Daniel Pearl: camera.
Er zijn 11 films gevonden.

The Boy

2016 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2016. Horror van William Brent Bell. Met o.a. Lauren Cohan, Rupert Evans en Ben Robson.

IJzingwekkende horrorfilm met in de hoofdrol Lauren Cohan, bekend van zombieserie The Walking Dead. Ze speelt een nanny die gevraagd wordt te zorgen voor een achtjarige jongen genaamd Brahms. Hij blijkt echter een levensechte porseleinen pop te zijn.

The Apparition

2012 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2012. Horror van Todd Lincoln. Met o.a. Ashley Greene, Sebastian Stan, Tom Felton en Julianna Guill.

Als je iets niet eng vindt, dan is het niet eng. Sterker nog, als je vindt dat iets er niet is, dan is het er niet. Dat is zo'n beetje de logica van deze horrorthriller, waarin een stelletje en een gemeenschappelijke vriend proberen een zelf opgeroepen duveltje weer in het spreekwoordelijke doosje te krijgen. En dat lukt alleen als ze stoppen met geloven in De verschijning, een soort post-Japanhorror muurschimmelend zwartharig lakenspook. Plus: tijdverdrijving, gilkwaliteit Ashley Greene. Min: onnodig trage opbouw, gebrek chemie spelers, ongefundeerd monster, gilkwantiteit Ashley Greene.

No One Lives

2012 | Horror, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2012. Horror van Ryûhei Kitamura. Met o.a. Luke Evans en Adelaide Clemens.

Een roversbende ontvoert een echtpaar voor hun geld, maar als de vrouw zelfmoord pleegt en de man (Evans) ontsnapt worden de rollen omgedraaid. Een voor een begint hij zijn ontvoerders af te slachten, onder meer met behulp van een vleesmolen en een klembord. De titel vat deze bloederige horrorfilm van genreregisseur Kitamura (The Midnight Meat Train, Azumi) dan ook perfect samen. Hersenloos vermaak voor de liefhebber, maar ongeschikt voor wie allergisch is voor knullige montage, amateuristisch acteerwerk en houterige dialogen.

Friday the 13th

2009 | Horror

Verenigde Staten 2009. Horror van Marcus Nispel. Met o.a. Jared Padalecki, Derek Mears, Danielle Panabaker, Julianna Guill en Amanda Righetti.

Waarom draagt kapmesseriemoordenaar Jason Voorhees een ijshockeymasker? Kan de man eigenlijk wel overweg met ander wapentuig, zoals pijl en boog, of een eenvoudige ijzeren staaf? En hoe zit het met zijn wraaklustige moeder? Spektakelproducent Michael Bay harkte 19 miljoen dollar bij elkaar voor het twaalfde deel van de iconische Amerikaanse griezelfilmserie, een film waarin bovenstaande vragen in rap tempo en met wegstervend gekrijs worden beantwoord. Feitelijk is de film een samenraapsel van de eerste vier delen van begin jaren tachtig zodat de calculerende makers een nieuwe markt van dito tieners konden aanboren.

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

2007 | Sciencefiction, Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 2007. Sciencefiction van Colin Strause en Greg Strause. Met o.a. Steven Pasquale, Reiko Aylesworth, John Ortiz, Tom Woodruff jr en Ian Whyte.

Als de buitenaardse 'Predators' zin hebben in wat lichaamsbeweging laten ze op een planeet een paar levensgevaarlijke 'Aliens' los, en dan kan de jacht beginnen. Op een dag stort een ruimteschip met vers gekweekte jonge Aliens en een hybride 'Predalien' neer op de aarde. Oei. Bij de oorspronkelijke films, Alien (1979) en Predator (1987), was het makkelijk om mee te leven met de sterke, interessante hoofdpersonen. Dit vervolg bevat voldoende monsterlijke wezens, maar de menselijke personages zijn vlak en oninteressant. Vreet ze maar op, Aliens.

Pathfinder

2007 | Actiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 2007. Actiefilm van Marcus Nispel. Met o.a. Karl Urban, Moon Bloodgood, Russell Means, Clancy Brown en Jay Tavare.

Het idee van Vikingen in pre-Columbus Amerika spreekt tot de verbeelding. Maar hoe verliep het contact met de lokale bevolking? Niet al te best, als je Nispels ongeïnspireerde orgie van geweld moet geloven. Vikingen versus Indianen was een betere titel geweest, want meer dan knokpartijen tussen briesende Mordor-schepsels en nobele Indianen is het niet. Noorse Nils Gaup (1955) debuteerde in 1987 als regisseur/scenarist met het basisverhaal en Hollywoodschrijver Laeta Kalogridis (Alexander, Shutter Island) verknipte de boel twintig jaar later tot deze armoedige kloon van Rambo, Lord of the Rings en The Last of the Mohicans.

Captivity

2007 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Rusland 2007. Thriller van Roland Joffé. Met o.a. Elisha Cuthbert, Daniel Gillies, Pruitt Taylor Vince en Michael Harney.

