Gloria Menezes

Acteur

Gloria Menezes is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La vie à trois

1996 | Komedie

Portugal/Frankrijk 1996. Komedie van Christiane Lehérissey. Met o.a. Isabel Otéro, Aurélien Recoing, Catherine Jacob, Roger Mirmont en Bruno Madinier.

Al vijf jaar leven Lise (Ot[KA1]ero) en Gilles (Recoing) passioneel bij elkaar. Dan wordt Marina geboren en is het gedaan met het onbezorgde, de rust en de passie. Spanningen komen in de plaats. Gilles voelt zich naar het tweede plan verwezen en werpt zich als een bezetene op zijn werk. Lise staat alleen als moeder en als werkende vrouw, want haar job kan ze niet opgeven. Verwijten en jaloezie volgen. Ze verwijten elkaar wederzijds onbegrip. Gilles doet een onhandige poging om hun vroeger leventje terug aan te vatten. Een sentimentele komedie over een zorgeloos levend echtpaar dat eensklaps geconfronteerd wordt met de komst van een baby. Het idee is leuk (en alledaags), maar de personages zijn teveel met zichzelf bezig om ook voor de kijker boeiend te zijn. Dominique Lancelot en Joëlle Goron baseerden hun scenario op de roman L'absent van Alexandra Lapierre. Fotografie van José Antonio Loureiro.

O Pagador de Promessas

1962 | Drama

Brazilië 1962. Drama van Anselmo Duarte. Met o.a. Leonardo Villar, Gloria Menezes, Dionisio Azevedo en Geraldo Del Rey.

Een arme boer gaat, vergezeld door zijn vrouw, op weg naar een kerk, 42 kilometer verderop. Hij zeult een houten kruis mee, hij heeft beloofd dat hij dat op het altaar van de kerk zal plaatsen als dank voor de wonderbaarlijke genezing van zijn zieke ezel. Maar de priester is een scherpslijper die erachter komt dat de belofte niet helemaal volgens de regels van het geloof is gegaan. Braziliaans pamflet tegen Latijns-Amerikaanse wantoestanden won in de vroege jaren zestig verrassend een Gouden Palm in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gloria Menezes op televisie komt.

Reageer