Michael Maien is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Sexuelle Partnerschaft - Das Wunder der Liebe

1992 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1992. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Petra Perry, Michael Maien en Solvy Stübing.

Een speciaal voor de tv samengestelde compilatie van de uit 1968 daterende films DAS WUNDER DER LIEBE (van F.J. Gottlieb, ZW- 81m) en SEXUELLE PARTNERSCHAFT (van Alexis Neve, K-116m). Het waren z.g. seksuele voorlichtingsfilms (`Aufkl[KA3]arungs-films`) naar de draaiboeken van Oswalt Kolle. Er werden in totaal acht films gedraaid, die algauw van voorlichtingsdocumentaire in de trant van THE CHAPMAN REPORT (1962) vervielen tot gedramatiseerde seksfilms, en aanleiding gaven tot een genre, waarmee in de periode 1969-1982 het meeste geld werd verdiend in de Duitse bioscopen. Deze korte montage heeft in het geheel niets toe te voegen en is hooguit lachwekkend.

Frauen ohne Unschuld

1977 | Erotiek, Thriller

Zwitserland 1977. Erotiek van Jesús Franco. Met o.a. Lina Romay, Michael Maien en Nanda van Bergen.

Een pati[KA3]ente in een krankzinnigengesticht is getuige van een gruwelijke moord en tracht de dader te ontmaskeren. Een voor Erwin C. Dietrichs seksfabriek Elite Films (Zürich) gemaakte potpourri van soft-porno, geweld en voyeuristische cinema, overgoten met thriller-elementen. Nauwelijks de moeite waard.

Unterm Röckchen stöszt das Böckchen

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Hubert Frank. Met o.a. Dieter Assmann, Anne Peters, Eva Gross, Gustav Schneller en Michael Maien.

Zie: 'Tiroler'-sexfilms.

Liebesmarkt

1973 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1973. Komedie van Hubert Frank. Met o.a. Ingrid Steeger, Britt Corvin, Wolfgang Fischer, Monika Mark en Josef Moosholzer.

Een studente wil een dissertatie schrijven over de materie van contactadvertenties. Haar talloze vriendinnetjes assisteren haar door dergelijke annonces te beantwoorden. Deze technisch vlot gemaakte sekskomedie overlijdt aan zijn eigen hypocriete standpunten.

Hochzeitsnacht-Report

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Hubert Frank. Met o.a. Christine von Blanc, Michael Maien, Brigitte Goebel, Ingrid Steeger en Reinhold Brandes.

Als een bruidspaartje zijn intrek neemt in een gasthof en vroeg naar bed gaat, vormt dit de aanleiding voor de eronder gebleven drinkebroers hun ervaringen op te dissen van hun eerste huwelijksnacht met als hoogtepunt hoe een voormalige pastoor uit zijn ambt trad om de dochter van de waard te trouwen, terwijl de bedrogen minnaar pastoor werd om hun huwelijk in te zegenen. Over smaak valt niet te twisten... Behalve 'Report' in de titel heeft deze kluchtige raamvertelling weinig te maken met de serie pseudo documentaires over 'voorlichting'. Scenario van de regisseur en camerawerk van Dieter von Soden. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Dein Mann - das unbekannte Wesen

1970 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1970. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Heidi Maien, Michael Maien, Barbara Lankau, Angelika Frey en Volker Frey.

In deze als seksuele voorlichting bedoelde film wordt de man belicht en de nadruk valt op de co[KA3]itus. Aan de hand van een viertal gedramatiseerde gebeurtenissen komt de seksuele daad, impotentie en de seksuele fantasie van mannen aan de orde. Ook receptuur hoe vrouwen bij hun mannen `de vaart` erin kunnen houden. De film werd aanvankelijk geweerd door de (vrijwillige zelf)censuur, maar kon onder luid protest van de kerken toch vertoond worden. De uit de kast gehaalde tv-versie is bekort tot bijna de helft, d.w.z. ca 51m en is hedentendage volslagen oninteressant. Zie ook: Aufklärung-films.

Hexen bis aufs Blut gequält

1970 | Horror

Duitsland 1970. Horror van Michael Armstrong. Met o.a. Herbert Lom, Olivera Vuco, Udo Kier, Herbert Fux en Michael Maien.

