Carlos Salgado

Acteur, Producer

Carlos Salgado is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Carmen Miranda: Bananas is My Business

1994 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Portugal/Brazilië 1994. Documentaire van Helena Solberg. Met o.a. Cynthia Adler, Erick Baretto en Leticia Mome.

VVIn de originele versie met de stemmen van Helena Solberg, Roger Baker, Tania Cypriano, Athos Gontijo, Cesar Valentin, David Weir.

La vie de bohème

1992 | Komedie, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Finland/Zweden 1992. Komedie van Aki Kaurismäki. Met o.a. Evelyne Didi, André Wilms, Matti Pellonpää, Christine Murillo en Jean-Pierre Léaud.

Zeer vrije, herziene en verbeterde bewerking van de fameuze [KL]Sc[KA2]enes de la vie boh[KA2]eme[KLE] van Henri Murger (1822-1861), verplaatst naar de hedendaagse Parijse banlieue. Het is vooral de bedoeling de suffige opera van Puccini, door Comencini in 1988 op het scherm gebracht, belachelijk te maken. En dat terwijl deze olijke, zich nergens iets van aantrekkende Finse cineast Shakespeare (HAMLET GOES BUSINESS) (!) en enkele anderen ook al eens zo hardhandig aanpakte. Een chaotisch geheel met kop noch staart in de stijl van de Frères Prévert is het resultaat. Grappig, amusant, absurd en geschikt voor de Academie voor Patafysica. Bestemd voor een intellectueel publiek dat 'in staat is' dit soort botte humor te waarderen. Prachtige zwart-witbeelden van Timo Salminen. De bijna ziekelijke praatzucht van Léaud doet versteld staan. Wat betreft de ongeregelde leefwijze, die vormt naar keuze 'de voorbereiding op de Academie, het ziekenhuis of het lijkenhuis'. Niet eens zo slecht gezien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Salgado op televisie komt.

Reageer