Andreas Matti

Acteur

Andreas Matti is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Stärke 6

2013 | Drama, Thriller

Zwitserland/Duitsland 2013. Drama van Sabine Boss. Met o.a. Claudia Michelsen, Pasquale Aleardi en Andreas Matti.

Na een mysterieus duikongeval waarbij haar vriend omkwam, probeert de Duitse geologe Maria Graf haar onschuld te bewijzen en de ware oorzaak aan te wijzen. Onder water blijkt oude munitie te liggen, als deze explodeert kan dit grote gevolgen hebben voor de hele omgeving. Maar wie zal haar geloven?

Das Jubiläum

1993 | Komedie

Zwitserland 1993. Komedie van Bruno Kaspar. Met o.a. René Ander-Huber, Andreas Matti, Sibylle Courvoisier, Kathrin Spinnler en Siegfried W. Kernen.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de Zwitserse tv krijgt Matti opdracht een groots opgezette show te produceren met sterpresentator Ander-Huber. De anchorman heeft echter net een interessant voorstel van een concurrerende omroep gekregen en benut de show als een kans om van zijn contract af te komen. Schitterende satire die nauwelijks kan worden naverteld. Het begint al bij de repetities, waarbij zoveel komt kijken dat er een wonder moet geschieden om het programma [KA3]uberhaupt de lucht in te krijgen. Als het eenmaal zo ver is en de show gaat de uitzending in dan probeert de presentator al het mogelijke te doen om het evenement te laten mislukken. Prachtige dialogen, krankzinnig spel, daverend ritme en bevolkt met raak getekende typetjes. Een kruising tussen HELLZAPOPPIN` (1941) van H.C. Potter en de tv-serie [KL]Monty Python`s Flying Circus[KLE] (1969-74), een schepping van Terry Gilliam, Terry Jones, John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle en Michael Palin. Het scenario van Viktor Giacobbo en Markus Köbeli is gewoonweg geniaal. Geheel gesproken in Schwyzerdütsch. Het camerawerk is van Mario Knöpfler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andreas Matti op televisie komt.

Reageer