Een griezelfilm rond een tiranniserende graaf in het Oostenrijk van 1700. Vrouwen worden tot heks verklaard en op de meest beestachtige wijze gemarteld. Daar moet de film het van hebben. Liefhebbers van het genre komen erbij aan hun trekken, anderen zullen er onpasselijk van worden. De muziek van de film is geschreven door schlagerzanger Michael Holm.

Die Nichten der Frau Oberst - 2. Teil: mein Bett ist meine Burg

1969 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1969. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Kai Fischer, Heidrun van Hoven, Tamara Baroni, Claus Tinney en Michael Maien.

Opnieuw gaat de kolonelsweduwe (Fischer) op zoek naar minnaars voor haar twee voluptueuze nichtjes en opnieuw geeft dit aanleiding tot komische verwikkelingen, misverstanden en frustraties. Zie verder deel 1.

Die Neffen des Herrn General

1969 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1969. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Michael Maien, Claus Tinney, Herbert Fux, Heidrun Kussin en Helga Körner.

Een bemiddelde, gepensioneerde generaal betrekt een villa aan een nudistenstrand van het eiland Sylt en bedenkt schalkse listen om al die fraaie en blote meisjes in huis te halen. Wat best een pikant niemendalletje had kunnen worden, bezwijkt onder de loodzware Teutoonse aanpak. Producent Erwin C. Dietrich regisseerde onder het pseudoniem Michael Thomas.

Oswalt Kolle - 2. Teil: Sexuelle Partnerschaft

1968 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1968. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Petra Perry, Michael Maien en Solvy Stübing.

Tweede pseudo-wetenschappelijke, z.g. voorlichtingsfilm van fenomeen Oswalt Kolle, verantwoordelijk voor het scenario, die in de inleiding zegt dat het niet in zijn bedoeling ligt de kijkers te shockeren of te prikkelen. Door de oppervlakkige uitwerking en gekunstelde vertolkingen is de enige zinnige functie: een prikkelfilm. Zie ook: Aufklärung-films.

Die Nichten der Frau Oberst

1968 | Komedie, Erotiek

Italië/Duitsland 1968. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Heidrun van Hoven, Tamara Baroni, Kai Fischer, Claus Tinney en Michael Maien.

Een kolonelsweduwe koppelt twee van haar eigen minnaars aan haar beide nichtjes, want die komen veel te kort. De zo ontstane relaties zijn echter tot mislukken gedoemd, waarna de nichtjes bij elkaar troost vinden. Bewerkt naar een verhaal van Guy de Maupassant (die hiermee geheel andere bedoelingen had) houdt de film alleen de uitgangssituatie en de eigennamen overeind voor een stevige Teutoonse seksklucht. Destijds een daverend kassucces in Duitsland (en Nederland) en een jaar later al opgevolgd door een nieuw deel: DIE NICHTEN DER FRAU OBERST - 2. TEIL: MEIN BETT IST MEINE BURG (met een vrijwel identieke plot). Dietrich regisseerde beide delen onder het pseudoniem Michael Thomas. Werd in 1980 nog eens dunnetjes overgedaan.

48 Stunden bis Acapulco

1967 | Thriller, Erotiek, Komedie

Duitsland 1967. Thriller van Klaus Lemke. Met o.a. Christiane Krüger, Dieter Geissler, Rod Carter, Monika Zinnenberg en Ilse Pagé.

Een man kan hogerop komen, als hij maar luistert naar de vrouw van wie hij houdt, maar dat zou hem zijn vrijheid kunnen kosten. Een eigenwijze debuutfilm over seks en misdaad verpakt als een kluchtige thriller. Debuut van Lemke.

Wälsungenblut

1965 | Drama, Historische film

Duitsland 1965. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Rudolf Forster, Margot Hielscher, Michael Maien, Ingeborg Hallstein en Gerd Baltus.

Erika Mann (dochter van Thomas) en producent Franz Seitz (onder het pseudoniem Georg Laforet) schreven het scenario naar Manns boek over de luitenant die naakt te paard door de stad München moet rijden om aan de voorwaarde van zijn geliefde te voldoen en in hogere kringen te worden opgenomen. Gesitueerd in 1911. Zoals LULU is dit één van de weinige interessante films van Thiele.