Kenneth Bowser

Regisseur, Scenarist, Producer

Kenneth Bowser is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Easy Riders, Raging Bulls: How the Sex, Drugs and Rock 'N' Roll Generation Saved Hollywood

2003 | Documentaire, Historische film

Canada/Verenigd Koninkrijk 2003. Documentaire van Kenneth Bowser.

In 1998 schreef de Amerikaanse filmjournalist Peter Biskind een boek over de generatie filmmakers die vanaf halverwege jaren 60 het studiosysteem van Hollywood grondig op z'n kop zette en veranderde in een industrie die drijft op blockbusters en waarin regisseurs (en sterren) de touwtjes in handen hebben. Denk aan mensen als Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese. Biskinds voortreffelijke, enigszins controversiƫle historische studie vormde de basis voor deze documentaire die vanwege het onderwerp lekker wegkijkt. Toch kun je beter het boek lezen, want cruciale figuren die wel in Biskinds verhaal voorkomen, hadden geen zin om voor de camera te verschijnen.

Frank Capra's American Dream

1998 | Documentaire

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Kenneth Bowser.

VV.

In a Shallow Grave

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Kenneth Bowser. Met o.a. Michael Biehn, Maureen Mueller, Michael Beach, Patrick Dempsey en Thomas Boyd Mason.

Een sombere, trage film over oorlogsveteraan Biehn, die bij Guadalcanal is verminkt en zich teruggetrokken heeft op een afgelegen boerderij in Virginia om te zwelgen in zelfmedelijden. Biehn doet erg zijn best, maar is niet bestand tegen het slakkentempo en het rare romantische verhaal (waarin Dempsey een uiterst vreemde rol speelt). Een van de sentimenteelste films die ooit gemaakt zijn. James Purdy's roman is door de regisseur bewerkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kenneth Bowser op televisie komt.

Reageer