Krzysztof Szpetmanski

Producer, Editor

Krzysztof Szpetmanski is producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Love & Fungi

2012 | Drama

Verenigde Staten/Polen 2012. Drama van Jason Cortlund en Julia Halperin. Met o.a. Jason Cortlund, Tiffany Esteb, Almex Lee en Gabrielle Maisels.

Bescheiden opgezette, kalm doorstappende debuutfilm over de dertigers Lucien en Regina, die leven van het verzamelen en verkopen van wilde paddenstoelen. Tot Regina een baan krijgt aangeboden in de keuken van een hip restaurant. De vraag is of hun huwelijk de afzonderlijk ingeslagen paden wel overleeft. Sympathiek verhaal, maar wel ongelijkmatig uitgewerkt, met een passief-agressieve hoofdrolspeler die de relatie met zijn goedwillende vrouw nergens tot leven weet te brengen. Het fletse beeld van de digitale camera verhoogt de kijkbaarheid ook al niet.

Uwiklanie

2011 | Misdaad, Thriller, Drama

Polen 2011. Misdaad van Jacek Bromski. Met o.a. Maja Ostaszewska, Marek Bukowski en Danuta Stenka.

Deze romanadaptatie naar Zygmunt Miloszewski is een ware thrillermasterclass. Tijdens een psychotherapeutische retraite nabij Krakau eindigt een der participanten met een vleesspies in zijn oog. Openbaar aanklager Agata Szacka (permanent hooggehakte spetter Ostaszewska) heeft geen idee in welk wespennest ze zich begeeft. Oud communistenzeer versus nieuw consumentisme, privé- en beroepsloyaliteitsconflict, complotraadsels, de liefde - het gelaagde labyrintscenario van Uwiklanie ('Verstrikking') heeft het allemaal. Chirurgische montage, subtiel-sinistere synthscore en gedreven spel vervolmaken de weergaloze regie vol filmische details. Adembenemend.

Czesc Tereska

2001 | Familiefilm, Drama

Polen 2001. Familiefilm van Robert Glinski. Met o.a. Aleksandra Gietner, Karolina Sobczak, Zbigniew Zamachowksi, Malgorzata Rozniatowska en Krzysztof Kiersznowski.

Dramafilm over een verlegen meisje dat langzaam in de criminele wereld terecht komt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krzysztof Szpetmanski op televisie komt.

Reageer