Christoph Engel: regie, cast en camera.
Er zijn 10 films gevonden.

Tatort - Tod einer alten Frau

1993 | Mysterie

Duitsland 1993. Mysterie van Matti Geschonneck. Met o.a. Günther Lamprecht, Hans Nitschke, Claudia Balko, Evamaria Bath en Christoph Engel.

Commissaris Markowitz (Lamprecht) uit Berlijn gaat naar de Canarische eilanden om de daders in de kraag te vatten, die een oude vrouw op beestachtige wijze in haar appartement in de Duitse hoofdstad hadden vermoord. Routine-aflevering in de reeks tegen een exotisch vakantiedecor. Scenario van Claude Cueni. Camerawerk van Wolfram Beyer.

Der Menschenfresser

1993 |

Duitsland 1993. Otto Alexander Jahrreiss. Met o.a. Irene Kugler, Helmut Lorin, Winfried Wagner, Michael Schenk en Herbert Sand.

Een schrijfster van politieromans (Kugler) ontmoet tijdens een treinreis een bijzonder vreemde man (Lorin). Deze stelt zich voor als kannibaal en alles wat hij zegt heeft wel iets met eten te maken. Aanvankelijk geamuseerd, later gefascineerd luistert de vrouw naar zijn verhalen en deze beginnen zich in haar gedachten te vermengen met de fictie van haar laatste misdaadroman. Vreemde, soms macabere, fantasie met sterk satirische ondertoon. De film doet artificiëel aan en getuigt niet steeds van goede smaak, maar men kan niet ontkennen dat hij op zijn minst merkwaardig is. Een opvallend regie- en scenario debuut van ex- modefotograaf Jahrreis dat ondanks enkele minder gelukte momenten toch een belofte voor de toekomst inhoudt. Fotografie van Hans Grimmelmann.

Architekten, Die

1990 | Komedie, Drama

Oost Duitsland 1990. Komedie van Peter Kahane. Met o.a. Kurt Neumann, Rita Feldmeier, Uta Eisold, Ute Lubosch en Catherine Stoyan.

Architect Daniel Brenner (Naumann), inmiddels tegen de veertig, heeft zijn land, het paradijs van arbeiders en boeren onder de bezielende leiding van eerste partijsecretaris Honecker, altijd willen dienen met grote bouwprojecten, maar kwam om een of andere reden nooit aan de bak. Nu is plotseling zijn grote kans gekomen: het ontwerp van een cultureel centrum in een nieuwbouwwijk van Oost-Berlijn. Daniel ziet het groot en gaat enthousiast aan het werk om te ontdekken dat de machtige bureaucratie uit middelmatige tot weinig intelligente mensen bestaat, die zijn project reduceren tot een lucifersdoosje. Een bijna genadeloos portret van een verloren generatie en van de nomenclatura, dat niet beknot werd door de censuur, of dat door geschrokken SED-functionarissen verbannen werd naar de planken van het filmarchief. Aan de film werd begonnen toen de DDR nog bestond en toen hij gereed was, was de Berlijnse muur gevallen. Derhalve heeft deze film zijn eigen plaats in de culturele geschiedenis van Duitsland. Het scenario is van regisseur Kahane en Thomas Knauf. Het camerawerk is van Andreas Köfer en Christoph Prochnow.

Leb wohl, Joseph

1989 | Drama

Oost Duitsland 1989. Drama van Andreas Kleinert. Met o.a. Peter Prager, Cornelia Schmaus, Christoph Engel, René Silkinat en Peter Zimmermann.

Een moeizame tv-film vol symboliek à la Kafka over een man die met zijn gezin op het platteland woont en terug wil keren naar de stad. Hiervoor bedenkt hij het bestaan van een broer die hij nooit gehad heeft, die hem vraagt naar de stad te komen. Kwasi intellectueel, traag en vermoeiend. Het eindexamen-werk van Kleinert en dat voorspelt niet veel goeds voor de nieuwe Oostduitse cinema.

Feriengewitter

1989 | Familiefilm

Oost Duitsland 1989. Familiefilm van Karola Hattop. Met o.a. Etienne Charlé, Sandra Puhlmann, Bärbel Röhl, Joachim Lätsch en Eva Schäfer.

Afgezaagde jeugdfilm over vakantiepret die bedorven wordt door de dreigende echtscheiding van het ouderpaar. Bekwaam gemaakt, maar zonder enige opwinding. Camerawerk van Peter Süring. Scenario van Gerd Billing.

