Billy Dix

Acteur

Billy Dix is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Silver Bandit

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Elmer Clifton. Met o.a. Spade Cooley, Bob Gilbert, Virginia Jackson, Richard Elliott en Billy Dix.

Een puinwestern rond Cooley die goed is voor de muziek maar absoluut niet kan acteren. De technische afwerking van dit produkt is allermiserabelst en Clifton moet deze film wel binnen een paar dagen hebben opgenomen. Het één en ander draait om de 'Silver Bandit' die door Cooley tot de orde wordt geroepen.

The Kid From Gower Gulch

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Oliver Drake. Met o.a. Spade Cooley, Bob Gilbert, Wanda Cantlon, Billy Dix en Jack Baxley.

Een vervelende western rond orkestleider Cooley. Het ding is geproduceerd in 1947 en kon nog niet aan de straatstenen vertoond worden. Elmer Clifton schreef iets dat hij een scenario noemde. Raymond Friedgen was de producent van al dit moois. Cooley had zichzelf de bijnaam King of Western Swing laten geven - hij was de enige die erin geloofde. Hij maakte ook nog THE SILVER BULLET en BORDER OUTLAWS.

Buckaroo Sheriff of Texas

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Philip Ford. Met o.a. Michael Chapin, Eilene Janssen, James Bell, Hugh O'Brian en Steve Pendleton.

Dit is de eerste van vier zogenaamde 'Rough Ridin Kids'- westerns met de jonge Chapin en Janssen in de hoofdrollen. Republic hoopte dat het jeugdige westernpubliek het leuk zou vinden leeftijdgenoten in actie te zien. Chapin had al in diverse westerns gespeeld sinds 1946. De beide acteurs weten het in deze film echter niet waar te maken door een totaal gebrek aan actie. O'Brian is hier te zien in een van zijn allereerste rollen.

Six-Gun Law

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Charles Starrett, Smiley Burnette, Nancy Saunders, Paul Campbell en Hugh Prosser.

De `Durango Kid` neemt het op tegen Prosser en zijn bende. Verder is er weinig over deze routine-western uit de Starrett-reeks te vertellen. Producent Colbert Clark - die de Starrett-serie vanaf 1945 deed tot aan het eind in 1952 - moest steeds met lage budgetten (van Columbia) toch een redelijk produkt maken, en in dit geval lukte dat maar half.

Rainbow over the Rockies

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van Oliver Drake. Met o.a. Jimmy Wakely, Lee 'Lasses' White, Dennis Moore, Pat Starling en Carl Sepulveda.

Zie: Jimmy Wakely-serie.

Raiders of the South

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van Lambert Hillyer. Met o.a. Johnny Mack Brown, Raymond Hatton, Evelyn Brent, John Merton en Reno Blair.

Zie: JOHNNY MACK BROWN-SERIE.

Song of the Sierras

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van Oliver Drake. Met o.a. Jimmy Wakely, Lee 'Lasses' White, Jean Carlin, Jack Baxley en Iris Clive.

Zie: Jimmy Wakely-serie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Billy Dix op televisie komt.

Reageer