Jeff Feuerzeig

Regisseur, Scenarist

Jeff Feuerzeig is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Bleeder

2016 | Drama, Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 2016. Drama van Philippe Falardeau. Met o.a. Liev Schreiber, Naomi Watts, Elisabeth Moss, Jim Gaffigan en Michael Rapaport.

Chuck Wepner (Schreiber), een relatief onbekend zwaargewicht met druipsnor, kan zo goed incasseren dat hij tot de laatste ronde standhoudt in een titelgevecht met Mohammed Ali. Tot zijn eigen verrassing blijkt hij vervolgens een belangrijke bron van inspiratie voor boksfilm Rocky. Maar een bijrolletje in Rocky II loopt feestbeest Wepner mis door zich aangeschoten en met twee nachtclubdanseressen te melden bij de auditie. Vermakelijke, bitterzoete underdog-biopic met een wat vet aangezette seventies-look brengt weinig verrassingen, maar is dankzij branie van Schreiber en menselijke toon van regisseur Falardeau (Monsieur Lazhar) prima te pruimen.

The Devil and Daniel Johnston

2005 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 2005. Documentaire van Jeff Feuerzeig.

Het ontroerende verhaal van Daniel Johnston, een singer-songwriter en outsider-kunstenaar die vanaf 1985 ondanks en dankzij heftige stemmingsstoornissen een ontzagwekkend oeuvre opbouwde. Documentairemaker Feuerzeig geeft een intiem beeld van Johnston als kunstenaar en mens, verweven met commentaar van hemzelf, vrienden, streng gelovige familieleden, managers en lieden uit de wereld van muziek en kunst. De film won de hoofdprijs regie op het Sundance Film Festival. Johnstons begenadigde liedjes werden onder andere uitgevoerd door Tom Waits en Beck. Zie hihowareyou.com voor Johnstons laatste projecten.

op televisie
1 uitzending

The Bleeder (2016) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 07 december
RTL 7
23:00 - 01:15

Reageer