Lothar Meid

Componist

Lothar Meid is componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Die Heartbreakers

1983 | Avonturenfilm, Muziek

Duitsland 1983. Avonturenfilm van Peter F. Bringmann. Met o.a. Sascha Disselkamp, Mary Ketikidou, Uwe Enkelmann, Mark Eichenseher en Hartmut Isselhorst.

Een tegenbeeld van de no future-ideologie is deze filmgeschiedenis over vier jongens en een meisje die de weg naar boven weten te vinden in hun beatband. Een leuke opvolger van THEO GEGEN DEN REST DER WELT, een film over muziek als belangrijkste bestanddeel van het leven van de jeugd. Het scenario is van Matthias Seelig. Het camerawerk is van Helge Weindler.

Die Momskys oder nie wieder Sauerkraut

1981 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1981. Komedie van Phillipp Sonntag. Met o.a. Phillipp Sonntag, Towje Kleiner, Sascha Bogojevic, Panos Papadopoulos en Walter Gnilka.

Het ontvoerde miljonairszoontje blijkt een onschuldige handelsreiziger te zijn. Een onderhoudende film over een zo langzamerhand bekend gegeven.

Asphaltnacht

1981 | Muziek

Duitsland 1981. Muziek van Peter Fratzscher. Met o.a. Gerd U. Heinemann, Ralf Hermann, Thomas Davis, Charly Wieczejewsky en Michael Zens.

Oudere rock-musicus ontmoet jongere punk-musicus. Aardige sfeerfilm.

Theo gegen den Rest der Welt

1980 | Actiefilm, Komedie

Duitsland 1980. Actiefilm van Peter F. Bringmann. Met o.a. Marius Müller-Westernhagen, Guido Gagliardi, Claudia Demarmels, Peter Berling en Ursula Strätz.

Theo (M[KA3]uller-Westernhagen) en Enno (Gagliardi) steken zich diep in de schuld bij de aanschaf van een schitterende 38- tonner die zij zo snel mogelijk proberen af te betalen met het rijden van zwarte vrachtjes, waarna hun trotse bezit wordt gestolen. Samen met een studente reizen ze het gevaarte tot in Italië na. Met een glansrol van Müller-Westernhagen als Theo is dit een schitterende 'road-movie' van Duitse bodem. Scenario van Matthias Seelig. Camerawerk van Helge Weindler.

Keiner hat das Pferd geküsst

1980 | Komedie

Duitsland 1980. Komedie van Martin Müller. Met o.a. Wolfgang Fierek, Dolly Dollar, Richard Rigan, Bea Fiedler en Eddi Arent.

Martin Müller, een medewerker van Klaus Lemke, heeft met dezelfde kring van mensen als Lemke een film gemaakt over moeilijkheden in een hedendaagse relatie. Het is allemaal erg banaal en lang niet zo succesvol als Lemke zelf. Lemke weet zijn mensen blijkbaar beter te inspireren. Het scenario is van regisseur Müller. Het camerawerk is van Rüdiger Meichsner.

Flitterwochen

1980 | Komedie

Duitsland 1980. Komedie van Klaus Lemke. Met o.a. Cleo Kretschmer, Wolfgang Fierek, Anton Zeidler, Dolly Dollar en Michael Cromer.

Bruidspaar gaat voor de wittebroodsweken naar Rio de Janeiro, maar krijgt al gauw ruzie. Iets soortgelijks overkwam filmer Lemke zelf op weg met zijn jonge bruid naar Haïti, en dat leverde de stof voor deze speelse film.

Ein Komischer Heiliger

1979 |

Duitsland 1979. Klaus Lemke. Met o.a. Ingeborg Maria 'Cleo' Kretschmer, Wolfgang Fierek, Arno Matthes, Peter Emmer en Luitpold Roever.

Een jongeman voelt zich geroepen, evenals destijds Jonas in het zondige Babylon, de stad München op te wekken tot bekering. De missionaris komt tenslotte tot inzicht als een barmeisje hem ontvoert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lothar Meid op televisie komt.

Reageer