkers als figuranten, naar de roman Glück auf Kumpel oder der große Beschiss van Henry Jaeger. Cmaerawerk van Igor Luther.

Pan

1995 | Romantiek, Drama

Duitsland​/​​Denemarken​/​​Noorwegen 1995. Romantiek van Henning Carlsen. Met o.a. Lasse Kolsrud, Bjørn Sundquist, Sofie Gråbøl, Anneke von der Lippe en Per Schaanning.

Luitenant Thomas Glahn (Kolsrud) brengt de zomer door in het hoge Noorden (van Noorwegen) in een klein vissersplaatsje, waar hij Edvarda (Gr[KA9]ab[KL23]l), de jonge dochter van handelaar Mack (Sundquist) leert kennen als hij vanwege de eenzaamheid af en toe naar de beschaving terugkeert om inkopen te doen. Edvarda wordt verliefd op de jonge militair. Hoewel het wederkerig is, en Edvarda hem `s nachts bezoekt, komt het nooit verder dan een kus. Thomas legt het tenslotte aan met Eva (Von der Lippe), de jonge echtgenote van de ode dorpssmid. Edvarda gaat in op de avances van een baron, die haar allang het hof maakte. De gehele film is in flashback, als Thomas dienst doet in de tropen en een brief ontvangt met een tweetal groene veren erin. Vierde verfilming van het boek Pan - Af Løjtnat Glahns Papirer uit 1894 door Nobelprijswinnaar Knut Hamsun, die zich later met de nazi's zou compromitteren. De 68-jarige Carlsen, die zijn carrière als maker van speelfilms dertig jaar ervoor begon met zijn veelbelovende debuut van de autobiografische roman van Hamsun SULT, is er dit keer niet in geslaagd de aandacht van de kijker vast te houden omdat het scenario dat hij zelf schreef veel te cerebraal is en te weinig actie bevat. De hoofdrollen slagen onder zijn vaardige regie er niet in om de ingewikkelde gevoelens van deze tragische liefdesgeschiedenis over te brengen. Wat blijft is de adembenemende fotografie van Henning Kristiansen, die op locatie in Kjerringgøy in Noorwegen en in Shaing Mai in Thailand draaide, maar dat is onvoldoende. Dolby SR en Super35 widescreen.

Gabriellas Rache

1995 | Komedie, Actiefilm

Duitsland 1995. Komedie van Eberhard Itzenplitz. Met o.a. Heidelinde Weis, Horst Naumann, Manfred Zapatka, Lambert Hamel en Gert Burkard.

Gabriella Schoenwitz (Weis) is getrouwd met haar droomprins. Haar goed geordende wereldje stort in als haar man tijdens een zakelijk dispuut met zijn drie compagnons aan een hartaanval overlijdt. Met de nodig elan besluit zij de vroegtijdige dood van haar echtgenoot te wreken door het euvele trio te ru[KA3]ineren. Hierbij wordt zij geholpen door klungelende detective Leon Vestner (Striebeck). Het is maar net wat je onder leuk verstaat hoewel de film niet slecht is vertolkt. Het camerawerk is van Wolfgang Treu.

Das Phantom - Die Jagd nach Dagobert

1994 | Drama, Misdaad, Thriller

Duitsland 1994. Drama van Roland Suso Richter. Met o.a. Dieter Pfaff, Jörg Gudzuhn, Peter Striebeck, Simone Thomalla en Peter Gawajda.

Tussen 1992 en 1994 hield een geheimzinnige afperser Duitsland in de ban. Aanvankelijk zorgde hij voor heel wat paniek middels een zestal bomaanslagen op warenhuizen. Gelukkig vielen hierbij geen doden of gewonden, maar er werd wel flink wat materi[KA3]ele schade veroorzaakt. De misdadiger wekte de bewondering van het grote publiek over de originele manier waarop hij zijn wandaden signeerde en het al dan niet in ontvangst nemen van het chantagegeld. Omdat de eerste afperssom in een tas met de afbeelding van Oom Dagobert uit Donald Duck gedeponeerd moest worden, verwierf hij heel rap de bijnaam Dagobert. Herhaaldelijk wist hij de polite bij de neus te nemen en het ge[KA3]eiste geld te bemachtigen. De Duitse priv[KA1]e-omroep SAT 1 besloot begin 1994 een film te maken over de toch wel stoutmoedige boef. Men liet Nicholas Niciphor uit Hollywood een scenario schrijven en eind juni 1994 werd begonnen met filmen. Begin augustus 1994 vatte de politie de echte Dagobert in de kraag en haastte men zich om de film af te maken. Pfaff is de dikke ambitieuze politie-inspecteur uit Hamburg, die hardnekkig achter Dagobert (Funke) aanjaagt en hem tenslotte vangt. Achter de camera stond Martin Peglau.

