Charles Walters: regie.
Er zijn 22 films gevonden.

Walk, Don't Run

1966 | Komedie

Verenigde Staten 1966. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Cary Grant, Samantha Eggar, Jim Hutton, John Standing en Miiko Taka.

Een aangenaam niemendalletje over Eggar die er zonder nadenken in toestemt haar kamer te delen met zakenman Grant en atleet Hutton tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De sterspelers zijn erg leuk in deze nieuwe versie van THE MORE THE MERRIER. Het was Grants laatste film.

Walk don't run

1966 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1966. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Jim Hutton, Samantha Eggar en Cary Grant.

Een aangenaam niemendalletje over Eggar die er zonder nadenken in toestemt haar kamer te delen met zakenman Grant en atleet Hutton tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De sterspelers zijn erg leuk in deze nieuwe versie van THE MORE THE MERRIER. Het was Grants laatste film.

The Unsinkable Molly Brown

1964 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1964. Musical van Charles Walters. Met o.a. Debbie Reynolds, Harve Presnell, Ed Begley, Jack Kruschen en Hermione Baddeley.

Reynolds is een weeskind dat opgroeide in een mijnwerkersgezin in Colorado. Ze trouwt met Presnell, een doodgewone mijnwerker. Op een dag vindt hij goud. Reynolds, die er steeds van gedroomd heeft deel uit te maken van de jet-set van Denver denkt haar levensdoel bereikt te hebben. De werkelijkheid pakt echter heel anders uit. Vlotte, levenslustige musical vol kleurrijke personages, maar de uitwerking en de liedjes zijn oppervlakkig. De Broadway-musical werd geschreven door Richard Morris, terwijl Helen Deutsch voor de filmbewerking tekende. Meredith Wilson was verantwoordelijk voor de songs. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Molly Brown, één van de overlevenden van de ramp met de Titanic. Camerawerk is van Daniel L. Fapp. Gefilmd in Panavision.

Billy Rose's Jumbo

1962 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1962. Drama van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, Stephen Boyd, Jimmy Durante, Martha Raye en Dean Jagger.

Een prima film die zich afspeelt in het circus. De liedjes zijn van Rodgers & Hart en Busby Berkely heeft het heel goed in scène gezet. Durante en Raye spelen de sterretjes van de hemel. Welluidende songs waaronder 'The Most Beautiful Girl in the World', 'My Romance', 'This Can't Be Love'. Scenario van Sidney Sheldon naar een musical van Ben Hecht. Camerawerk van William Daniels. Ook bekend als JUMBO.

Two Loves

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Charles Walters. Met o.a. Shirley MacLaine, Laurence Harvey, Jack Hawkins, Juano Hernandez en Nobu MacCarthy.

In een afgelegen plaats in Nieuw-Zeeland ontmoet de onorthodoxe lerares Anna Vorontosov (Maclaine) de verwarde professor Paul Lathrope (Harvey). Totaal gedeprimeerd dreigt deze voortdurend dat hij zelfmoord gaat plegen. De film eindigt met een gewelddadige climax. Knap gespeeld, sentimenteel drama naar de roman The Spinster van Sylvia Ashton Warner. Er werd goed gebruik gemaakt van de exotische locaties, zonder dat deze de opbouw van het verhaal of de sfeer verstoren. MacLaine en Harvey spelen de sterretjes van de hemel, maar hun talent had toch een beter verhaal verdiend. Het scenario is van Ben Maddow. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

Please Don't Eat the Daisies

1960 | Muziek, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn.

Day is heel gelukkig getrouwd met toneelcriticus Niven. Ze hebben vier zonen. Op een dag kraakt Niven het nieuwe stuk van zijn beste vriend Haydn genadeloos af. De prestatie van hoofdrolspeelster Paige noemt hij waardeloos. Hij noemt hem nu een verrader en zij geeft hem een stevige oorvijg. Terwijl Nivens roem stijgt, zweren de benadeelden zich te wreken op hem in de persoon van Day. Leuke ouderwetse komedie die aantoont dat zelfs een bekend criticus in zijn eigen val kan lopen. Day en Niven zijn uitstekend en ze worden omringd door knappe bijrolspelers. Geen grote filmkunst, maal wel lekker ontspannend. Het scenario van Isobel Lennart is gebaseerd op een toneelstuk van Jean Kerr. Het camerawerk is van Robert Bronner.

Ask Any Girl

1959 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1959. Komedie van Charles Walters. Met o.a. David Niven, Shirley MacLaine, Gig Young, Rod Taylor en Jim Backus.

Bruisende glitter rond naïeve MacLaine die naar New York komt en ontdekt dat de meeste mannen een wellustig oog voor meisjes hebben; zij zoekt echter een echtgenoot. Onderhoudend. Het scenario is van George Wells naar een roman van Winifred Wolfe. Het camerawerk is van Robert Bronner.

Don't go near the water

1957 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1957. Komedie van Charles Waters en Charles Walters. Met o.a. Glenn Ford, Eva Gabor, Gia Scala, Anne Francis en Fred Clark.

