Sigrid Huun

Acteur

Sigrid Huun is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Suffløsen

1999 | Romantiek, Muziek

Noorwegen 1999. Romantiek van Hilde Heier. Met o.a. Hege Schøyen, Sven Nordin, Philip Zandén, Anne-Lise Berntsen en Liv Gunhild Tandberg.

Siv (Sch[KL23]yen) houdt van klassieke muziek en heeft een baantje weten te veroveren als souffleuse (zie de titel) bij de opera en werkt mee aan de repetities voor de uitvoering van [KL]A[KA3]ida[KLE] van Giuseppe Verdi. Tegelijkertijd wil ze gaan trouwen met Fred (Nordin), de gescheiden vader van twee kinderen. Hierdoor wordt haar leven tamelijk gecompliceerd, maar tegen het einde is het haar gelukt. Het luchtige scenario is van regisseuse Heier en het spel van Schøyen is geloofwaardig en hartveroverend. Voor liefhebbers van opera vermengd met serieuze soap. Het camerawerk is van Harald Gunnar Paalgard.

Is-Slottet

1988 | Drama

Noorwegen 1988. Drama van Per Blom. Met o.a. Line Storesund, Hilde Nyeggen Martinsen, Urda Bratternd Larsen, Merete Moen en Vidar Sandem.

Een traag, nadrukkelijk drama over twee bevriende pre- pubermeisjes in een afgelegen, ondergesneeuwd dorp. Spelend in de jaren vijftig. Op weg naar school valt een van hen in een dichtgevroren waterval en kan niet gered worden. Vooral de wat vreemde seksuele aantrekking tussen de meisjes onderling en de verdwijning herinneren aan Peter Weirs PICNIC AT HANGING ROCK. De lieve, ongedwongen vertolkingen van de twee meisjes worden mooi in beeld gebracht.

X

1986 | Drama, Romantiek

Noorwegen 1986. Drama van Odvar Einarson. Met o.a. Jörn Christiansen, Bettina Banoun, Atle Mostad, Sigrid Huun en Hege Schøyen.

De film schetst de ongelukkige liefde tussen een eenzame, 19- jarige fotograaf en een 14-jarig van huis weggelopen meisje. Een anonieme metropool is het decor. De X van de titel zie je op één van de vele achtertuinmuren. Vlammen, kaarslicht, vuur en water wijzen op invloed van Andrei Tarkovsky. Frisse beelden en taferelen verdoezelen echter de psychologische hiaten niet.

Kjaerleikens ferjereiser

1979 | Komedie

Noorwegen 1979. Komedie van Hans Otto Nicolayssen. Met o.a. Frøydis Armand, Eilif Armand, Per Jansen, Karen Randers-Pehrson en Sigrid Huun.

Twee dagen uit het leven van dorpsbewoners op een eiland bij de kust van Noord-Noorwegen: hun privé-problemen, reacties op de toenemende ontvolking en het vooruitzicht van een olieboorderij buiten hun oevers. Een serveerster probeert zichzelf en de dorpsgenoten te overtuigen van de noodzaak tot een gemeenschappelijke klassenstrijd, waardoor hun eigen probleempjes in een breder perspectief worden geplaatst. Treffende situatieschetsen waarbij diverse personages en thema's elkaar aanvullen en relativeren, worden in een documentair kader geplaatst door fraaie en interessante landschapsfotografie.

Himmel og helvete

1971 | Erotiek

Denemarken 1971. Erotiek van Oyvind Vennerod. Met o.a. Sigrid Huun, Lillebjorn Nilsen en Per Tofte.

Derderangs Deense tocht in een wereld vol seks en drugs, overduidelijk gemaakt voor de internationale (soft)seksfilmmarkt en vrij waardeloos.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sigrid Huun op televisie komt.

Reageer