Christoph Tomanek

Acteur

Christoph Tomanek is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Der Sieger in Dir

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Jan Bolender. Met o.a. Christoph Tomanek, Janna Striebeck, Felix Schmidt-Knopp, Lena Libertà en Stephan Schad.

Michael lijkt zijn leven, na een moeilijke jeugd vol treiterijen, eindelijk op de rit te hebben. Als hij een oude pestkop van school in een daklozenopvang tegenkomt, besluit hij dan ook dat het tijd is met zijn trauma af te rekenen: hij vraagt de man bij hem en zijn vriendin te komen wonen. De gevolgen zijn echter dramatisch, want al snel beginnen zijn angsten en paniekaanvallen uit het verleden weer op te spelen. Fascinerend uitgangspunt voor een psychologische thriller, maar subtiliteit is helaas ver te zoeken.

Tatort - Abschaum

2004 | Mysterie

Duitsland 2004. Mysterie van Thorsten Näter. Met o.a. Sabine Postel, Oliver Mommsen, Camilla Renschke, Winfried Hammelmann en Monica Bleibtreu.

In de wijk Tenever in Bremen wordt het stoffelijk overschot van de twaalf-jarige Miriam Meinfeld gevonden. Het lijkt op zelfmoord, maar na routineonderzoek in het gerechtelijk laboratorium is het overduidelijk dat het om moord gaat. L[KA3]ursen (Postel) en haar assistent Stedefreund (Mommsen) beginnen aan een onderzoek dat ze om logische redenen starten in de familiekring. De ouders van Miriam maken een labiele indruk en beschuldigen Harald Markwart (Bauer), de gehandicapte bewoner van een inrichting voor minder validen. Markwart zat vroeger bij KSK, een commandoteam van het leger. Hij kreeg een ernstig hoofdletsel, waardoor hij ze niet allemaal meer op een rijtje heeft, maar hij is zo sterk als een os. L[KA3]ursen bevroedt gevaar voor Mirjams zus Svenja (Sappelt) en haar broer Bj[KA3]orn (St[KA3]olken). Algauw blijkt een ondervraging van Markwart op niets uit te draaien en L[KA3]ursen krijgt het gevoel dat ze in het ootje is genomen door Miriams ouders. Bij de sectie was een merkwaardig detail opgevallen: het kind had een vreemde tatoeage op de hand en via bibliothecaresse Karin Melzer (Bleibtreu) komen Lürsen en Stedefreund op het spoor van een satanische sekte, maar voordat ze kunnen ingrijpen, wordt Karin vermoord, en ontdekken ze dat iemand van bovenaf de sekte dekt en de twee speurders altijd een stap voor is. Lürsen laat zich echter niet in de luren leggen. Het Marc Dutroux-achtige scenario van regisseur Näter is niet slecht en de bezetting is goed. De korte rol van Bleibtreu is van grote klasse. Het camerawerk is van Achim Hasse. Aflevering 562.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christoph Tomanek op televisie komt.

Reageer