Sam Polo

Acteur

Sam Polo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fighting Ranger

1925 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1925. Western van Jay Marchant. Met o.a. Jack Daugherty, Eileen Sedgwick, Al Wilson, William Welsh en Bud Osborne.

Serial in achttien hoofdstukken. Welsh, een rancher, schiet een politicus dood uit zelfverdediging. Maar wie zal hem geloven? De enige die hij in vertrouwen neemt is zijn voorman, Osborne. Dat gaat goed, tot er waardevolle zaken in de grond blijken te zitten en dan keert Osborne zich tegen hem. Daugherty komt te hulp en de outlaw wordt overwonnen. De held gaat er met het meisje vandoor. Het is de dochter van Welsh. Westerns waren geliefd en Universal bracht er heel wat uit.

Captain Kidd

1922 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1922. Avonturenfilm van J.P. McGowan. Met o.a. Eddie Polo, Katherine Myers, Leslie J. Casey, Sam Polo en Malvina Polo.

Serial in vijftien hoofdstukken. Polo was heel boos: hij was het niet langer eens met zijn studio, Universal. Hij maakte zich onafhankelijk, en dit was zijn eerste produkt, een matige piratenserial. Het werd een flop en dat was het begin van het einde van de stercarrière van Polo. Universal was de lachende derde. Polo zou nog wat bijrollen spelen in de jaren veertig om dan helemaal te verdwijnen. In 1961 stierf hij aan een hartaanval. Sam Polo was een broer van Eddie, die in een stuk of wat serials gespeeld heeft tussen 1919 en 1925.

The Midnight Man

1919 | Drama

Verenigde Staten 1919. Drama van James W. Horne. Met o.a. James J. Corbett, Kathleen O'Conner, Joseph W. Girard, Frank Jonasson en Georgia Woodthorpe.

Serial in achttien hoofdstukken. Corbett was kampioen zwaargewicht boksen, een legendarische kampioen zelfs. Universal had er dan ook alle vertrouwen in dat de serial een succes zou zijn. Niets werd minder waar. Het serial-publiek vond de bokskampioen te oud (hij was geboren in 1867, dus al 52 jaar) en het spel was té melodramatisch. Dat kwam ook door het script van Harvey Gates en het verhaal dat Horne en Frank Howard Clark hem ter bewerking hadden voorgelegd. Ook de regie van Horne liet veel te wensen over. Corbett zou nog drie films maken voor hij in 1933 aan leverkanker stierf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sam Polo op televisie komt.

Reageer