Die Beteiligten

1988 | Misdaad, Drama

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1988. Misdaad van Horst E. Brandt. Met o.a. Manfred Gorr, Gunter Schoß, Jürgen Zartmann, Renate Heymer en Karin Ugowski.

In een stadje aan de Elbe in de DDR verdrinkt een vrouw. Een gerechtelijk onderzoek wordt gedaan en men concludeert snel dat het gaat om de dood door verdrinking als gevolg van een noodlottig ongeval. De politie en de plaatselijke overheid zijn daarmee uiterst tevreden, behalve Hans Gregor (Gorr), een jonge politieman uit Berlijn.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Aus dem Siebenjährige Krieg

1987 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Oost Duitsland 1987. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Jitka Molavcová, Rolf Hoppe, Irma Münch en Eberhard Esche.

Laatste deel uit de historische trilogie. Pruisen heeft zich onder Friedrich de Tweede (Wyzniewski) ontwikkeld tot een machtig land dat Sachsen naar de kroon steekt en probeert voorbij te streven. Max de Simonis (Meincke) wordt door Pruisen naar het Saksische hof in Dresden gestuurd met een diplomatieke missie, maar in werkelijkheid moet hij spioneren en berichten over de zwakte en de sterkte van het rijk van August de Derde (Hoppe). De gevreesde Br[KA3]uhl (Haus[KL29]mann) heeft een geducht politieapparaat opgebouwd en beschikt over informanten, verraders en spionnen. Max maakt in Dresden kennis met de knappe barones Pepita von Nostitz (Kunze) op wie hij verliefd wordt. Om haar in te palmen loopt hij over en wordt als het ware dubbelspion. Inmiddels woedt de zevenjarige oorlog in alle hevigheid en laat Friedrich de Tweede Sachsen brandschatten. Ook Br[KA3]uhl ontkomt niet aan zijn lot, maar gravin Franziska (Molavcová) en Pepita ontpoppen zich als superintriganten. Friederich zal tenslotte overwinnen. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Brühl

1985 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Gunter Schoß, Rolf Hoppe, Irma Münch en Jitka Molavcová.

In 1733 sterft August de Sterke (Hoppe), die wordt opgevolgd door August de Derde (wederom Hoppe). Omdat hij een zwak figuur is, ontbrandt er een machtsstrijd. Eerst werkt Graf von Br[KA3]uhl (Hau[KL29]mann) zich op en krijgt grote invloed op de keurvorst August de Derde. Hij huwt uit politieke overwegingen gravin Franziska von Kolowrath (Molavcov[KA1]a) en ontdekt achteraf dat zij de ma[KA4]itresse van graaf Christian von Watzdorf (Weber) is. Tegelijkertijd probeert ook Graf Joseph von Sulkowski (Schoß) in de gunst van de koning te komen. Brühl, die alleen op zijn eigen belang uit is, probeert hem met de laagste middelen verdacht te maken. Sulkowski zet zich schrap, maar Brühl geeft voortdurend stoten onder de gordel. Nu dreigt Sachsen betrokken te raken bij de zevenjarige oorlog. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - AUS DEM SIEBENJÄHRIGEN KRIEG.

Als Unku Edes Freundin war

1981 | Familiefilm

Oost Duitsland 1981. Familiefilm van Helmut Dziuba. Met o.a. Axel Linder, Jacqueline Ody, Michael Falkenhagen, Martin Trettau en Heinz Klevenov.

Ede, een Oostberlijnse jongen, raakt bevriend met het zigeunermeisje Unku en ervaart hoe sociale omstandigheden zelfs de eerlijkste mens tot een dief kunnen maken. Menselijke principes en vooroordelen worden in deze onderhoudende jeugdfilm op een volwassen wijze gerelativeerd. Scenario van Hans-Albert Pederzani naar een verhaal van Alex Wedding. Camerawerk van Helmut Bergmann.

Das Zaubermännchen

1960 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1960. Familiefilm van Christoph Engel en Erwin Anders. Met o.a. Karl-Heinz Rothin, Karin Lesch, Nikolaus Paryla, Reinhard Michalke en Bodo Mette.

Molenaar Kunz bringt zijn dochter Marie als gevangene naar het slot van de koning. Hij beweert dat Marie uit stro goud kan spinnen om daarmee de lege staatskas te vullen. Marie is wanhopig, maar dan verschijnt er 's nachts een klein mannetje die haar een zeer aanlokkelijk voorstel doet. Het bekende sprookje over Repelsteeltje, naar een sprookje van de gebroeders Grimm.