Rafael Alonso is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Drug Wars II: The Cocaine Cartel

1991 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Drama van Paul Krasny. Met o.a. Dennis Farina, Alex McArthur, Julie Carmen, Michele Placido en Assumpta Serna.

Een uiterst voorspelbare, platte miniserie, inclusief verraad, chantage, corruptie en intimidatie over het Colombiaanse drugskartel dat geleid wordt door Pablo Escobar (Vintas). De DEA- man in Bogota gaat samen met Officier van justitie Carmen het gebroed in Medellin te lijf: helicopteraanvallen, bombardementen, moord en gefolter zorgen voor de actie. Gefilmd in Miami en Madrid. Mislukt vervolg op de bekroonde miniserie DRUG WARS uit 1991. Scenario van Gordon Greisman en Gail Morgan Hickman en camerawerk van Roy H. Wagner. Oorspronkelijk in twee delen.

Amanece que no es poco

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van José Luis Cuerda. Met o.a. José Sazatornil, Antonio Resines, Chus Lampreave en Rafael Alonso.

Een jonge ingenieur arriveert met zijn vader in een klein dorpje, waar ze in de meest absurde situaties terechtkomen. Een groteske komedie zonder samenhang.

Un Gendarme en benidorm

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Tomas Aznar. Met o.a. Robert Castel, Elizabeth Hill, Michel Galabru en Rafael Alonso.

Een gendarme ontvangt bericht dat zijn vrouw, van wie hij was gescheiden, in Alicante is overleden. Samen met zijn vriendin gaat hij op onderzoek uit. Een zeer middelmatige komedie, slecht gefotografeerd en nog slechter gemaakt.

Mi general

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Jaime de Armiñán en Jaime de Armiñan. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Héctor Alterio, Rafael Alonso, José Luis Lopéz Vázquez en Hector Alteiro.

Een aantal oude generaals volgt een cursus over de moderne technieken van oorlogvoering in de ruimte, die wordt gegeven door vijf jonge kapiteins. Onmiddellijk doen zich de logische confrontaties voor tussen leerlingen en leraren. Een goed verhaal, goede vertolking, goede fotografie en goed gemaakt (mag men meer verlangen?). In de overige rollen onder meer Fernando Rey en Monica Randall.

Dos mejor que uno

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Angel Llorente. Met o.a. José Sacristán, Antonio Resines, Carmen Elías, Agustín González en Rafaela Aparicio.

Twee vrienden, verliefd op dezelfde vrouw, beginnen gezamenlijk een project met de mensen uit de buurt... Een zeer slechte komedie, waarin het rampzalige spel van Antonio Resines sterk afsteekt tegen dat van de andere acteurs.

C'est facile et ça peut rapporter...20 ans

1983 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1983. Komedie van Jean Luret. Met o.a. Robert Castel, Michel Galabru, Katia Tchenko, Jacques Balutin en Lucette Sahuquet.

Een geslaagd luguber idee (een abattoir doet dienst als lijkenhuis waar de menselijke en dierlijke kadavers door elkaar worden gehaald) en een biutengewoon goede huiselijke twist kunnen de feilen van deze waanzinnige fabel over de lotto niet redden. De acteurs doen hier slechts hun werk 'omdat er brood op de plank moet komen'. Een ideologisch wegwerpprodukt van rechtse signatuur.

Loca por el circo

1982 | Familiefilm

Spanje 1982. Familiefilm van Luis María Delgado. Met o.a. Teresa Rabal, Rafael Alonso, Miqual Ayones en Rafaela Aparicio.

Een vrolijk en optimistisch meisje heeft een zuster die te serieus is. Deze uiterst afgezaagde geschiedenis werd weer uit de kast gehaald ter meerdere eer en glorie van de afschuwelijke Teresa Rabal.

La Colmena

1982 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1982. Oorlogsfilm van Mario Camus. Met o.a. Rafael Alonso, Victoria Abril, Ana Belen, José Bódalo en Mary Carillo.

Rond 1943 is het café La Dolicia het toevluchtsoord voor een deel van de Madrileense bevolking, dat er warmte en gezelschap komt zoeken, en de afloop van de Burgeroorlog probeert te verwerken in illusies omtrent de toekomst. Deze beroemde - als fresco opgebouwde - roman van Camilo José Cela mocht oorspronkelijk niet in Spanje worden gepubliceerd en werd tenslotte in Argentinië uitgegeven. Ze kreeg een zeer evenwichtige filmbewerking die de periode van politieke en economische chaos gestalte geeft, zonder overigens aan de identiteit van de talrijke personages voorbij te gaan. De film weet de met de karakters wisselende stemmingen en sferen toch tot een eenheid te maken met behulp van de zeer geraffineerde scenario-opbouw en de uitzonderlijk harmonieuze acteerprestaties. Het scenario is van José Luis Dibildos, die de film produceerde. Het camerawerk is van Hans Burmann. Stereo.