Tatort - Schimanski: Bis zum Hals im Dreck

1991 | Mysterie

Duitsland 1991. Mysterie van Peter Carpentier. Met o.a. Götz George, Peter Striebeck, Ilona Schulz, Eberhard Feik en Chiem van Houweninge.

In een idyllisch dorpje, dat favoriet is bij hengelaars, in de buurt van Duisburg wordt iets afschuwelijks ontdekt dat de vakantie van de onconventionele, anti-Kommissar Horst Schimanski (George) ernstig verstoort. Een dierenarts wordt opgeknoopt gevonden. Uitgerekend op de dag dat hij zou trouwen. Zijn bruid, Silke Faber (Schulz), de dochter van een rijke boer, gelooft niet in zelfmoord. Schimanski ook niet. Hij gaat op zoek naar eventuele vijanden van de dierenarts en slaagt erin, zij het helemaal aan het einde, de ware toedracht uit te pluizen. Niet meteen het sterkste Schimanski-verhaal: de plot is vaak absurd, de ontknoping erg on-Schimanski en nogal clichématig. Het scenario voor deze wie-is-de-dader is van Nederlander Chiem van Houweninge, die de rol van Hänschen speelt. Nostalgische muziek van Tangerine Dream en de onvergankelijke Chi Coltrane. Het camerawerk is van Viktor Ruzicka en Michael Sigloch. Aflevering 244.

Reiche Kunden killt man nicht

1991 | Mysterie

Duitsland 1991. Mysterie van Frank Guthke. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Friedrich von Thun, Peter Striebeck en Rüdiger Vogler.

Professor Albert Reissler (Weiser) komt van Montevideo terug naar Duitsland om een oude erfeniskwestie te regelen. Vijftien jaar geleden kreeg hij namelijk honderdduizend mark voor het familiebedrijfje van zijn oma dat zogenaamd bankroet was. De onderneming blijkt echter nog springlevend en miljoenen waard te zijn. Professor Reissler schakelt advocaat Jean Abel (Halmer) in om de zaak te onderzoeken. Wat later sterft de professor echter onder mysterieuze omstandigheden. Misdaadfilm uit de reeks Ein Fall für Jean Abel met veel verwikkelingen en weinig spanning. Fred Breinersdorfer bewerkte zijn eigen roman en bracht heel wat knipoogjes in de dialogen. Uitsluitend voor de liefhebbers. Fotografie van Rolf Paulerberg.

Der Deal

1991 | Misdaad

Duitsland​/​​Oostenrijk 1991. Misdaad van Christian Görlitz. Met o.a. Dietrich Matlausch, Daniela Ziegler, Peter Striebeck, Marlen Diekhoff en Ernst Stankovski.

Bij een aanslag op wapenfabrikant Benno Behrend (Mattausch) komen diens vrouw en dochter om het leven. De politie krijgt toevallig een van de daders te pakken, maar die wordt bij het transport naar de gevangenis neergeschoten. Advocate Nicola Ortloff (Ziegler) blijkt meer over de daders te weten. Bratwurst- thriller naar de roman Bensberger Zwischenspiel van Bernd Sülzer, die het scenario schreef met Rainer Berg, Matthias Wittich en regisseur Görlitz. Het camerawerk is van Andreas Kopf en Michael Epp. Werd bekroond als Beste Film op het tv-festival van Monaco.

Ausgetrickst

1991 | Mysterie, Komedie

Duitsland 1991. Mysterie van Sigi Rothemund. Met o.a. Heidelinde Weis, Günther Maria Halmer, Michael Hinz, Siegfried Kernen en Andreas Mannkopff.

