Emilia Krakowska

Acteur

Emilia Krakowska is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Niedzielne igraszki

1987 | Drama

Polen 1987. Drama van Robert Glinski. Met o.a. Miroslawa Marcheluk, Emilia Krakowska, Stefan Szmidt en Daria Trafankowska.

Het indrukwekkende debuut van Robert Glinski, dat werd gemaakt in de experimentele Karol Irzykowski Studio in 1983 en op de plank bleef tot 1987. Het verhaal van kinderen die spelen in de sombere achtertuin van een oud huis in Warschau op de dag van Stalins dood verbeeldt symbolisch de ideologische onderdrukking en politieterreur. Hun wrede spel culmineert in het doden van een kat. De kinderen zijn zo druk bezig dat ze geen aandacht schenken aan de arrestatie van een van de ouders. Ook al draait het verhaal om kinderen, dit is een film voor volwassenen.

Chrzesniak

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Henryk Bielski. Met o.a. Maciej Góraj, Franciszek Pieczka, Leon Niemczyk, Gustaw Lutkiewicz en Emilia Krakowska.

In onze tijd spelend drama dat zich op nogal oppervlakkige wijze bezighoudt met de conflicten in het Polen van de jaren tachtig. Grzegorz, beheerder van een collectieve boerderij, annuleert een contract voor de verkoop van hout aan het buitenland teneinde een bos te redden en brengt zijn zoon af van het plan zich bij zijn geëmigreerde moeder te voegen. Helaas is de boze held niet sterk genoeg om uit de voeten te kunnen met de slogans en cliché's in het script.

Brzezina

1970 | Drama

Polen 1970. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Olgierd Łukaszewicz, Daniel Olbrychski, Emilia Krakowska, Danuta Wody[KA1]nska en Marek Perepeczko.

Een existentieel drama over de strijd tussen Eros en Thanatos. Het verhaalt hoe twee broers in verschillende opzichten strijd leveren met de dood. Beiden zijn ze verliefd op hetzelfde meisje (symbool voor het gezonde leven) en proberen ze haar voor zich te winnen. Opmerkelijk is de verregaande integratie van vorm en inhoud: de gemoedstoestanden worden in de kleurkeuze tot uitdrukking gebracht. Televisiefilm die ook in de bioscopen is uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emilia Krakowska op televisie komt.

Reageer