Rosa Elena Durgel is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

El Tesoro de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Rosa Elena Durgel en Tony Carbajal.

Alvorens te sterven geeft de goede bandiet 'Chucho el Roto' aan zijn ex-geliefde een plattegrond waarop de vindplaats van een schat staat aangegeven. Deze film betekende het einde van de figuur van de goede schurk, die in zoveel films een rol had gespeeld. Niet opzienbarend, maar het kan ermee door.

El Misterio del Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Federico Curiel 'Pichirilo' en Rosa Elena Durgel.

Een geheimzinnige gemaskerde keert terug naar zijn dorp om te voorkomen dat zijn vriendin beroofd wordt van haar uraniummijnen. De tweede aflevering in de serie van 'De Zwarte Gesel', even slecht en aanstellerig als de eerste.

El Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Rosa Elena Durgel en José Baviera.

Een gemaskerde die zich 'De Zwarte Gesel' noemt achtervolgt de moordenaars van zijn vader en de aanranders van zijn moeder. De eerste film in een nieuwe serie avonturenfilms in de stijl van CRUZ DIABLO, amateuristisch en gemakzuchtig.

Yambaó

1956 | Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1956. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Rosa Elena Durgel en Ricardo Román.

De eigenaar van een plantage wordt hopeloos verliefd op Yambaó, kleindochter van een heks, die hem door middel van bezweringen betovert. Een erotische film met rituele dansen, maar volstrekt oninteressant.

Escuela de rateros

1956 | Misdaad

Mexico 1956. Misdaad van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Yolanda Varela, Rosa Arenas en Rosa Elena Durgel.

Een beruchte juwelendief probeert een ex-kameraad (die nu violist is) te strikken voor een grote slag. Wat zo aardig aan deze ridicule film is te zien hoe de Spanjaard Eduardo Fajardo de Argentijnse dief speelt: echt de moeite waard.

Enemigos

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Víctor Parra, Linda Cristal, Fernando Casanova en Rosa Elena Durgel.

Twee broers leiden verschillende levens als gevolg van hun verschillende opvoeding: de een groeide op bij zijn vader, temidden van drink- en vechtpartijen, de ander bij zijn moeder, temidden van priesters en goede voorbeelden. Banaal.

Amor y pecado

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Octavio Arias en Rosa Elena Durgel.

Twee broers zijn verliefd op het meisje dat zij als baby van de vuilnisbelt haalden. Deze onbeholpen film was de laatste van Nin[KA1]on Sevilla in dit genre; hij kon er onbelemmerd zijn geliefde personage in laten zien (revuemeisjes met een goed hart)

El Crucifijo de piedra

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Rosa Elena Durgel, Fernando Casanova, Sara García en Domingo Soler.

Vanwege de grote gelijkenis, wordt een hoertje in het ziekenhuis verward met de overleden kleindochter van een bejaarde vrouw. Zó slecht gefilmd dat alleen vergelijking met de allerslechtste Mexicaanse films uit de jaren veertig mogelijk is.

Amor del bueno

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Rosa Elena Durgel, Alejandro Parodi en Carlos Riquelme.

Een arme jongeman wordt verliefd op een welgesteld meisje en probeert het klasseverschil te overbruggen. Armoedig melodrama dat vooral voor de arme klassen bestemd was.