Eirik Myhr

Componist

Eirik Myhr is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Los Bando

2018 | Komedie, Familiefilm

Noorwegen 2018. Komedie van Christian Lo. Met o.a. Nils Ole Oftebro, Ingar Helge Gimle, Vera Vitali, Stig Henrik Hoff en Jonas Hoff Oftebro.

Twee bevriende pubers, een negenjarige celliste en een zeventienjarige rally-coureur zonder rijbewijs, reizen in een oude camper van Zuid- naar Noord-Noorwegen voor het jaarlijkse nationaal kampioenschap voor jonge rockers. Achtervolgd door bezorgde ouders en politie, heeft Los Bando Immortale - want zo heet hun band - onderweg nog wel wat probleempjes op te lossen. Dat hun zanger niet kan zingen bijvoorbeeld. Ongecompliceerde, opgewekte jeugd-roadmovie die tussen droom en soms harde realiteit een wondertje laat geschieden.

De superheld

2013 | Jeugdfilm, Familiefilm

Noorwegen 2013. Jeugdfilm van Christian Lo. Met o.a. Sondre Blakstad Henriksen, Regine Stokkevåg Eide, Martin Røsjorde Linstad en Anders Baasmo Christiansen.

Als je wordt gepest, kunnen de pestkoppen andere kinderen niet pesten. Dat is de logica van de elfjarige Noorse Modulf, die zichzelf daarom stilletjes uitroept tot de held van de school. Nieuw buurmeisje en klasgenoot Lise vindt zijn werkwijze idioot en doet er alles aan om Modulf op te stuwen in de pikorde. Cineast Lo maakte naam met Rafiki een educatieve kinderfilm waarin een klasgenootje als illegaal wordt bestempeld. Ook De superheld is doorspekt met lesmateriaal, maar verzuimt niet de jonge ziel te vermaken met humor en de onvermijdelijk Noorse horizonnen van natuur- en dorpsschoon.

Rafiki

2009 | Jeugdfilm, Familiefilm

Noorwegen 2009. Jeugdfilm van Christian Lo. Met o.a. Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide, Ado Johanna Girirpio en Jonathan Espolin.

Joelende kindertjes met bolletjes op de muts, besneeuwde bergen, kale witte berken, sneeuwbalgevechten, roodgelakte huizen: ziedaar het Noorse platteland. Maar de idylle wordt wreed verstoord als twee meisjes op een ochtend ineens hun zwarte vriendinnetje moeten missen. Het kind blijkt ondergedoken omdat het gezin niet beschikt over de juiste verblijfspapieren. Wat volgt is een roadmovie waarin de engelachtige kindertjes aandacht vragen voor de zaak. Debuterend regisseur Lo maakte een voorspelbare maar niet al te betuttelende jeugdfilm, met olijk spel en prachtige plaatjes van het Noorse land.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eirik Myhr op televisie komt.

Reageer