Alex Gibney

1953 Regisseur, Bedenker, Scenarist, Producer

Alex Gibney (1953) is regisseur, bedenker, scenarist en producer.
Er zijn 10 films en 2 series gevonden.

Dirty Money

2018 | Documentaire

Verenigde Staten 2018. Documentaire van Alex Gibney.

Zesdelige documentaireserie over grootschalige corruptie, waarin bedrijfsschandalen rond onder andere sjoemeldiesel en big pharma centraal staan.

The Looming Tower

2018 | Drama

Verenigde Staten 2018. Drama van Dan Futterman, Alex Gibney en Lawrence Wright. Met o.a. Jeff Daniels, Tahar Rahim, Wrenn Schmidt, Bill Camp en Louis Cancelmi.

Zesdelige documentaireserie over grootschalige corruptie, waarin bedrijfsschandalen rond onder andere sjoemeldiesel en big pharma centraal staan.

Zero Days

2016 | Documentaire

Verenigde Staten 2016. Documentaire van Alex Gibney.

Documentairemaker Alex Gibney gaat op zoek naar de hackers die enkele jaren geleden malware verspreidden die bekendstaat als Stuxnet. Hij komt een cyberoorlog op het spoor die ontketend blijkt te zijn door Amerikaanse en Israëlische geheime diensten met als doel het nucleair programma van Iran te saboteren.

Janis: Little Girl Blue

2015 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 2015. Documentaire van Amy Berg.

Fijne journalistieke documentaire over rocklegende Janis Joplin, die in 1970 overleed aan een overdosis heroïne, maar - zo leren we uit Bergs film - altijd een inspiratiebron is gebleven voor vrouwen wereldwijd. De film zit vol met niet eerder vertoond materiaal, en Berg - die door de erven Joplin werd gevraagd voor de documentaire - kon beschikken over alle persoonlijke brieven van Janis, waaruit ze voor de film fragmenten laat voorlezen door zangeres Cat Power. Wat de film bovenal laat zien, is dat Janis zich alleen op het podium thuis voelde, en daarbuiten altijd diep ongelukkig is geweest.

Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

2015 | Documentaire

2015. Documentaire van Alex Gibney.

Intelligente en schokkende documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Lawrence Wright. Regisseur Alex Gibney (Enron: The Smartest Guys in the Room) portretteert acht voormalige leden van de Scientology Kerk, waaronder scriptschrijver Paul Haggis (Crash). Ze praten over hun vaak traumatische ervaringen binnen Scientology, over wat hen aantrok binnen de kerk en waarom ze er uiteindelijk zijn weggegaan. Daarnaast toont de film onder meer het ontstaan van de kerk door oprichter L. Ron Hubbard, de immense rijkdom en macht van de kerk en de aantrekkingskracht tussen Scientology en Hollywood.

Magic Trip

2011 | Documentaire

Verenigde Staten 2011. Documentaire van Alison Ellwood en Alex Gibney.

Documentaire van Alison Ellwood en Alex Gibney over legendarische bustrip door Amerika van onder andere schrijvers Ken Kesey en Jack Kerouac, Timothy Leary en Neil Cassady.

Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God

2012 | Documentaire

Verenigde Staten 2012. Documentaire van Alex Gibney.

Documentaire van Alison Ellwood en Alex Gibney over legendarische bustrip door Amerika van onder andere schrijvers Ken Kesey en Jack Kerouac, Timothy Leary en Neil Cassady.

Taxi to the Dark Side

2007 | Documentaire

Verenigde Staten 2007. Documentaire van Alex Gibney.

Met een Oscar bekroonde documentaire over martelingen in Afghanistan door het Amerikaanse leger.

Enron: The Smartest Guys in the Room

2006 | Documentaire

Verenigde Staten 2006. Documentaire van Alex Gibney.

Documentaire over het Enron-schandaal (2001), dat de Amerikaanse zakenwereld in beroering bracht. Gebaseerd op het boek van Peter Elkind en Bethany McLean.

The Soul of a Man

2003 | Documentaire, Muziek

Duitsland/Verenigde Staten 2003. Documentaire van Wim Wenders.

Wim Wenders onderzoekt de muziek en het leven van Skip James, Blind Willie Johnson and J. B. Lenoir. The Soul of a Man is een combinatie van fictie en documentaire, archiefmateriaal en hedendaagse covers. Onderdeel van de serie 'The Blues' van Martin Scorcese.

The Trials of Henry Kissinger

2002 | Documentaire

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Denemarken/Canada 2002. Documentaire van Eugene Jarecki.

Documentaire over Henry Kissinger, oud-minister van Buitenlandse Zaken en winnaar van de Nobelprijs voor de vrede. Filmmaker Eugene Jarecki ging op zoek naar de minder bekende - en minder vredelievende - kanten van de Amerikaanse grootheid.

The Fifties

1997 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1997. Drama van Alex Gibney en Tracy Dahlby.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Gibney op televisie komt.

Reageer