Emilio Bestetti

Acteur, Cameraman

Emilio Bestetti is acteur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Immacolata e Concetta

1979 | Komedie, Romantiek, Erotiek, Drama

Italië 1979. Komedie van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tomaso Bianco, Lucio Alloca en Lucia Ragni.

De in een vrouwengevangenis ontstane lesbische relatie tussen Immacolata (Di Benedetto) en Concetta (Michelangeli) wordt later voortgezet ondanks het feit, dat een van beide vrouwen getrouwd is en ondanks de Napolitaanse dorpsroddel. De aanwezigheid van haar echtgenoot zorgt voor uitbarstingen van jaloezie en als de vrouw zwanger blijkt, wordt ze door haar vriendin gedood. De aanpak in de stijl van een Napolitaans volksmelodrama is eerder verbazingwekkend dan overtuigend en de ongeremde inzet van hoofd- en bijrolspelers en de bewust groezelige vormgeving brengen de toeschouwer tot het weinig comfortabele besef 'aapjes te kijken'. Het scenario is van Carla Apuzzo en regissseur Piscicelli. Het camerawerk is van Emilio Bestetti. Eastmancolor, Mono.

A Savage Man... A Savage Beast

1969 | Documentaire

Italië 1969. Documentaire van Antonio Climati en Mario Morra. Met o.a. Giancarlo Lari, Brandino Rangoui, Mario Garriba, Emilio Bestetti en Velvin Bridel.

Geënt op de formule van Mondo Cane handelt deze film over wreedheid in de natuur. Ook in de relatie tussen mens en dier komt dit dikwijls duidelijk naar voren, zoals tussen jager en gejaagde. Gefilmd over de gehele wereld van Noord- en Zuid-Amerika, Australia, Afrika, Azië tot Europa, hebben de makers zich ingespannen de film het predikaat van fatsoenlijk en wetenschappelijk mee te geven door lokale overheden hun medewerking te laten verlenen en zich te laten adviseren door specialisten, maar het resultaat blijft toch enigszins dubieus en is toch wel heel sterk op de sensatiezucht van de kijker gericht, die als hij zich niet kan inhouden om dit te consumeren een morbide inslag moet hebben en in zijn hart een hekel aan dieren. Ingesproken in het Engels met een Italiaans accent door niemand minder dan Alberto Moravia.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emilio Bestetti op televisie komt.

Reageer