Nadies

Acteur

Nadies is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Gods Must Be Crazy II

1989 | Komedie

Botswana 1989. Komedie van Jamie Uys. Met o.a. N'Xau, Lena Farugia, Hans Strydom, Eiros en Nadies.

Geheel nutteloos, maar toch nog zeer geestig vervolg op een van de meest verrassende succesfilms van de jaren 1980-90. Ditmaal wordt N'Xau geconfronteerd met een Amerikaanse advocate en een jachtopziener, die met hun vliegtuigje op de boomtoppen terecht zijn gekomen. N'Xau die hiervan getuige is, kan niet te hulp schieten, want hij heeft andere zorgen. Hij moet zijn kinderen zien terug te vinden, die al spelend in de tankwagen terechtkwamen van een snode ivoorsmokkelaar en zo in de 'beschaafde' wereld terecht komen. Ontwapenende humor vol situatiegrappen en knipoogjes naar de slapstick-films van weleer. De grappen zijn niet altijd even geslaagd, maar het geheel blijft toch heel vermakelijk. Buster Reynolds was fotograaf van dienst en Uys schreef zelf het scenario. De opnamen werden gestart in 1985, maar de film bereikte eerst in 1989 de zalen.

The Gods Must Be Crazy

1981 | Komedie, Actiefilm

Botswana/Botswana/Verenigde Staten 1981. Komedie van Jamie Uys. Met o.a. Marius Weyers, Sandra Prinsloo, N!Xau, Louw Verwey en Michael Thys.

Ontwapenende komedie over een Bosjesman die een colaflesje, achteloos weggeworpen door een piloot, naar de rand van de wereld moet brengen. Zijn stam beschouwt het als een boos teken van God. Verschillende verhalen vermengen zich vervolgens met elkaar. Over gekke, krankzinnige blanken, huurlingen die een buurland ontvluchten en de onmogelijke love-story tussen een onhandige veearts en een mooie, jonge onderwijzeres. Een van de plezierigste films ooit gemaakt over het onderwerp beschaving. De zuivere onschuld van de Bosjesman staat in schril contrast met bezitsdrang, corruptie en egotripperij van de 'beschaafde' mens. Producent Uys schreef zelf het vlotte scenario en Paul Ballinger legde het vast op film. Grote Prijs op het Festival van de Humoristische Film van Chamrousse in 1983. Kreeg ook een vervolg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nadies op televisie komt.

Reageer