John Paul Jones is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Not Like Us

1996 | Sciencefiction, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Dave Payne. Met o.a. Joanna Pacula, Peter Onarati, Rainer Grant, Morgan Englund en Billy Burnette.

De spelprestatie van Pacula is zo'n beetje het enige goede aan deze bloedige satire van Roger Corman. Ze speelt een gefrustreerde huisvrouw, die een grote afkeer heeft van haar monotone leven in een kleine Amerikaanse provincieplaats. Er strijkt in het stadje een sadistisch stel buitenaardse wezens neer, die er uitzien als mensen. Ze ontleden in het diepste geheim de inwoners. Pacula sluit vriendschap met een sexy alien van het vrouwelijke geslacht, zonder dat ze beseft met wie ze te doen heeft en welk vreselijk geheim ze bij zich draagt. Samen zijn ze heel grappig om naar te kijken, maar voor de rest bevat de film een hoop nare, gewelddadige grappen en een heleboel wansmakigheden. Onverbiddelijke genrefanaten vinden dit misschien een tijdje lang leuk, maar zullen ook afhaken, als hun lol er ook vanaf is. Het scenario is van Daniella Purcell en het camerawerk is van Michael Mickens.

The Secret Adventures of Tom Thumb

1993 | Fantasy, Sciencefiction, Animatie

Verenigd Koninkrijk 1993. Fantasy van Dave Borthwick. Met o.a. Nick Upton, Deborah Collard, Frank Passingham, John Schofield en Mike Gifford.

Het klassieke sprookje Klein Duimpje van de Gebroeders Grimm maar liefst overgezet naar een SF-decor. Een veelzeggende film met zowel levende als getekende wezens. Klein Duimpje is een heel klein reageerbuiskind dat niet kan spreken. Hij is weggehaald bij zijn potsierlijke (maar liefhebbende) mensen-ouders en zit gevangen in een genetisch laboratorium. Hij ontsnapt en ontdekt een heel ras van kleine mensen, die samenzweren om wraak te kunnen nemen op de ongevoelige `reuzen` die Tom schiepen. De sc[KA2]enes met echte acteurs wisselen af met de animatie- gedeelten met vervormde poppen, gemaakt volgens een techniek die `pixillation` genoemd wordt, wat de produktie een bizarre aanblik geeft. Het verhaal, waarin bijna niet gesproken wordt, is van tijd tot tijd traag en onbegrijpelijk maar weet over het geheel genomen toch te fascineren, en werkt zelfs een beetje hypnotiserend. De film (een uitgebreidere versie van een film uit 1980), die te somber gestemd is om voor kleine kinderen geschikt te zijn, is afkomstig van de in Bristol opererende filmmakers, 'The bolexbrothers'.

Scream For Help

1984 | Thriller

Verenigde Staten 1984. Thriller van Michael Winner. Met o.a. Rachael Kelly, Marie Masters, Lolita Lorre, Rocco Sisto en Corey Parker.

Doorzichtige en stuntelige thriller waarin een boze echtgenoot zijn vrouw wil laten vermoorden door twee huurmoordenaars, en het wil laten voordoen of betrapte inbrekers verantwoordelijk zijn voor de misdaad. Zoals altijd met Winner neigt het geheel naar de parodie, hoewel het daarvoor dan weer niet leuk genoeg is. Merkwaardig, maar mislukt. Scenario van Tom Holland.