Stanley Kwan

Regisseur, Acteur

Stanley Kwan is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bye, Bye - Hello!

1998 | Documentaire, Drama

Duitsland 1998. Documentaire van Yingli Ma. Met o.a. Yingli Ma, Bin Chuen Choi, Ho Chuen Choi, Mr. Lueng en Fanny Ip.

Als Yingli Ma voor de eerste keer sinds haar kinderjaren weer voet aan land zet in Hongkong, op de vooravond van de overgave aan China, komt ze terecht in een haar totaal vreemde wereld, een mengelmoes van Chinese tradities en westerse levenswijze. Samen met haar vriend Bin Chuen Choi, die evenals zij opgroeide in Duitsland, praat ze met de mensen over politiek, hun leven, hun verwachtingen voor de toekomst. Sommigen zijn blij, anderen bedroefd en enkelen hebben ronduit angst. Vooral de culturele wereld in Hongkong vreest dat de communistische invloed van China een einde zal stellen aan hun vrijheid. Knappe, verbluffende beelden van een land, een volk op de tweesprong, bekeken door twee mensen wiens roots in dit land liggen, maar die zelfs met moeite de taal nog spreken. Deze documentaire toont ons deze landsovergave vanuit het standpunt van de gewone mens die zijn hele leven doorbracht in een vrij Hongkong en die zich nu aan een heel nieuwe levensstijl zullen moeten aanpassen. Ma schreef tevens het scenario. Voor de montage werd beroep gedaan op Calle Overweg en voor de fotografie op Christoph Krauss. Stereo.

Yanzhi Kou

1989 | Fantasy, Romantiek, Drama

Hongkong SAR van China 1989. Fantasy van Stanley Kwan. Met o.a. Anita Mui, Leslie Cheung, Emily Chu en Wan Ziliang.

Een peperdure hoer heeft in 1930 in Hongkong een hartstochtelijke verhouding met een jonge koopman; in 1980 doolt haar zwartgallige geest door de stad en is op zoek naar hem. Dit prachtige drama over een tragische liefde en het bovennatuurliike kreeg een groot aantal onderscheidingen; o.a. de Hong Kong Film Awards als Beste Film en Beste Actrice (voor Anita Mui, als elegante prostituée en als de verdwaalde rusteloze ziel).

Full Moon in New York

1989 | Drama, Komedie

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1989. Drama van Stanley Kwan. Met o.a. Sylvia Chang, Maggie Cheung, Sichingowa, Josephine Ku en Richard Hsiung.

Drie jonge Chinese vrouwen, afkomstig uit Hong Kong, China en Taiwan, trachten zich aan te passen aan het leven in New York, wat niet eenvoudig is. Zelfs na jaren is één van hen nog steeds niet gewend. Het Chinese meisje kwam over om te trouwen met een in Amerika opgegroeide Chinees, maar al na enkele maanden gaat ze van hem weg. Ze proberen, evenals miljoenen andere New Yorkers, een voor hen menswaardig bestaan op te bouwen. Een illustratie van de cultuurschok tussen Oost en West, soms moeilijk doordringbaar voor westerse kijkers, maar in totaliteit toch wel indrukwekkend. De 'veramerikanisering' van traditiegetrouwe mensen zal wel nooit eenvoudig zijn. Scenario van Zhong Acheng en Yau Tai On Ping, verfilmd in New York door Bill Wong.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stanley Kwan op televisie komt.

Reageer