Suzanne Garceau

Acteur

Suzanne Garceau is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Emporte-moi

1999 | Drama

Frankrijk/Canada/Zwitserland 1999. Drama van Léa Pool. Met o.a. Karine Vanasse, Pascale Bussières, Miki Manojlovic, Alexandre Mérineau en Charlotte Christeler.

Het is 1963. De dertienjarige Hanna (Vanasse) is 13 en woont in Montréal. Ze heeft een moeilijke leeftijd, ze is geen meisje meer maar ook nog geen vrouw. Hanna heeft veel ruzie met haar ouders. Duidelijk is wel dat ze veel van haar kwakkelende, hardwerkende moeder (Bussières) houdt. Meer moeite heeft ze met haar vader (Manojlovic), overlevende van de holocaust en miskend schrijver. Haar broer Paul (Mérineau) is haar enige houvast. Op een middag ziet Hanna in de bioscoop de Godard-film 'Vivre Sa Vie'. Gefascineerd door het motto van de film; leef je leven zoals het komt, blijft het Hanna bezighouden, echter vergetend dat er ook grenzen zijn. Langzaamaan neemt Hanna het motto over. Samen met haar broer en vriendin Laura, die ze al bij de film zag en later op een feestje ontmoet, ontdekt ze haar ambivalente sexuele gevoelens. Op een bepaald moment wordt haar duidelijk dat het motto van de Godard-film iets anders inhoudt. Namelijk dat je vrij bent om te leven als je wilt, maar dat daarbij de verantwoordelijkheid komt om het goed te doen en dat je die verantwoordelijkheid ook zelf moet dragen. Een bijzondere film met een steengoede rol van Karine Vanasse.

Ti-Cul Tougas

1974 | Misdaad

Canada 1974. Misdaad van Jean-Guy Noël. Met o.a. Micheline Lanctôt, Suzanne Garceau, Claude Maher, Gilbert Sicotte en Robert Leclerc.

Een film over illusies die niet waar te maken zijn. Rémi en Odette zijn twee jonge mensen die met vijfduizend dollar op zak de stad verlaten, richting zonnig Californië, maar ze halen het nooit. Hoewel ze onderweg vriendschap sluiten met een ander stel verloopt de tocht moeizaam, maar dan blijkt vriendschap belangrijker te zijn dan het einddoel. Een optimistische roadmovie.

Montreal Blues

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Pacal Gélinas. Met o.a. Paule Baillargeon, Suzanne Garceau, Lisette Amfousse, Raymond Cloutier en Jocelyn Bérubé.

Een groep jonge mensen uit Montreal begint een macrobiotisch restaurant en gaat in een commune leven. Het klinkt niet erg opwindend en dat is het dan ook niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Suzanne Garceau op televisie komt.

Reageer