De schrik zit er in Amerika goed in, ongeacht het onderwerp. In Captivity wordt de wijdverbreide kidnapangst uitgemolken. Iedere malloot kan immers iemand bedwelmen met wat feestdrugs en vervolgens opsluiten in een zelfgemaakte kerker. Topmodel Jennifer (Cuthbert) ontdekt dat het op zo'n moment een kwestie is van vallen en opstaan. Vooral de fysieke en mentale martelpraktijken vallen haar zwaar. Maar er is hoop, dankzij een collega-slachtoffer. Filmmaker Joffé's loopbaan is getekend door zijn bejubelde eerstelingen The Killing Fields en The Mission, maar met Captivity bewijst hij dat hij ook overweg kan met pulp.

The Texas Chainsaw Massacre

2003 | Horror

Verenigde Staten 2003. Horror van Marcus Nispel. Met o.a. Jessica Biel, Jonathan Tucker, Eric Balfour, Erica Leerhsen en Andrew Bryniarski.

Maniakale moordenaar Ed Gein (1906-1984) wil maar niet sterven in Hollywood. Het feit dat de eenzame gek gekleed in de gelooide huid van zijn dode moeder rondwaarde, was de inspiratiebron voor Psycho, The Silence of the Lambs en deze slechte kopie - duurder maar veel minder geïnspireerd - van de gelijknamige horrorfilm uit 1974. The Texas Chainsaw Massacre begint met een zwart-wit filmpje waarin agenten met camera een plaats delict documenteren, totdat zij zelf vermoord worden. De rest is hoe het zover kwam: de martelend trage en voorspelbare gang naar de slachtbank van een stel vrienden en een liftster.

Hiding Out

1987 | Familiefilm, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1987. Familiefilm van Bob Giraldi. Met o.a. Jon Cryer, Keith Coogan, Annabeth Gish, Gretchen Cryer en Oliver Cotton.

Cryer is een 27-jarige succesvolle effectenmakelaar in Boston. Hij komt een maffia-zaak op het spoor, en daar de gangsters hiervan op de hoogte zijn, vreest hij voor zijn leven. Hij scheert zijn baard af, blondeert zijn haar en gaat verder door het leven als een zeventien-jarige scholier. Maar de tieners van nu blijken andere problemen te hebben dan die van tien jaar geleden. Domme, ongeloofwaardige komedie, waar geen enkele student in zal trappen. De personages zijn luchtbellen, en het verhaal, geschreven door Joe Menosky en Jeff Rothberg, doet ze uiteenspatten. Je kunt je vrije tijd ongetwijfeld beter gebruiken. Daniel Pearl stond achter de camera. Ook bekend als ADULT EDUCATION.

A Return to Salem's Lot

1987 | Horror

Verenigde Staten 1987. Horror van Larry Cohen. Met o.a. Michael Moriarty, Ricky Addison Reed, Samuel Fuller, Andrew Duggan en June Havoc.

Antropoloog Moriarty's zoontje is totaal onhandelbaar geworden, en om hem tot rede te brengen trekken beiden naar een van een tante geërfd buitenhuisje in Salem's Lot. Al gauw moeten ze constateren dat de hele bevolking van het stadje uit vampiers bestaat, met aan het hoofd rechter Duggan, die Moriarty opdraagt een boek te schrijven dat het bestaan van zijn ras rechtvaardigt. Moriarty voelt daar niets voor, en samen met de toevallig passerende nazi-doder Fuller gaat hij de strijd aan tegen de onsterfelijken. Goed door regisseur Cohen en James Dixon geschreven sequel op SALEM'S LOT, die echter niets meer te maken heeft met Stephen King. De regie is nogal rommelig, maar dat wordt goed opgevangen door de humor - vooral vanaf het ogenblik dat Fuller ten tonele verschijnt. Deze cult-regisseur ontpopt zich tot een fantastische acteur met veel gevoel voor humor. Het camerawerk is van Daniel Pearl.

The Texas Chain Saw Massacre

1974 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1974. Horror van Tobe Hooper. Met o.a. Marilyn Burns, Allen Danziger, Gunnar Hansen, Paul A. Partain en William Vail.

Sally (Burns) reist met een groep vrienden in een busje door het Amerikaanse achterland. Ze nemen een lifter mee, die zich vreemd en gewelddadig gedraagt. Het is een voorbode voor wat ze verder nog mee zullen maken. Opperpsychopaat Leatherface is gebaseerd op de echte seriemoordenaar Ed Gein, die de akelige gewoonte erop nahield om zich in mensenhuid te hullen, die overigens nooit zo'n lawaaierige kettingzaag gebruikte voor zijn sinistere doeleinden. De film laat niemand onberoerd, of je vindt hem walgelijk, of zenuwslopend eng. Voor een prikkie gemaakt, waarbij de acteurs het tijdens de draaidagen vreselijk zwaar te verduren hadden. Torenhoge cultstatus.