Nasim Adabi

Acteur

Nasim Adabi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Aladdin

2019 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2019. Avonturenfilm van Guy Ritchie. Met o.a. Naomi Scott, Will Smith, Mena Massoud, Billy Magnussen en Navid Negahban.

Disneytekenfilm Aladdin (1992) is vooral memorabel vanwege de goeddeels geïmproviseerde rol van Robin Williams als manische blauwe geest die tevoorschijn komt uit de toverlamp van jonge held Aladdin. Williams, overleden in 2014, wordt gemist in deze live-actionversie van de film; vervanger Will Smith heeft toch een heel ander soort charme en energie. De casting is sowieso niet ideaal: Aladdin-vertolker Massoud is wat kleurloos, en Nederlander Kenzari niet cartoonesk-eng genoeg als schurk Jafar. Maar ach, het verhaal blijft leuk en wordt weer vermakelijk verteld, met kleurrijke decors, prima effecten en een extra schep feminisme.

A Man of Integrity

2017 | Drama

Iran 2017. Drama van Mohammad Rasoulof. Met o.a. Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Zeinab Shabani en Missagh Zareh.

De zesde protestfilm in het clandestiene oeuvre van de Iraanse regisseur Rasoulof (Manuscripts Don't Burn) speelt zich af in Noord-Iran, waar voormalig leraar Reza (Akhlaghirad) zich met zijn vrouw heeft teruggetrokken om aan de hoofdstedelijke corruptie te ontsnappen. Maar als een lokaal bedrijf het op zijn land heeft voorzien, ontspint zich een klassieke tragedie in de beste traditie: grillig, grimmig en gelaagd. Reza gaat elke beproeving met uitgestreken gezicht aan, tot de onderliggende emoties tot een kookpunt komen. Winnaar van de Un Certain Regard-sectie in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nasim Adabi op televisie komt.

Reageer