Rudy Ray Moore

Acteur

Rudy Ray Moore is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Jackie's Back!

1999 | Drama, Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1999. Drama van Robert Townsend. Met o.a. Jenifer Lewis, Tim Curry, T.V. Blake, Tangie Ambrose en Whoopi Goldberg.

Dit is de gefingeerde biopic van de niet bestaande Ms. Jackie Washington (Lewis), bekend bij het grote publiek als Pop Diva. In de jaren 1970 was zij beroemd en berucht. Ze reisde de hele wereld af en gaf succesvolle concerten. Dan kwamen de onvermijdelijke verkeerde kerels, de drugs en de drank. In tegenstelling tot echte idolen, gaat ze niet dood door een ongeluk of zelfmoord, maar werkt ze aan een come-back, die zijn hoogtepunt krijgt met een concert. De kijker beleeft de gehele geschiedenis mee aan de hand van een documentaire van de Britse tv-maker Edward Whattset St. John (Curry), die Jackie onder de loep neemt. Dit nepverhaal zou best waar kunnen zijn en voor Jackie kun je in je fantasie bijvoorbeeld Jacky Jackson, Diana Ross of wie ook maar invullen. Het grootste genoegen van de film wordt niet gevormd door de twee hoofdrollen, maar de cameo's van talloze artiesten. We doen een greep: Ricki Lake, Bette Midler, Liza Minelli, Dolly Parton, Robert Townsend, Grace Slick, Jackie Collins, enz. Leuk voor popliefhebbers, maar hier en daar een beetje stroperig en de finale is een totale afknapper. Het scenario is van Dee LaDuke en Mark Alton Brown, die medeproducenten waren. Het camerawerk is van Charles Mills. Ook bekend als JACKIE'S BACK: PORTRAIT OF A DIVA.

B*A*P*S

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Robert Townsend. Met o.a. Halle Berry, Martin Landau, Ian Richardson, Natalie Desselle en Troy Beyer.

Nisi (Halle Berry) en Mickey (Nathalie Desselle) zijn twee ordinaire serveersters - gouden tand, 10 centimeter lange nagels - die dromen van pracht en praal in L.A. Op weg naar een dansauditie belanden ze in Beverly Hills bij een miljonair (Martin Landau) die ze (financieel) adopteert en omdoopt tot 'My Black American Princesses'. Bijzonder flauwe zwart-blank grappen en arm-rijk grappen wisselen elkaar in laag tempo af in een beschamend domme film. (VM/VPRO Gids)

Monkey Hustle

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Arthur Marks. Met o.a. Yaphet Kotto, Rosalind Cash, Rudy Ray Moore, Kirk Calloway en Randy Brooks.

De aantrekkelijke rolbezetting is het enige pluspunt in deze stompzinnige actiekomedie, gesitueerd in Chicago en gericht op een zwart publiek. Kotto is de zwarte Fagin-figuur, terwijl de afbraak van een buurtgetto voor de bouw van een snelweg een soort van plot vormt.

The Human Tornado

1975 | Misdaad

Filipijnen 1975. Misdaad van Cliff Roquemore. Met o.a. Rudy Ray Moore, Lady Reed, Jimmy Lynch, Glorya de Lani en Java.

Een nachtclubartiest (Moore) snelt een oude vriendin in Los Angeles te hulp, die door de mafia wordt geterroriseerd. Deze schrijnend goedkope, exploiterende melange van naaktscènes en sadisme, is gelardeerd met nachtclub-acts om van te huilen en toont verder weinig boeiende vuur- en vuistgevechten.

Dolemite

1975 | Misdaad

Filipijnen 1975. Misdaad van D'Urville Martin. Met o.a. D'Urville Martin, Jerry Jones, Lady Reed, Rudy Ray Moore en Brenda DeLong.

De politie schakelt machtige nachtclubeigenaar Dolemite (Martin) in om een bende afpersers op te rollen. Dit is zonder twijfel de meest vuilbekkende film aller tijden. Het oninteressante vecht- en schietwerk met een, als 'sophisticated' bedoelde, plot, moraal, karakters en lokaties maken de film onaangenaam en goedkoop.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rudy Ray Moore op televisie komt.

Reageer