De echtgenoot van Weis stort met een sportvliegtuigje neer. De levensverzekeringsmaatschappij betaalt verrassend snel uit - net iets te snel en dat riekt volgens commissaris Striebeck naar fraude. De bedrieger lijkt echter zelf bedrogen te worden. De oplossing is ingewikkeld, maar de commissaris staat zijn mannetje. Een vlotte, aardig spannende misdaadkomedie. Het scenario is van Krystian Martinek en Neithardt Riedel. Het camerawerk is van Rolf Liccini.

Anwalt Abel - Reiche Kunden killt man nicht

1991 | Misdaad, Drama

Duitsland 1991. Misdaad van Frank Guthke. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Friedrich von Thun, Peter Striebeck en Rüdiger Vogel.

Professor Albert Reissler (Weiser) uit Montevideo in Uruguay erfde in 1979 eenderde van een onderneming. Hem werd verteld dat het bedrijf zeer slecht liep en hij kreeg honderdduizend mark aangeboden voor het zo goed als waardeloze aandelenpakket. Hij accepteerde het bod in goed vertrouwen. Twintig jaar later komt Reissler naar Duitsland en ontdekt dat zijn aandelen van toen vele miljoenen waard zijn. Hij heeft het gevoel zwaar opgelicht te zijn. Reissler wendt zich via Paloff (Vogler) tot Abel (Halmer), die er snel achterkomt dat Reisslers neef Haussmann (Striebeck) en zijn nicht Ina Nasch-Haussmann (Rath) achter de zwendel zaten. Hun advocaat Dr. Wolff (Von Thun), een charmante, maar arrogante vent, wijst alle aanspraken van de hand. Als Reissler onder de trein komt, houdt smeris Holz (Zeplichal) het op een zelfmoord. Abel die nog een appeltje met Holz te schillen heeft, bijt zich vast in de zaak en klaagt aan als civiele partij (een bekende manoeuvre in het scenario van Fred Breinersdorfer). Hij daagt Haussmann en Ina voor de rechter en troeft de arrogante advocaat Wolff af. Een uitstekende aflevering, waarin Abel zich revancheert op de hermandad en laat zien dat hij de belangen van zijn cliënt behartigt, ook als die er niet meer is. Het camerawerk is van Rolf Paulerberg.

Das Heimweh des Walerjan Wrobel

1990 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1990. Familiefilm van Rolf Schübel. Met o.a. Artur Pontek, Michael Gwisdek, Peter Striebeck, Andrzej Mastalerz en Michael Staszczak.

In 1941 moet de zestien-jarige Wrobel - een schitterende rol van Pontek - van het bezette Polen naar Duitsland in het kader van de Arbeitseinsatz (dwangarbeid). Het duurt niet lang of hij krijgt last van heimwee. Na een mislukte vluchtpoging steekt hij in zijn naïviteit de schuur van de boerderij waar hij te werkgesteld is, in brand in de hoop dat hij als persona non grata naar huis gestuurd wordt. Het loopt echter geheel anders: hij wordt beschuldigd van verraad en komt terecht in een concentratiekamp in afwachting van zijn proces. De officier van justitie eist zonder de minste schroom de doodstraf. Hij wordt door een rechter zonder dat deze last van geweten krijgt ter dood veroordeeld en vervolgens 'netjes' geëxecuteerd. Een zeer sterk psychologisch drama over een adolescent die terecht komt in de mallemolen van de oorlog die hij niet begrijpt. Het scenario van regisseur Schübel is sober en afstandelijk wat de authenticiteit van deze waar gebeurde geschiedenis alleen maar groter maakt. Deze aangrijpende film, die ook volwassenen zal aanspreken, lijkt niet direkt geschikt voor kinderen vanaf negen jaar, maar kinderen bepaalden zelf op kinderfilmfestivals dat de film juist voor die leeftijd zeer geschikt was. Rudolf Körösi hanteerde de camera. Meervoudig bekroond.

Wilder Westen inclusive

1988 | Film noir, Drama

Duitsland 1988. Film noir van Dieter Wedel. Met o.a. Peter Striebeck, Krystyna Janda, Katja Studt, Gudrun Gabriel en Manfred Zapatka.

