Geoffrey Greenhill

Acteur

Geoffrey Greenhill is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Ice House

1997 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1997. Thriller van Tim Fywell. Met o.a. Kitty Aldridge, Frances Barber, Corin Redgrave, Penny Downie en Daniel Craig.

In het verlaten ijshuis in de tuin van een gigantisch landhuis wordt een lijk zonder gezicht gevonden dat er allang moet liggen. De eigenares van het huis, Phoebe Maybury (Downie) die in een vleugel woont, wordt meteen verdacht, omdat haar man tien jaar geleden op geheimzinnige wijze is verdwenen. Daarbij komt dat zij het huis deelt met twee vriendinnen. Dit tot ergernis van de dorpelingen, die denken dat de vrouwen lesbisch zijn. Dan ontwikkelt zich in adembenemende vaart een gesloten- kamermysterie, gecombineerd met een aantal subplots: wie-is-het- lijk? en, wat is de rol van een der rechercheurs? Het onderzoek wordt geleid door inspecteur Walsh (Redgrave) en sergeant McLoughlin (Craig). Het slot laat alles vlekkeloos en verrassend bij elkaar komen. Sterk scenario van Lizzie Mickery, helemaal in de stijl van Britse, traditionele welgemanierde misdaad- verstelstijl. Het begin van de film is verschrikkelijk traag en staat bol van de dialoog, waardoor heel wat kijkers zullen afhaken. Deze Britse thriller wordt meestal in twee delen uitgezonden (soms in drie) en is naar het gelijknamige boek van Minette Walters dat in 1992 in het Nederlands is verschenen onder de titel Het ijshuis. De film zal vooral genre-minnaars en -minnaressen bekoren.

Cold Light Of Day

1990 | Misdaad, Thriller, Horror

Verenigd Koninkrijk 1990. Misdaad van Fhiona Louise. Met o.a. Bob Flag, Martin Bryne-Quinn, Geoffrey Greenhill, Andrew Edmans en Jackie Cox.

Een ambtenaar nodigt op zijn flat mensen uit, die hij dan vervolgens wurgt, verstopt en misbruikt, waarna hij de lijken in het riool laat verdwijnen. Een met weinig geld gemaakte film, gebaseerd op het doen en laten van de massamoordenaar Dennis Nielson. De analyse van zijn motieven komt gevaarlijk dicht bij 'alles begrijpen is alles vergeven'. Verontrustend maar naïef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Geoffrey Greenhill op televisie komt.

Reageer