Nunnally Johnson: regie, scenario en productie.
Er zijn 21 films gevonden.

The Dirty Dozen

1967 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1967. Oorlogsfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Lee Marvin, Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown en George Kennedy.

Vlak voor D-day krijgt een geallieerde commandant (Marvin) de opdracht om twaalf langgestrafte militairen te selecteren, die in ruil voor strafvermindering deel moeten nemen aan een gevaarlijke missie, waarvan er waarschijnlijk maar weinig terug zullen komen. De problemen beginnen overigens al op de thuisbasis. Prima oorlogsfilm, op een wat ouderwetse manier: Spielberg noemde The Dirty Dozen als een van de films die een veel te geromantiseerd beeld geven van de Tweede Wereldoorlog, iets wat hij in zijn Saving Private Ryan probeerde recht te zetten.

The World of Henry Orient

1964 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1964. Komedie van George Roy Hill. Met o.a. Peter Sellers, Paula Prentiss, Angela Lansbury, Tippy Walker en Merrie Spaeth.

Een fijne komedie over twee meisjes die de buitenissige pianist Sellers aanbidden en hem in en om New York volgen. Bosley en Lansbury zijn schitterend als Walkers ouders en Thaxter is aantrekkelijk als Spaeths begrijpende moeder. Scenario van Nora Johnson, die haar eigen roman met Nunally bewerkte. Camerawerk van Arthur J. Ornitz en Boris Kaufman. Gedraaid in Panavision.

Mr. Hobbs Takes a Vacation

1962 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Henry Koster. Met o.a. James Stewart, Maureen O'Hara, Fabian, John Saxon en Marie Wilson.

Meneer Hobbs (James Stewart) heeft een huisje gehuurd aan zee in de vooronderstelling dat hij en zijn familie aldaar een aangename zomervakantie kunnen doorbrengen. Hij heeft het mis. Het huisje is een bouwval, de kleinkinderen geven geen sjoege, de schoonfamilie blijkt een verzameling minkukels en mevrouw Hobbs wordt belaagd door een lokale schipper. Een wellustige buurvrouw en een sessie vogelspotten geeft meneer Hobbs (en de kijker) nog enig vermaak in een door de bank genomen tamme komedie.

The Angel Wore Red

1960 | Drama, Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Italië 1960. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Ava Gardner, Dirk Bogarde, Vittorio De Sica, Joseph Cotten en Ava Gardner e.e.

Soms boeiend verhaal over een dominee die de Spaanse loyalisten steunt en zijn romance met een goedhartige artieste.

Flaming Star

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Don Siegel. Met o.a. Elvis Presley, Barbara Eden, Steve Forrest, Dolores Del Rio en John McIntire.

Dit is de beste film van Elvis. Hij is de halfbloed Pacer: Indiaanse moeder Del Rio en blanke vader McIntire. Zijn halfbroer is Forrest, uit pa's eerste huwelijk. De Indianen onder Acosta roeren zich weer. Het feit dat Elvis een halfbloed is, zet de blanke gemeenschap tegen hem en zijn hele familie op. Hij staat in tweestrijd, zijn vader wordt door Indianen neergeschoten, nadat zijn moeder door een blanke is neergeschoten. De 'vlammende ster van de dood' is alles wat Elvis dan nog wacht. Clair Huffaker en Nunnally Johnson schreven het scenario naar Huffakers eigen roman. Richard Talmadge regisseerde de actiescènes en Charles Clarke deed het camerawerk. Gefilmd in CinemaScope.

The Man Who Understood Women

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Leslie Caron, Henry Fonda, Cesare Danova, Myron McCormick en Marcel Dalio.

Een onbevredigend verhaal over een geniaal filmregisseur (Fonda), die geen flauw benul heeft hoe hij zijn eega (Caron) aan moet pakken.

Women! Oh, Men! Oh

1957 |

1957. Nunnally Johnson. Met o.a. Barbara Rush, Dan Dailey, David Niven en Ginger Rogers.

Een onbevredigend verhaal over een geniaal filmregisseur (Fonda), die geen flauw benul heeft hoe hij zijn eega (Caron) aan moet pakken.

The Three Faces of Eve

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Joanne Woodward, David Wayne, Lee J. Cobb, Nancy Kulp en Vince Edwards.

Een Oscar-winnende krachtsinspanning voor Woodward als vrouw met drie tegengestelde persoonlijkheden en drie verschillende levens. Cobb is de psychiater die haar probeert te genezen.

Oh, Men! Oh, Women!

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Nunnally Johnson. Met o.a. Ginger Rogers, David Niven, Dan Daily, Barbara Rush en Tony Randall.