De wederwaardigheden van weerkundige Striebeck, die een toeristische reis door het verre Westen van Amerika maakt in gezelschap van zijn volwassen dochter Studt, de maîtresse van een oude schoolvriend, Gabriel en zijn inmiddels hertrouwde ex, Janda op wie hij nog steeds verkikkerd is. Vanwege hun beperkte budget, krijgen ze te maken met kleine en grote rampjes, en moeten ze de reis met een Duitse groep Amerika-gangers maken. Daardoor raakt Striebecks droombeeld verstoord, maar als compensatie zijn er een overvloed aan intrigetjes en brave verwikkelingen binnen de groep - genoeg voor ongeveer vijf uur tv. Wordt meestal als miniserie in drie delen uitgezonden. Camerawerk van Jaroslav Kucera.

Kampf der Tiger

1988 | Sportfilm

Duitsland 1988. Sportfilm van Dieter Wedel. Met o.a. Daniel Olbrychski, Thomas Heinze, Peter Striebeck, Peter Fitz en Ralf Schermuly.

Over het wel en wee van een ijshockeyclub, die zowel financiëel als sportief aan de grond zit. De nieuwe voorzitter zorgt er met onorthodoxe, maar moderne methoden voor dat de slechte spelers eruit gaan en dat het publiek het spektakel geboden krijgt waar het voor gekomen is en de top wordt weer bereikt. De beste speler die team-aanvoerder is, komt in botsing met de trainer; ze vinden de aanvoerder te oud en proberen hem eruit te werken. Die komt ten slotte bij een rivaliserende club terecht en in een ontmoeting belanden hij en een voormalige teamgenoot in het ziekenhuis, want ijshocky is een rauwe sport. Daar worden vijanden weer vrienden en de kijker heeft zich lekker laten vermaken over een sport, waar hij niet zo gauw aan toekomt. Wordt in twee delen van elk 95m uitgezonden en werd geproduceerd door de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse tv- omroepen.

L'amie

1982 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1982. Drama van Margarethe von Trotta. Met o.a. Peter Striebeck, Angela Winkler en Hanna Schygulla.

Zoals een paar andere psychologische Von Trotta-films gaat ook deze over vrouwenvriendschap. Een feministische lerares (Schygulla) en een onderdrukte schilderes (Winkler) leunen steeds meer op elkaar. De mannen in hun levens worden er jaloers en (nog) gestoorder van en de hele situatie leidt naar crises. De film gaat niet over een homoseksuele relatie, aldus Von Trotta, `geloof me, als ik een film over lesbiennes wilde maken, dan zou ik dat doen.´ (IdH/VPRO Gids)

Heller Wahn

1982 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1982. Drama van Margarethe von Trotta. Met o.a. Hanna Schygulla, Angela Winkler, Peter Striebeck, Franz Buchrieser en Christine Fersen.

Verslag van de vriendschap tussen twee zeer verschillende vrouwen: een vrijgevochten docente op de universiteit en een schuchtere, vaak psychisch in de knoop zittende vrouw van een polemoloog. De vriendschap wekt de jaloersheid op van de verschillende mannen en de ene vrouw vermoordt haar echtgenoot. Von Trotta schetst dit verhaal in een wat tegenvallende film die de woede opwekte van veel mannen. Scenario van de regisseuse. Camerawerk van Michael Ballhaus.

Sonderdezernat K1 - Hafenhyänen

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Hans-Dieter Schwarze. Met o.a. Gert Günther Hoffmann, Hubert Suschka, Hermann Treusch, Peter Lakenmacher en Peer Schmidt.