Caray con el divorcio

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Fernando Esteso, María Salerno, Ricardo Merino en Rafael Alonso.

Een getrouwde man met twee minnaressen verbreekt de betrekkingen bij goedkeuring van de echtscheidingswet. Beledigende en conjuctureel zeer slechte komedie.

La Tía de Carlos

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Paco Martínez Soria, Rafael Alonso, Carmen Cervera en Luis Varela.

Een man op leeftijd wordt als vrouw verkleed zonder dat hij er iets aan kan doen. Onuitstaanbaar.

El Soplagaitas

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Violeta Cela, Rafael Alonso, Jenny Llada en Antonio Ozores.

De erotische tegenslagen van een pechvogel. Onuitstaanbaar.

Cinco tenedores

1979 |

Spanje 1979. Fernando Fernán Gómez. Met o.a. Rafael Alonso, Jose Sazatornil en Concha Velasco.

De erotische tegenslagen van een pechvogel. Onuitstaanbaar.

5 tenedores

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Conchita Velasco, José Sazatornil, Rafael Alonso en Manuel de Benito.

We zien de situatie vóór, tijdens en ná een overspel dat aan het licht komt als de echtgenote zwanger wordt. Een niet erg overtuigende intrige-komedie die door Fernán-Gómez op deskundige wijze geregisseerd werd; bovendien wordt er erg goed gespeeld.

La Escopeta nacíonal

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Rafael Alonso, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis Lopez Vasquez en Mónica Randall.

Een fabrikant van elektrische voordeuropeners financiert - in de hoop zijn produkt aan de Spaanse society te kunnen slijten - een jachtpartij op het landgoed van een demente markies. Het plan loopt uit op een fiasco, omdat de ministers en prelaten voor de kleine burger slechts hoon over hebben en de feestelijkheden voor henzelf onvoorziene en pijnlijke consequenties opleveren. Deze zwarte en groteske maatschappijsatire maakt gretig gebruik van de nieuwe vrijheid sinds Franco's dood om oude rekeningen te vereffenen; helaas herkent men die opzet alléén op scenario-niveau en is de filmische uitwerking overdreven karikaturaal, met flauwe kluchtigheid en veel rumoer.

3 suecas para 3 Rodríguez

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Rafael Alonso, Antonio Ozores en Helga Liné.

Drie vrienden besluiten tijdens de vakantie de beest uit te hangen. Een beschamende film.

Lo Verde empieza en los Pirineos

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, José Sacristán, Rafael Alonso en Nadiuska.

Drie gewone Spanjaarden maken een reis naar Biarritz om daar seksfilms te gaan bekijken. Een weerzinwekkende rechtvaardiging van de culturele en ideologische achterstand van het toenmalige Spanje.

Ligue story

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Tony Lablanc, Manolo Gómez Bur, Cassen, Rafael Alonso en Diana Lorys.

Verschillende liefdesanekdoten vlechten zich aaneen in het kader van een consultatiebureau voor paren. Een afschuwelijke en achterlijke pseudo-komedie.

L'Inafferrabile invincibile Mr. Invisibile

1971 | Fantasy

Italië 1971. Fantasy van Antonio Margheriti. Met o.a. Dean Jones, Gastone Moschin, Ingeborg Schöner en Rafael Alonso.

Een jonge onderzoeker ontdekt een antigriep-vaccin, maar voor hij zijn vondst officieel bekend kan maken, wordt het middel gestolen. Hij slikt een goedje dat hem onzichtbaar maakt en gaat op zoek naar de dief. Nu en dan kent de film leuke momenten, maar het script bevat teveel zwakke plekken.

Black story

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Analía Gadé, Mari Carmen Prendes en Rafael Alonso.

Om de tirannie van zijn vrouw te ontvluchten, verbeeldt een schrijver zich dat hijzelf zijn beroemde literaire creatie Peter P. Peter is. Zowel het scenario als de regie zijn van een middelmatig niveau.

El Diablo conjuelo

1970 | Komedie, Fantasy

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Diana Lorys, Antonio Ferrandis en Rafael Alonso.

