Ivano Davoli

Acteur

Ivano Davoli is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Legenden: Soraya

1998 | Documentaire, Biografie, Historische film

Duitsland 1998. Documentaire van Roland May. Met o.a. Soraya, Rino Barillari, Gianni Arduini, Lia Ave en Ardeshir Zahedi.

Soraya Esfandiary werd in 1932 geboren uit een Duitse moeder en een adellijke Perzische vader. Amper zeventien werd ze in februari 1951 de echtgenote van de Sjah van Iran. Aan hun sprookjeshuwelijk kwam zeven jaar later een einde toen bleek dat Soraya geen kinderen kon krijgen. Toch bleef ze de rest van haar leven deel uitmaken van de jet-set. Ze leeft nu teruggetrokken in Parijs en al draagt ze nog steeds officiëel de titel van prinses, toch heeft ze sinds haar scheiding de sjah noch Iran teruggezien. De makers konden haar strikken voor een zeldzaam interview waarin ze herinneringen oproept aan haar jeugd, de ontmoeting met de sjah, die haar via een foto opmerkte, de zware opleiding en de woelige geschiedenis van Iran in de jaren 1950. In 1964 kon de Italiaanse producent Dino De Laurentiis haar strikken om de hoofdrol te spelen in het drieluik I TRE VOLTA, maar een filmcarrière zat er voor haar niet in. Tevens wordt haar tragisch liefdesleven uit de doeken gedaan. Een boeiend document over de 'Lady Di' van de jaren 1950-60, geschreven door regisseur May. Patrick Blank, Dieter Bellmann en Walter Niklaus spreken de commentaar. Christian Minder stond in voor de montage en Bjorn Kurt en Peter Klotz hanteerden de camera.

La Lunga ombra del lupo

1971 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1971. Oorlogsfilm van Gianni Manera. Met o.a. John Manera, Aliza Adar en Ivano Davoli.

Tijdens WO II wordt een Italiaanse luitenant door de Duitsers gedwongen een partizaan gevangen te nemen die een jeugdvriend van hem is. Hij redt het leven van zijn vriend, maar wordt tot verrader verklaard en tot de kogel veroordeeld. Niks bijzonders, maar wel onderhoudend.

Crisantemi per un branco di carogne

1968 | Western

Italië 1968. Western van Sergio Pastore. Met o.a. Edmund Purdom, John Manera, Marilena Possenti, Ivano Davoli en Joseph Logan.

Het wilde westen wordt weer eens geteisterd door een bende outlaws. Op een dag ontvoert de leider een bruid en verstopt haar in een bouwvallig klooster. Daar duikt op zekere dag een monnik op die weigert de leider en de ontvoerde te trouwen. Hij wordt in een dwangpositie gebracht maar daaruit gered door de komst van de broer van de bendeleider die verliefd wordt op het meisje. En dan spreken de revolvers.

A...come assassino

1966 | Mysterie, Thriller

Italië 1966. Mysterie van Ray Morrison. Met o.a. Alan Steel, Mary Arden, Aichè Nanà, John Heston en Charlie Karum.

Goed wie-is-de-dader-verhaal rond een mysterieuze moord. De film wordt echter verpest door slechte regie en dito spel. Tijdens een stormachtige nacht keert een vrouw terug naar een kasteel. Daar aangekomen ontdekt ze dat haar vader met een mes is doodgestoken. In het handvat staat een A gegrift en de kluis staat open. De zaak wordt door de politie onderzocht. De verdachten zijn de zus van het slachtoffer, de dochter, de nicht, de zoon en schoondochter, een ver, jong familielid en een privé-secretaris. Allen hebben goede redenen om de rijke oude man te vermoorden. De advocaat van het slachtoffer heeft een band met een opgenomen boodschap voor de familieleden. Zijn boodschap luidt dat slechts drie van hen binnen een maand zijn rijkdom kunnen erven. Ook mogen er slechts drie personen aanwezig zijn op het kantoor van de advokaat bij wie hij zijn geschreven testament met de drie namen van de erfgenamen heeft achtergelaten.

I Tre volti

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Michelangelo Antonioni, Mauro Bolognini en Franco Indovina. Met o.a. Soraya, Richard Harris, Alberto Sordi, Ralph Serpe en Ivano Davoli.

Deze mislukte poging om ex-keizerin Soraya van Iran als filmster te lanceren in een drieluik heeft een interessante episode van Antonioni waarin hij die lancering zelf op de korrel neemt (met gebruik van de echte proefopnamen), maar de volgende delen maken duidelijk dat Soraya noch als serieus actrice -de rol van een vrouw die op het moment van echtscheiding beseft dat ze minnaar Harris ook niet moet- noch als comédienne -een Amerikaanse zakenvrouw huurt gigolo Sordi en moet diens beroepseer opvijzelen - mogelijkheden heeft. Een andere actrice had de filmpjes overigens óók niet gered.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivano Davoli op televisie komt.

Reageer