In de Hamburgse haven krijgen de zelfstandige taxichauffeurs de dikke ritjes via een shiphandler, die meestal vanaf de binnenvarende schepen wordt opgebeld door de opdrachtgevende schepelingen. Ze mogen dan zeelieden vervoeren over grote afstanden die zo ver gaan als Hanover, Keulen of Dortmund. Ze moeten een commissie van dertig procent afstaan aan de man van het kantoor en wie dat niet doet, is een hyena, wordt bedreigd en krijgt problemen met de douane. Werner Koop (Buck) is zo'n scharrelaar en pikt zijn vrachtjes van zijn collega's af door in de buurt te zijn en de mobilofoon af te luisteren, maar een rit naar Kiel wordt hem fataal: zijn lijk wordt aan de stadsrand gevonden en zijn auto is verdwenen. De politie tast in het duister, maar de kijker weet wel beter. Nadat de auto van Koop is teruggevonden sluist het K1 de jongste van het drietal met de Mercedes van Koop het taxicircuit in. Dan is de zaak snel opgelost. Vlotte, nostalgische krimi over het snorren in de haven met een leuk rolletje van ster Baal als de weduwe van Koops, die de eindjes aan elkaar moet knopen, en zelf de taxi wil gaan besturen. Het scenario van Maria Matray en Answald Krüger geeft de solidariteit in het taxiwereldje aardig weer, maar eigenlijk is een uur te kort voor een goed verhaal. Het camerawerk is van Bernd Eismann.

Stahlnetz - In jeder Stadt...

1962 | Misdaad

Duitsland 1962. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Heinz Engelmann, Karlheinz Gerdesmann, Ruth Hausmeister, Edgar Wenzel en Peter Ahrweiler.

In de haven van Hamburg wordt het stoffelijk overschot van een jonge vrouw opgedregd. De politie te water denkt dat er misdaad in het spel is en draagt de zaak over aan de moordbrigade. Kriminalkommissar Bade (Engelmann) en Kriminalsekret[KA3]ar Buchholz (Gerdesmann) zijn met het onderzoek belast. Als de identiteit van het slachtoffer is vastgesteld, leggen zij een bezoekje af bij de verdrietige ouders, die moeten toegeven dat zij van de handel en wandel van hun dochter niet op de hoogte waren. Een vriendin van het meisje geeft Bade en Buchholz een tip, die hen doen belanden in het wereldje van klatergoud en make-believe, waar jonge, goedgelovige vrouwen heen gelokt worden met valse beloftes om daarna als animeermeisje te worden uitgebuit. Wederom een aflevering over een afstotende, uit de hand gelopen misdaad met het realisme dat de tijdgeest van Duitsland midden in het Wirtschaftswunder nauwgezet weergeeft. Goed spel onder vaste regie van Roland. Het scenario is van Wolfgang Menge. Aflevering nummer 15. Gevolgd door een lange aflevering, getiteld SPUR.

Stahlnetz - E 605

1960 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1960. Misdaad van Jürgen Roland en Jurgen Roland. Met o.a. Heinz Engelmann, Wolfgang Völz, Dieter Eppler, Dinah Hinz en Helmut Schneider.

De in 1958 ontstane serie STAHLNETZ staat ruim veertig jaar later nog altijd op de vierde plaats van de Duitse tv-krimi`s. De reeks is niet alleen een cultserie geworden, maar geldt als de grondlegger van de Duitse tv-krimi`s en wordt in de toptien slechts voorafgegaan door TATORT, POLIZEIRUF 110, EIN FALL F[KA3]UR ZWEI en gevolgd door DOPPELTER EINSATZ en talloze andere films. Het bijzondere aan de samenwerking tussen scenarioschrijver Wolfgang Menge en regisseur Roland indertijd was de bijna documentaire aanpak van waar gebeurde gevallen die op een boeiende manier werden gedramatiseerd en tegelijkertijd een beeld schetsten van de wederopbouw van Duitsland na WO II dat zich transformeerde in het Wirtschaftswunder. Dikwijls bestond de rolverdeling uit een keur van goede actrices en acteurs en menig nieuw talent begon zijn loopbaan in afleveringen van de serie. Kommissar Opitz (Engelmann) zit met een tweetal overvallen op geldlopers van een bank, waarbij 150.000 mark werd buitgemaakt (een gigantisch bedrag voor die tijd). Als er vijfduizend mark beloning wordt uitgeloofd, meldt zich een gangster die bij de zaak betrokken was. De politie speelt op een gegeven moment de bende tegen elkaar uit. De oude afleveringen die met bescheiden middelen werden gemaakt zijn veel sterker dan de nieuwe uit het einde van de jaren 1990.