In het water gevallen komedie over marinemensen, die tijdens WO II recreatiezaal bouwen op eiland in Stille Oceaan. Clark als gefrustreerde officier de beste in trage film.

High Society

1956 | Musical, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Charles Walters. Met o.a. Bing Crosby, Grace Kelly, Frank Sinatra, Celeste Holm en Louis Calhern.

Vermakelijke musicalversie van de romantische komedie The Philadelphia Story (1940). Society-meisje (Kelly) staat op het punt te trouwen als ze een verslaggever (Sinatra) tegen het lijf loopt. Bing Crosby is de jaloerse ex-echtgenoot. Sterke openingsscène met Louis Armstrong en de zijnen die in een rijdende bus de titelsong vertolken. Maar er staan meer mooie nummers op het programma: 'True Love', 'Who Wants to be a Millionaire?' en het Crosby-Sinatra duet 'Well, Did You Evah'. Grace Kelly ging vanaf 1957 als Gracia Patricia, prinses van Monaco door het leven.

The Tender Trap

1955 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Frank Sinatra, Debbie Reynolds, Celeste Holm, David Wayne en Carolyn Jones.

Een verrukkelijke productie over een levenslustige vrijgezel Sinatra die in de huwelijksnetten verstrikt raakt van de vastberaden Reynolds. Smetteloos tegenspel van Holm en Wayne en de titelsong 'Love is the Tender Trap' kreeg een Oscar. Naar het toneelstuk van Max Shulman en Robert Paul Smith, door Julius Epstein tot scenario bewerkt. Camerawerk van Paul C. Vogel.

The Glass Slipper

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Walters. Met o.a. Leslie Caron, Michael Wilding, Keenan Wynn, Estelle Winwood en Elsa Lanchester.

Musicalversie van het sprookje Assepoester, waarin het weesmeisje Ella opgroeit bij de weduwe Sonder. De vrouw verwaarloost haar en vindt haar eigen dochters Birdena en Serafina belangrijker, maar dan ontmoet Ella een charmante jongeman.

Torch Song

1953 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1953. Drama van Charles Walters. Met o.a. Joan Crawford, Michael Wilding, Marjorie Rambeau, Gig Young en Henry Morgan.

Op Wilding`s slecht gespeelde rol als blinde pianist na is dit een strak verhaal over een Broadway-zangeres (Crawford) die alles in het werk stelt om aan de top te blijven. Schitterend spel van Rambeau als Joans pittige moeder. Scenario van John Michael Hayes en Jan Lustig die een verhaal IAR Wyllie bewerkten. Camerawerk van Robert Planck.

Lili

1953 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Musical van Charles Walters. Met o.a. Leslie Caron, Mel Ferrer, Zsa Zsa Gabor, Jean-Pierre Aumont en Amanda Blake.

Het zestienjarige dakloze weesje Lili (Caron) wordt opgenomen door de spelers van een marionettentheatertje dat onder leiding staat van Ferrer. Ze trekken langs kermissen. Caron wordt verliefd op Aumont, die haar niet ongenegen is, maar hij is getrouwd met Gabor. Als Aumont de troep verlaat, bemerkt Ferrer dat Caron smoor is op Aumont, en hij probeert daaraan een eind te maken, met als gevolg dat Caron wegloopt. Middels een poppenvoorstelling maakt hij Caron de realiteit duidelijk. Een vertederende film met prachtige choreografie en uitmuntend spel van Caron. Het liedje 'Hi Lili, Hi Lo' is door de film heel bekend geworden.

Easy to Love

1953 | Romantiek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Charles Walters. Met o.a. Esther Williams, Van Johnson, Tony Martin, John Bromfield en Edna Skinner.

Aardig verhaal rondom zwem-ster Williams, gesitueerd in Cypress Gardens. Een secretaresse is verliefd op haar hardwerkende baas, en probeert hem zover te krijgen dat hij voor haar valt. Johnson en Martin beconcurreren elkaar om Williams gunst. Spectaculaire shownummers in het water van Busby Berkeley. Scenario van Laslo Vadnay en William Roberts. Camerawerk van Ray June.

Dangerous When Wet

1953 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1953. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Esther Williams, Fernando Lamas, Jack Carson, Charlotte Greenwood en Denise Darcel.

Een onderhoudend niemendalletje, dat vooral rondom het zwemtalent van Williams was bedacht. Zij behoort tot een gezin uit het Midden-Westen, dat het niet breed heeft. Op een dag verneemt ze dat er een wedstrijd wordt uitgeschreven om Het (Engelse) Kanaal over te zwemmen. Ze wil best meedoen. De rest laat zich raden. Cupido speelt natuurlijk ook mee, in de gedaante van Lamas. Het scenario van Dorothy Kingsley geeft Williams vanzelfsprekend voldoende ruimte om te zwemmen, zelfs met Tom & Jerry. Niet origineel, wel plezierig. Fotografie was in handen van Harold Rossen en de liedjes werden gecomponeerd door het duo Johnny Mercer en Arthur Schwarz.