Een nu en dan overdreven seksklucht, draaiende om een psychiater en zijn samengeraapte patiënten. Randalls filmdebuut.

The Man in the Gray Flannel Suit

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Jennifer Jones, Fredric March, Marisa Pavan en Lee J. Cobb.

Een handige roman van Sloan Wilson over een zakenman van Madison Avenue die ervoor vecht om vooruit te komen en probeert na te gaan wat zijn leven thuis voor hem betekent. Een aardige bijrol van Harding als de vrouw van March. Scenario van regisseur Johnson.

How To Be Very Very Popular

1955 | Komedie, Muziek

1955. Komedie van

Grable en North zijn op de vlucht voor gangsters en verbergen zich in een studentenhuis in deze gedeeltelijke [KL]remake[KLE] van SHE LOVES ME NOT. North steelt de show (ook die van Grable) met een memorabele uitvoering van het nummer 'Shake, Rattle and Roll'. De laatste film van Grable.

Night People

1954 | Thriller

Verenigde Staten 1954. Thriller van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Broderick Crawford, Anita Björk, Rita Gam en Walter Abel.

Een intelligent verteld verhaal over spionage in de Koude Oorlog, gekenmerkt door een aantal in elkaar grijpende plots; gefilmd op locatie in Berlijn. Scenario van Nunnaly Johnson.

Black Widow

1954 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Nunnally Johnson. Met o.a. Ginger Rogers, Van Heflin, Gene Tierney, George Raft en Peggy Ann Garner.

De bekende dramaturg Heflin heeft zijn vrouw Tierney weggebracht voor een bezoek aan haar zieke moeder. Zelf gaat hij naar een feestje van Rogers, de vedette van zijn laatste Broadway-hit. Hier maakt hij kennis met de ambitieuze schrijfster Garner, die zich zonder scrupules aan hem opdringt. Heflin bezwijkt voor haar charmes en geeft haar toestemming in zijn appartement te komen werken. Wanneer Tierney thuiskomt ontdekt ze in de badkamer het lijk van Garner. Heeft Heflin haar vermoord? Een thriller die uiterst sterk begint, om dan te verwateren tot een alledaagse wie-is-de-dader. Onderhoudend verteld en redelijk gespeeld. Johnson baseerde zijn scenario op de roman Fatal Woman van Patrick Quentin. Fotografie van Charles G. Clarke. Gefilmd in CinemaScope.

How to Marry a Millionaire

1953 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Marilyn Monroe, Lauren Bacall, Betty Grable, William Powell en Rory Calhoun.

Drie meiden, Loco Dempsey (Grable), Pola Debevoise (Monroe) en Schatze Page (Bacall) gaan naar New York om daar een rijke vent aan de haak te slaan. Maar uiteindelijk komen ze natuurlijk terecht bij de Ware Liefde. Drie godinnen van het witte doek in een film, en dan ook nog in het destijds nieuwe CinemaScope! Grable is schattig, Bacall is mooi en wereldwijs maar vooral Monroe is leuk, als kippige, een tikje ijdele schone, die liever door het leven struikelt dan dat ze haar bril opzet.

The Dark Mirror

1946 | Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1946. Thriller van Robert Siodmak. Met o.a. Lew Ayres, Thomas Mitchell, Richard Long, Charles Evans en Garry Owen.

Psychologische thriller, doorspekt met (toen frisse) Freudiaanse doorkijkjes, waarin Hollywoodicoon Olivia de Havilland (Gone with the Wind) een tweeling neerzet waarvan de helft niet helemaal spoort. Het lijk van de vrijer van een van de meisjes brengt een spannende whodunit aan het rollen waarbij de dienstdoende detective en een psycholoog in het duister tasten over de identiteit van de dader. Of beter gezegd, over welke helft van de tweeling op welk moment de ander nadoet en waarom. Regisseur Siodmak houdt de spanning erin met een intelligente mix van mysterie en zusterlijke rivaliteit.

Along Came Jones

1945 | Western, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Western van Stuart Heisler. Met o.a. Gary Cooper, Loretta Young, William Demarest, Dan Duryea en Frank Sully.

Een tweetal cowboys Melody Jones en Cherry de Longpre (Cooper en Young) worden aangezien voor gevreesde revolverhelden en de gehele bevolking van een kleine plaats in het westen maakt zich op het hen zo mooi mogelijk te maken, totdat de echte schurk Monte Jarrad (Duryea) opduikt. Veel pret, onderhoudend en niet gewelddadig. Scenario van Johnson Nunnally naar de roman van Alan LeMay. Camerawerk van Milton Krasner.

The Woman in the Window

1944 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1944. Film noir van Fritz Lang. Met o.a. Edward G. Robinson, Joan Bennett, Dan Duryea, Raymond Massey en Dorothy Peterson.

