Gaby Herbst

Acteur

Gaby Herbst is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mann, oh Mann, oh Mann!

2002 | Romantiek, Komedie

Duitsland 2002. Romantiek van Peter Weck. Met o.a. Friedrich von Thun, Julia Stemberger, Oliver Stokowski, Max Tidof en Ilse Neubauer.

Dierenarts Josef Heiss (Von Thun) heeft zijn vrouw Barbara (Stemberger) zo vaak bedrogen, dat voor haar de maat vol is. Ze laat zich scheiden en krijgt daarbij het huis, de auto en al het geld. Josef gaat als onderhuurder bij zijn advocaat en vriend Roman Feldhofer (Tidof) wonen, die hem bijstand had verleend in de echtscheiding met een slecht resultaat. Barbara knoopt een relatie aan met Andreas Reiner (Stokowski), de gezworen kameraad van Josef en Roman. Terwijl Roman en Josef de zenuwen krijgen van elkaar, wordt Barbara zwanger van Andreas. Als de kleine Elisabeth geboren wordt, is Josef vol frustratie, want een baby ontbrak altijd aan zijn huwelijk met Barbara. Als Barbara voor een kuur vertrekt vraagt de in paniek geraakte Andreas aan Josef om hulp om de kleine Elisabeth te verzorgen. Een taak, die Josef met veel succes verricht. Als Barbara terugkeert, is Andreas nog steeds overspannen en knoopt zij een relatie aan met Roman. De chaos is compleet als Barabara de kleine Elisabeth weer terug wil. Een compromis is het enige wat alle partijen tevreden kan stellen. Het modieuze (het homo-huishouden) scenario van Cornelia Willinger is een Teutoonse variatie op de succesvolle Franse film TROIS HOMMES ET UN COUFFIN uit 1985 van Coline Serreau. Willinger's draaiboek is grotendeels op maat geschreven voor hoofdrol Von Thun, die weliswaar heel charmant is, maar voor de rol zo langzamerhand te oud is. Bovendien heeft Willinger geprobeerd het rollenpatroon steeds weer te veranderen zodat de andere spelers ook aan bod komen alsof het een draaimolen in een speeltuin betreft, die je telkens weer een duw geeft. Helaas verliest het verhaal door deze aanpak steeds weer vaart. De regie van Weck is natuurlijk best in orde, maar het had allemaal heel wat spiritueler mogen zijn. Het spel is goed. Het camerawerk is van Klaus Merkel.

Caribia

1978 | Drama, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1978. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Rossano Brazzi, Gaby Herbst, Judy Cheeks, Ronnie L. Williams en Ticorn.

De film is gebaseerd op een theaterstuk van de Fransman Marivaux, en draait om een ongewoon experiment. Drie meisjes en drie jongens worden, nadat ze ver van de beschaving zijn opgevoed, teruggebracht in de geregelde maatschappij. Een film vol muziek en ballet, waarin vooral de opnamen van het exotische Haïti opvallen.

Die Mädchen der Madame

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Günter Schlesinger. Met o.a. Christiane Dass, Thomas Rau, Gaby Herbst, Marika Minzenthy en Marie-Anne Libeau.

Vier ontsnapte schoften vallen een villa binnen waar de eigenaresse van een boetiek met een vriendin en drie van haar verkoopstertjes een lesbisch weekendje vieren. Krakkemikkig scenario van Horst Müller, gedraaid volgens een recept uit het Duits seksfilmkookboek voor debutanten anno 1965-1970.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gaby Herbst op televisie komt.

Reageer