The Belle of New York

1952 | Musical, Historische film, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van Charles Walters. Met o.a. Fred Astaire, Vera-Ellen, Marjorie Main, Keenan Wynn en Alice Pearce.

Luie playboy Astaire wordt verliefd op heilsoldate Vera- Ellen. De verfilming van de oude musical van Johnny Mercer en Harry Warren is eerder oninteressant en onbeduidende toevoegingen maken het er niet beter op. In feite draait het om de danspasjes van Astaire en Vera-Ellen en ze doen dat samen heel aardig. Door de kritiek destijds de grond ingeboord en een ramp aan de kassa's. Astaire doet wat van hem verwacht wordt en dat kan niet van zijn tegenspeelster gezegd worden: ooit noemde regisseur Walters Vera-Ellen een der beste filmdansgodinnen van het witte doek, maar na het draaien van deze film had hij het uitsluitend nog maar over 'een bewegende massa stopverf'. Gesitueerd rond 1890. Robert Planck verzorgde het camerawerk. Het scenario is van Robert O'Brien en Irving Ellison.

Three Guys Named Mike

1951 | Komedie, Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1951. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Jane Wyman, Van Johnson, Barry Sullivan, Howard Keel en Phyllis Kirk.

Een aardige, onschuldige komedie over stewardess Wyman, die verliefd is op drie mannen: haar charmante gezagvoerder, een intellectuele wetenschapper en een rokkenjager uit het advertentiewezen. Ze heten allemaal Mike! Nog steeds genietbaar en met een gelukkige afloop. Scenario van Sheldon Leonard.

Texas Carnival

1951 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1951. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Esther Williams, Red Skelton, Ann Miller, Keenan Wynn en Howard Keel.

Skelton laat Williams veelvuldig in een watertank duiken op jaarmarkten en kermissen om het zout in de pap te verdienen. Williams heeft daar genoeg van en midden in de woestijn wil ze hem verlaten. Juist op dat moment worden de badende venus verwisseld met Texaanse miljonair Wynn en zijn zuster Raymond. Deze komische MGM-productie die in de V.S. als bijna-flop beschouwd wordt, sloeg in Europa wel aan. De spelers zijn goed, maar het verhaal is banaal. Camerawerk van Robert Planck. Het scenario is van Dorothy Kingsley en George Wells. De choreografie is van Hermes Pan.

Summer Stock

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Charles Walters. Met o.a. Judy Garland, Gene Kelly, Eddie Bracken, Marjorie Main en Gloria DeHaven.

Kelly's theatergroep neemt Judy's boerderij over, waarna zij besmet wordt met het toneelvirus. Een slap verhaal, maar met een bruisende Judy, stormachtige Silvers en kattige DeHaven.

The Barkleys of Broadway

1949 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1949. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Oscar Levant, Billie Burke en Gale Robbins.

Na tien jaar werden Astaire en Rogers nogmaals als duo opgevoerd voor deze typische MGM-musical, met choreografie van Hermes Pan. Ze vormen een danspaar dat om hun eeuwige ruzies bekend staat. De onvermijdelijke breuk komt uiteindelijk wanneer Rogers een aanlokkelijk voorstel krijgt van een Frans toneelauteur om ernstige rollen te gaan spelen. Het zwakke scenario van Betty Comden en Adolph Green wordt gecompenseerd door een reeks sterke zang- en dansnummers. Toch wordt de speelsheid van de vroegere RKO-producties met Astaire en Rogers niet geëvenaard. Songs van Ira Gershwin en Harry Warren. Oorspronkelijk was de vrouwelijke rol bedoeld voor Judy Garland, die echter door ziekte moest afhaken. Fotografie van Harry Stradling, die er een Oscarnominatie aan overhield.

Easter Parade

1948 | Musical, Komedie, Zwijgende film

Verenigde Staten 1948. Musical van Charles Walters. Met o.a. Judy Garland, Fred Astaire, Peter Lawford, Jules Munshin en Ann Miller.

Astaire, die op het laatste nippertje moest invallen omdat Gene Kelly zijn enkel gebroken had, is ondanks zijn leeftijd (48) volkomen geloofwaardig als begenadigd danser uit New York die de bons krijgt van zijn partner, een meisje uit het ballet (Garland) plukt en bombardeert tot zijn danspartner - waarna hij verliefd raakt op zijn protegee. Easter Parade is misschien geen hoogtepunt van choreografische inventiviteit, maar bevat minstens twee klassieke nummers: een drumsolo van Astaire en een clownesk duet met Garland, getiteld 'A Couple of Swells'.

Good News

1947 | Musical, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1947. Musical van Charles Walters. Met o.a. June Allyson, Peter Lawford, Patricia Marshall, Joan McCracken en Mel Tonme.

Gemiddelde jaren-twintig-musical spelend rond de universiteit, met gecompliceerde subplots die net op tijd allemaal keurig een happy-ending krijgen. Aardige muziek, o.a. 'Varsity Drag' en 'The French Lesson'. Herverfilming van de versie uit 1930 van deze show van DeSylva, Brown en Henderson.