Greg Mclean

Regisseur, Scenarist, Producer

Greg Mclean is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Rogue

2007 | Horror

Australië/Verenigde Staten 2007. Horror van Greg Mclean. Met o.a. Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington en Caroline Brazier.

Wat doet een hongerige zeven meter lange krokodil met een bootje toeristen in het achterland van Australië? Hoofdzakelijk dood en verderf zaaien, want de jammerlijk verloren dagjesmensen belanden op een klein eilandje omringd door stijgend water. De Australische pulphorrorfilm Rogue kan zich meten met genregenoot Anaconda (1997) op het gebied van goedkope effecten, lachwekkende, bloedige vluchtacties en dito gelegenheidsromantiek. Regisseur Mclean - maker van de evenzo kostelijke backpackerhorror Wolf Creek - kreeg zijn film niet in de theaters maar creëerde wel een ware dvd-hit.

Wolf Creek

2005 | Horror, Thriller, Avonturenfilm

Australië 2005. Horror van Greg Mclean. Met o.a. John Jarratt, Cassandra Magrath, Kestie Morassi en Nathan Phillips.

Twee levenslustige Britse meisjes en een dito Australische jongen worden op reis in de Outback gemarteld en/of gedood door een lustmoordenaar. Wolf Creek lijkt aanvankelijk het zoveelste slappe aftreksel van het eeuwenoude griezelsprookje van de jongeling in het donkere bos maar de toevoeging van ziekelijke torture porn en het totale gebrek aan verluchting geeft de film net dat extra beetje eigentijdse gruwel. De startmededeling 'gebaseerd op feiten' is misleidend want regisseur Mclean had zijn draaiboek al af toen hij hoorde over een in de verte soortgelijk verhaal elders in Australië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Greg Mclean op televisie komt.

Reageer