Pierre Boulez is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Peter E[KA11]otv[KA11]os - Die siebente Tür

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk/Duitsland 1998. Documentaire van Judith Kele. Met o.a. Peter E[KA11]otv[KA11]os, Miklós Peréngi, Karlheinz Stockhausen en Pierre Boulez.

Portret van de in 1944 geboren Hongaarse componist en dirigent E[KA11]otv[KA11]os, die beschouwd wordt als een van de meest invloedrijke muzikale talenten van het einde van de 20e eeuw. Zijn werk heeft vooral te maken met het universum, de big bang en de grote magische legenden uit de oudheid. Hij componeert in de atonale traditie van een Schönberg. In 1961 schreef hij zijn eerste partituur Kosmos, n.a.v. de ruimtevlucht van Gagarin. Hij gebruikt zowel de instrumenten als de menselijke stem of natuurgeluiden in zijn werk dat niet steeds even toegankelijk is voor de gewone muziekliefhebber. In deze documentaire tracht hij duidelijk uit te leggen wat hem drijft en hoe je zijn muziek moet benaderen. Voor de leek blijft het allemaal even complex en ingewikkeld. Kele schreef zelf het scenario. Voor de montage werd beroep gedaan op Nicole Sérès. Fotografie is van Richard Copans.

L'histoire du soldat

1990 | Musical, Muziek, Experimenteel, Documentaire

Frankrijk 1990. Musical van Pierre-Oscar Levy en Pierre Oscar Lévy. Met o.a. Jean-Luc Bideau, Alexandre Arbatt en Pierre Boulez.

Vergeet niet dat het script voor deze alom bekende film door Charles-Ferdinand Ramuz geschreven werd. Het verhaal gaat over de avonturen van een onbekende en rangloze soldaat tijdens de een of andere oorlog. De regisseur heeft een heuse visuele transpositie uitgevoerd en heeft zich niet beperkt tot de droge registratie van een muzikaal toneelstuk. Bovendien past de stem van Bideau prachtig bij de grote Zwitserse schrijver. Een volwaardig kunstwerk.

Wahnfried

1987 | Biografie, Romantiek, Drama

Frankrijk/Duitsland 1987. Biografie van Peter Patzak en Peter Pazak. Met o.a. Otto Sander, Tatja Seibt, Fabienne Babe, Peter Matic en Anton Diffring.

Als thema heeft deze film de bijna legendarische relatie tussen de componist Richard Wagner en zijn vrouw Cosima. Daarbij ging het er de regisseur blijkbaar niet zo zeer om de historische gebeurtenissen precies na te vertellen, als wel om in verschillende scènes de sfeer tussen twee eigenzinnige persoonlijkheden weer te geven.