Eddie Ling-Ching Fong

Scenarist, Producer, Editor

Eddie Ling-Ching Fong is scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Goddess of 1967

2000 | Drama

Australië 2000. Drama van Clara Law. Met o.a. Rose Byrne, Rikiya Kurokawa, Nicholas Hope, Elise McCredie en Tim Richards.

Een jonge Japanner gaat naar Australië om daar zijn droomauto, zijn 'godin', te kopen: een Citroen DS, bouwjaar 1967. Met een blind meisje maakt hij vervolgens een louterende reis door de outback, waarvan het uitgestrekte verlaten landschap een soort derde personage vormt. De Hongkongse Clara Law (1954) experimenteert met kleur en geluid (zoals de onafgebroken wind die raast) om de duistere kant van de mensheid te onderzoeken. De schitterende auto vormt een mooie tegenhanger als symbool van het schoons waartoe de mens in staat is.

Floating Life

1996 | Komedie

Australië 1996. Komedie van Clara Law. Met o.a. Annette Shun Wah, Annie Yip, Anthony Wong Chau-Sang, Edwin Pang en Cecilia Fong Sing Lee.

Kroniek van een familie die verspreid is over drie continenten. Vader en moeder Chan reizen van Hongkong naar Australië, waar ze zich met hun twee jongste zonen bij dochter Bing voegen, die al enige tijd in Sydney woont. De neurotische Bing stuurt aan op een snelle assimilatie van haar familie, maar dat gaat niet zo vlot. De oudste zoon wacht in Hongkong op zijn visum, de oudste dochter woont met haar gezin in Duitsland. De in Australië wonende Chinese filmmaakster Clara Law probeert in haar films haar 'oosterse en westerse kanten' met elkaar te verzoenen. Met haar komedie won ze oa een Zilveren Luipaard op het filmfestival van Locarno. Muziek: Davood A. Tabrizi.

Qiu Yue

1992 | Komedie

Japan/Hongkong SAR van China 1992. Komedie van Clara Law. Met o.a. Choi Siu Wan, Li Pui Wai en Masatoshi Nagase.

Drie personages met verschillende achtergronden verbeelden de spanning tussen de verwesterde samenleving in Hong Kong en de daar nog steeds geldende Oosterse tradities, op weg naar de eenwording met de Volksrepubliek China.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eddie Ling-Ching Fong op televisie komt.

Reageer