De duivel bereidt de bevrijding van de student Cleofás voor. Een aardige schelmenkomedie, geïnspireerd op een klassieke roman uit de Spaanse middeleeuwse literatuur.

Turistas y bribones

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Sonia Bruno, Arturo Fernández, Rafael Alonso en Antonio Garisa.

De avonturen van een onbeduidende inbrekersbende. Van geen enkel belang.

Es mi hombre

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Soledad Miranda, Rafael Alonso en Sancho Gracia.

De derde, laatste en slechtste versie.

Después del gran robo

1964 | Komedie, Misdaad

Spanje 1964. Komedie van Miguel Iglesias. Met o.a. Rafael Alonso, Elena Duque, Carlos Lemos en Antonio Durán.

Rondom een vredig meer, treffen een Spaans gezin en de daders van de overval op de trein van Glasgow elkaar. Een komedie die toch als geslaagd mag worden beschouwd, ondanks het stompzinnige thema.

La Chica del trébol

1963 | Komedie

Italië/Spanje 1963. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Rocío Dúrcal, Marisa Merlini en Rafael Alonso.

Een jonge vrouw van bescheiden komaf slaagt erin om een bekende mode-presentatrice te worden. Een ordinaire en nietszeggende film.

La Casta Susana

1963 | Musical, Komedie

Spanje/Frankrijk 1963. Musical van Luis Casar Amadori en Luis Cesar Amadori. Met o.a. Maruja Diaz, Carlos Estrada, Noël Rol, Rafael Alonso en Gracita Morales.

De mooie vrouw van een oude kolonel is beroemd om haar veronderstelde deugdzaamheid, maar ze oogst clandestien triomfen als Can-Can danseres en weet talrijke minaars geheim te houden voor haar echtgenoot en voor elkaar. Deze tijdens de Franse Belle Epoque spelende Spaanse musical is gebouwd op overbekende vaudeville-situaties, die nòg vetter worden aangezet dan in de Franse traditie. Diaz, die mooi is en temperamentvol danst, moest gelanceerd worden als rivale van Carmen Sevilla en Sarita Montiel, maar dat is om onduidelijke redenen nooit gelukt.

Tombola

1962 | Komedie, Musical

Spanje 1962. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Marisol, Rafael Alonso, Roberto Camardiel en Guillermo Marín.

Een lieftallig meisje wordt ontvoerd. De derde uit de reeks onuitstaanbare films met het 'wonderkind' Marisol.

Cerrado por asesinato

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Gamboa. Met o.a. Rafael Alonso, Mara Cruz, Félix Dafauce en Alfredo Mayo.

Een integere ambtenaar overweegt de mogelijkheid een Engelse miljonaire te vermoorden. Een totaal nietszeggende komedie.

Cena de matrimonios

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo de Córdova, Enrique A. Diosdado, Rafael Alonso en Lina Canalejas.

Op de avond waarop een echtpaar andere bevriende echtparen uitnodigt, komt er een telefoontje waarin iemand meedeelt dat een van de aanwezige vrouwen haar man bedriegt. Een afschuwelijke produktie.

Pecado de amor

1961 | Romantiek, Musical

Italië/Spanje 1961. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Sara Montiel, Reginald Kerman, Terence Hill en Rafael Alonso.

Een succesvolle cabaretière twijfelt tussen drie aanbidders. Een van de typische muzikale melodrama's met de fabelachtige Montiel, met de toekomstige Terence Hill onder zijn echte naam Mario Girotti in de cast.

Navidades en Junio

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Alberto Closas, Marga López, Rafael Alonso, María del Puy en José Luis Lopéz Vázquez.

Aangezien Laura zich niet door haar man begrepen voelt, loopt ze weg met haar minnaar. Ze komt echter snel tot andere gedachten. Een nietszeggende film.

El Baile

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Conchita Montes, Alberto Closas en Rafael Alonso.

Twee jongemannen worden verliefd op dezelfde vrouw; na enige jaren trouwt één van hen met haar en de ander wordt de beste vriend van het echtpaar. Een aardige en zeer bezienswaardige komedie, geestesvrucht van een van de meest interessante Spaanse regisseurs, Edgar Neville.

Don Juan Tenorio

1952 | Avonturenfilm

Spanje 1952. Avonturenfilm van Alejandro Perla. Met o.a. Enrique A. Diosdado, Mari Carmen Díez de Mendoza, José María Rodero, Rafael Alonso en Adolfo Marsillach.

Een zeer slappe herverfilming van de DON JUAN van 1950.