Hartmut Jahn

Producer

Hartmut Jahn is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Bye, Bye - Hello!

1998 | Documentaire, Drama

Duitsland 1998. Documentaire van Yingli Ma. Met o.a. Yingli Ma, Bin Chuen Choi, Ho Chuen Choi, Mr. Lueng en Fanny Ip.

Als Yingli Ma voor de eerste keer sinds haar kinderjaren weer voet aan land zet in Hongkong, op de vooravond van de overgave aan China, komt ze terecht in een haar totaal vreemde wereld, een mengelmoes van Chinese tradities en westerse levenswijze. Samen met haar vriend Bin Chuen Choi, die evenals zij opgroeide in Duitsland, praat ze met de mensen over politiek, hun leven, hun verwachtingen voor de toekomst. Sommigen zijn blij, anderen bedroefd en enkelen hebben ronduit angst. Vooral de culturele wereld in Hongkong vreest dat de communistische invloed van China een einde zal stellen aan hun vrijheid. Knappe, verbluffende beelden van een land, een volk op de tweesprong, bekeken door twee mensen wiens roots in dit land liggen, maar die zelfs met moeite de taal nog spreken. Deze documentaire toont ons deze landsovergave vanuit het standpunt van de gewone mens die zijn hele leven doorbracht in een vrij Hongkong en die zich nu aan een heel nieuwe levensstijl zullen moeten aanpassen. Ma schreef tevens het scenario. Voor de montage werd beroep gedaan op Calle Overweg en voor de fotografie op Christoph Krauss. Stereo.

Der Erdnußmann

1992 | Komedie

Duitsland 1992. Komedie van Dietmar Klein. Met o.a. Achim Grubel, Franziska Troegner, Ulrike Krumbiegel, Ralf Holzhausen en Jürgen Watzke.

Door de val van de Muur van Berlijn krijgt afficheplakker Eduard Tresow (Grubel), in de wandeling gewoon Eddy genoemd, veel te doen, want de vrijgeworden ossi`s moeten leren consumeren. Eddy heeft enorme flaporen met als gevolg dat het vrouwvolk hem wel aardig vindt, maar niet op hem valt. Hierin komt verandering als Margot (Troegner) Eddie uitkiest voor haar pindanootjes reclamecampagne van het merk Shaky. Eddy's handel en wandel verandert zo zeer, dat hij zelfs zijn dikke vriendin, die warme worst verkoopt, verwaarloost. Goedgemutst Duits-Duits drama met een lach en een traan, die bekroond werd met de Max Ophülsprijs 1992. Het Berlijnse sfeertje is raak getroffen. Het camerawerk is van Michael Hammon. Regisseur Klein schreef zijn eigen scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hartmut Jahn op televisie komt.

Reageer