Luigi Amodeo

Acteur

Luigi Amodeo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

B*A*P*S

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Robert Townsend. Met o.a. Halle Berry, Martin Landau, Ian Richardson, Natalie Desselle en Troy Beyer.

Nisi (Halle Berry) en Mickey (Nathalie Desselle) zijn twee ordinaire serveersters - gouden tand, 10 centimeter lange nagels - die dromen van pracht en praal in L.A. Op weg naar een dansauditie belanden ze in Beverly Hills bij een miljonair (Martin Landau) die ze (financieel) adopteert en omdoopt tot 'My Black American Princesses'. Bijzonder flauwe zwart-blank grappen en arm-rijk grappen wisselen elkaar in laag tempo af in een beschamend domme film. (VM/VPRO Gids)

The Young Indiana Jones Chronicles: Young Indiana Jones and the Hollywood Follies

1994 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Michael Schultz. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Allison Smith, Dana Gladstone, Bill Cusack en Julia Campbell.

De eerste van vier tv-films over de jonge Indiana Jones (Flanery). Om geld voor zijn studie bij elkaar te krijgen, vertrekt Indy naar Hollywood, waar hij een baan krijgt als assistent van een studiobaas. Het verhaal speelt rond 1920, en Indy moet ervoor zorgen dat de extravagante regisseur Erich von Stroheim (Gladstone) zijn nieuwste filmepos op tijd aflevert en binnen het budget blijft. Diverse beroemdheden uit die tijd figureren in de film, waaronder Irving Thalberg (Cusack) en John Ford (Caffrey). Scenarioschrijvers Jonathan Hales en Matthew Jacobs zorgen voor een interessant verhaal met geloofwaardige personages. De cast levert een lofwaardige prestatie, waar regisseur Schultz niet bij achterblijft. Toch valt de film in zijn geheel tegen. Misschien wordt het tijd dat de jonge Indy met pensioen gaat.

Il trittico di Antonello

1993 | Experimenteel

Italië 1993. Experimenteel van Francesco Crescimone. Met o.a. Lidia Alfonsi, Lorena Benatti en Luigi Amodeo.

Film, bestaande uit drie episodes die zich allemaal afspelen in Sicilië. De eerste FEBBRE, speelt zich af in 1984, FURORE in 1946 en FIELE in het heden. In de plaats Rafforosso bevindt zich het vervallen Drieluik van Antonella van de school van Messina. Een vreemde, experimentele film, waarin ieder van de drie delen van het drieluik een verhaal vertelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Amodeo op televisie komt.

Reageer