Meeslepende film noir over een getrouwde New Yorkse professor (Robinson) die tijdens een nachtelijk afspraakje met een jonge vrouw (Bennett) haar binnenstormende minnaar ombrengt. Het gelegenheidsstelletje besluit het lijk te verstoppen maar de politie blijkt kordater dan gedacht. Regisseur Fritz Lang verankerde zijn thriller op de ontreddering van de professor over het politieonderzoek én op de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de jonge sirene. Zo ontwikkelt zich een intelligente misdaadthriller tegen het licht van de kwetsbare ouder wordende man die hunkert naar jeugdige begeestering en avontuur. Tijdloos kunststuk, knap geschoten en voorzien van snedige dialogen.

Casanova Brown

1944 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1944. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Gary Cooper, Teresa Wright, Frank Morgan, Anita Louise en Isabel Elsom.

Casanova `Cass` Brown (Cooper) heeft zich van Isabelle (Wright) laten scheiden; maar nu is ze zwanger; onderhoudende kleine komedie waarin de sterren beter zijn dan het gegeven. Scenario van Nunnally Johnson naar het theaterstuk Bachelor Father van Floyd Dell en Thomas Mitchell. Camerawerk van John F. Seitz.

Tobacco Road

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van John Ford. Met o.a. Charley Grapewin, Marjorie Rambeau, Gene Tierney, William Tracy en Elizabeth Patterson.

Grapewin is een van de laatste pachters van een armzalig stukje land aan de vervallen Tobacco Road. De bank die nu eigenaar is van de grond, eist opeens pachtgeld dat hij onmogelijk kan betalen. Sterk melodrama over het leven op het platteland in The Deep South tijdens de crisisjaren. Nunnally Johnson schreef het scenario, zich baserend op de toneeladaptatie door Jack Kirkland van de roman van Erskine Caldwell. Ford brengt een ongelooflijke verzameling van marginale figuren op het scherm, die geen van allen maar enigszins kunnen acteren. Toch slaagt de regisseur erin een mooi, poëtisch portret te brengen van deprimerende toestanden. Prachtig en sfeervol in beeld gebracht door Arthur Miller.

Jesse James

1939 | Western, Biografie

Verenigde Staten 1939. Western van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Henry Fonda, Nancy Kelly, Randolph Scott en Henry Hull.

De gebroeders James, Frank (Fonda) en Jesse (Power), verdedigen net als anderen hun lapje grond tegen de gedwongen verkoop aan gewetenloze agenten van de spoorwegmaatschappij. Als hun huis in brand raakt, komt moeder James om. De broers wreken zich door een vertegenwoordiger van de maatschappij koud te maken. Men looft een zeer hoge beloning uit aan wie ze opbrengt, dood of levend. De outlaws handhaven zich met geslaagde overvallen op treinen en banken. Jesse (Power) probeert een geweldloos leven te gaan leiden, maar zijn vrouw Kelly kan niet op tegen het gevlucht van de ene schuilplaats naar de andere. Hoewel het lijkt dat de gebroeders James ongenaakbaar zijn, worden ze tenslotte verraden door een voormalige medeplichtige, Carradine. Regisseur Kings zorgvuldig opgebouwde western is inmiddels een klassieker geworden. Werd gevolgd door THE RETURN OF FRANK JAMES.

Bulldog Drummond Strikes Back

1934 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1934. Mysterie van Roy Del Ruth. Met o.a. Ronald Colman, Loretta Young, C. Aubrey Smith, Charles Butterworth en Una Merkel.

Laatste film uit de reeks met Colman als Captain Hugh Drummond van de in 1929 gestarte serie. Als Drummond op het punt staat te trouwen, komt hij tijdens een (legendarische) Londonse fog terecht in een verlaten huis waar hij een lijk aantreft [KA1]en de gekidnapte Lola Field (Young). Drummond steekt zijn neus in de zaken van de weinig doelmatig werkende Scotland Yard, verstoort regelmatig het huwelijksfeest van zijn vriend Algy Longworth (Butterworth) om tenslotte een bont-smokkelaarsbende uit het Oosten op te rollen. Meer dan zestig jaar dacht men dat deze film verloren was gegaan. De BULLDOG DRUMMOND reeks die graag vergeleken mag worden met MIKE HAMMER of JAMES BOND mist toch wel d[KA1]at vrouwelijke schoon of die gadgets. Voor de trouwe aanhangers interessant. Het scenario is van Nunnally Johnson en Henry Lehrman die het baseerden op de personages uit de roman van H.C. (Sapper) McNeile. Achter de camera stond Peverell Marley.