Clifton Ko

Regisseur, Producer

Clifton Ko is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Hu-Du-Men

1996 | Komedie, Drama

Hongkong SAR van China 1996. Komedie van Shu Kei en Shu Kei. Met o.a. Lee Chi-Hung, Daniel Chan, Lee See-Kei, David Wu en Lee Heung-Gum.

Lang Kim-Sum is manager en steractrice van Het Schijnend Zwaard, een traditionele Kantonese operagroep met slinkende bezoekersaantallen. Ze wordt omringd door problemen. De andere acteurs kunnen het slecht vinden met de nieuwe regisseur, haar echtgenoot denkt dat zijn dochter een lesbische verhouding heeft en een van de acteurs is verliefd op haar. Geen wonder dat ze af en toe een straffe borrel neemt om zichzelf op de been te houden... Hu-du-men is een onvertaalbare term uit de Kantonese Opera; het staat voor het denkbeeldige koord rond het toneel dat de spelers opsluit in de personages die ze uitbeelden. De betekenis is natuurlijk metaforisch. Shu Kei's vertederend ouderwetse film is een degelijk, zorgvuldig uitgedacht komisch drama dat handelt over geloofwaardige personages met geloofwaardige emotionele problemen. Het is ronduit de meest plezierige film uit Hongkong van dit jaar, met in de hoofdrol de ongeƫvenaarde Josephine Siao. Tony Rayns

Ji Tong Ya Jiang

1988 | Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Clifton Ko. Met o.a. Michael Hui, Ricki Hui, Sylvia Cheng, Lowell Lo en Lawrence Ng.

Een vrolijke en onderhoudende film over de concurrentiestrijd tussen een traditioneel, wat slonzig chinees eethuisje met eend als specialiteit en een moderne grill-bar in westerse stijl met haantjes aan het spit, die tegenover elkaar in een straat gelegen zijn. Populaire Hongkong komieken Hui en Ng staan tegenover elkaar, bijgestaan door weelderig vrouwelijk schoon in een film die de strijd tussen oosterse en westerse cultuur symboliseert met een fikse glimlach. Scenario van Michael Hui en regisseur Ko. Camerawerk van Derek Wan.

It's A Mad, Mad World II

1988 | Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Clifton Ko. Met o.a. Tung Biao, Lydia Shum, Elsie Chan, Loletta Li en Lowell Lo.

De populaire acteurs van het Hongkong-succes van 1987 komen (zonder Eric Tsang) terug met min of meer dezelfde slapstick. De in Hongkong bekende Kantonese humor is afgestemd op het hele gezin. De goedkope produktie wordt echter opgefleurd door de kundige komische timing en de aanwezigheid van betrouwbare grappenmakers. Tung Biao en Shum stelen de show.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Clifton Ko op televisie komt.

Reageer